Gebelik ve sigara

Manukannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2021
280
219
53
25
Kızlar çok kötüyüm aşırı vicdan azabı çekiyorum günde 7-8 tane sigara içiyorum nasıl bırakacağım ne yapacağım bi akıl verin aşırı iradesizim bebeğime çok üzülüyorum ağlayacak dereceye geliyorum ama yok yine elim gidiyor banabi taktik verin

Keşkentaktik verebilsem maalesef bende içiyorum

Vicdan terazinize bebegınız ve sigarayı koyunca hangisi ağır basıyorsa ona yönelin
Bende transfere sigaramı çöpe basıp girdim öyle bıraktım bırakıyorum günde 2-3 dal demeden . Kullanan biri olarak bırakmanın zorluğunuda kolay olmadığınıda biliyorum ama dünyaya benım isteğimle gelecek olan bir canın vebaline ta minicik bir susam tanesıyken girmeyi kalbim kabullenmedi. her ınsanda aynı olmayabiliyor ama bir arkadaşımın çocuğu sürekli hastaneye yatıyor astımdan yıllardır da hep anne suçlanıyor sigara ıctın hamıleyken die (sigara içmeyenın çocuğu astım olmuyor mu evet oluyor ) ama işte kadına yıllardır vicdan azabı oldular bu çocuk senın yüzünden bu halde die . Şimdi ise doktor üstünüzdeki kokuyla bile yaklaşmayacaksınız diyormuş ne mümkünkü dışarda bu çocuğu koruyabilmek ama gelde cahil kafalara anlat. Kötü yanı arkadaşımda artık söylene söylene kafasına yer etmiş çocuğu her hastaneye yatısında kendını suçluyor ne kadar sigara içmeyenınde oluyor desek de başında bıkbık ötenleri bitmediği için işlemiş artık kendıne bunu .

Merhabalar ben de günde 1 pakete yakın sigara içiyordum bebeğimin gelişimi geriden geliyordu ne zaman bıraktım o zaman arayı kapatmaya başladı biliyorum çok zor ama bir tane bile içersem başa döneceğim diyerek bıraktım inşallah sizler de bırakırsınız. Gerçekten çok çok zor ama asla imkansız değil.

Azaltmanız değil direk kesmeniz lazım. Bunu size 15 yıl sigara içip çift çizgiyi görür görmez sigarayı bırakan biri olarak yazıyorum, hala da içmiyorum emziriyorum bebeğim 6 aylık olmak üzere. Size sigarayı hatırlatan şeylerden uzak durun. Kahve, çay vs. Aklınıza sigara geldikçe bol su için, kuruyemiş yiyin, farklı hobiler edinin. Gerçekten zor değil bebeğiniz için yapabilirsiniz

Sigarayı bırakmak zor ama imkansız değil. hem iradesiz durayım hem de kendi isteklerim sonucu dünyaya gelmeye çalışan bebeği zehirleyerek doğmaya mahkum edeyim vicdan muhasebenize kalmış. Bırakamıyorum lafı bana çok gerçekçi gelmiyor, bırakan nasıl bırakıyor onların farkı ne. Devletin sigara bırakma hattına başvurun.

ben gebelik öncesi günde neredeyse 1 paket sigara içiyordum hamile kalmaya karar verdiğimde bıraktım arada kaçamak yapıyordum hamileliği öğrenince de tamamen bıraktım canım sigara çektiğinde diyelim içtin bitti beş dakika sonra hayatında ne değişmiş olacak diye düşünüyorum ve kendimi caydırıyorum aslında canınız sigara çektiğinde kendinizi oyalayacak bi şey bulmaya çalışabilirsiniz odağınızı değiştirin sizi sigaraya çeken şeyleri düşünüp onlardan uzaklaşın yani minicik bir kalp içinizde büyüyor aslında bundan daha büyük bir motivasyon kaynağı olamaz

Yaklaşık 10 yıldır günde 1 paket sigara içen ve sigarayı bırakma düşüncesi bile beni geriyorken gebe olduğumu öğrenince 2 3 tane içtim ve yazik değil mi bu cana diye utandım ve o an bıraktım. İnanın yapabilirsiniz bir kaç dakikalık heves için o canın vebaline girmeyin. En ufak bişeyde kendinizi suçlayacaksınız. Çok zor oluyor ilk etapta ama motive olacak bişey var çabuk alışılıyor

Merhaba bende sigarayı bırakamadım vicdan azabı çekiyorum tabiki de ama hamileliğim çok stresli bir döneme geldiği için de içmeden duramıyorum içmezsem daha da fazla stres altında kalacağımı biliyorum içmicem diye zorlamayın bunun stresiyle daha fazla zarar verirsiniz bebeğe sadece mümkün olduğunca içmemeye yada az içmeye çalışın belki nikotin sakızları vs kullanabilirsiniz ben 31 haftalık hamileyim bırakamadım bebeğim sağlıklı ama bu hep herkesin bebeği sağlıklı olacağı anlamına gelmiyor umarım siz bırakırsınız sağlıkla gelsin bebeğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…