Gebelik ve troit

Sevgisukaan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
51
5
1
38
Merhaba arkadaslar dun aksam kan verdim .bugun sonuclara netten baktim.1 ay once troit 9,5 cikti.dun aksam kan sonucumda
TSH=2.84 cikti.
T3=3,14
T4=1.4 sizce normalmi sizce hamile olanlarin degeri tsk 2,5 tan asagi olmasi gerektigini duymustum

Eklentiler

• IMG-20200411-WA0007.webp
    IMG-20200411-WA0007.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba, dilerim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben haşimato hastasıyım, hipotiroidi var. Bu nedenle tiroid hormonu ilacı kullanıyorum. Endokrinolog hamilelikte TSH değerinin 2,5'un altında kalmasını isteriz demişti. Sizin değeriniz bunun çok üstünde değil, bu nedenle stres yaşamamanızı dilerim. Eğer tiroid hormonu ilacı alıyorsanız muhtemelen dozajını biraz artırabilir doktorunuz. Bence ilk fırsatta telefon edip değerlendirmesini isteyin sonucunuzu.
(Endorkinolog bunu söylerken gebelik yoktu ve benim değerim 2,8 gibiydi sizin gibi. aynı değeri iki hafta öncesinde kadın hastalıkları uzmanı da görmüştü, onun pek de dikkatini çekmemişti. Endokrinolog ilacımın dozunu değiştirmeden tekrar test istemişti, bu defa 2,5 altında çıkınca dozunu değiştirmedi ilacımın ).

Son zamanlarda ilacimi cok ihmal ettlim ama persembeye kadar kullancam.persembe doktora goruncem ins.sizede cok gecmis olsin.benim 2,84 ve 2,5 altinda olmasinlazimndemissiniz.ins oyle olur.ilacimi daha dikkatli kullancam cok tsk ederim.

Son zamanlarda ilacimi cok ihmal ettlim ama persembeye kadar kullancam.persembe doktora goruncem ins.sizede cok gecmis olsin.benim 2,84 ve 2,5 altinda olmasinlazimndemissiniz.ins oyle olur.ilacimi daha dikkatli kullancam cok tsk ederim.
Doktorunuza danışmadan hamilelikten önce kullanmadığınız ilacı kullanmayin lütfen

Kadın doğum doktorum değil ama endokrinoloğum gebelikte 2,5 altında olmasını isteriz TSHın demişti, evet. Açıkçası ben de ilacı içtiğim saat ve kahvaltı ettiğim saat bakımından çok dikkatli değildim. Onlara dikkat edince hızla 2,5 altına kendiliğinden, dozu değişmeden indi değerim. Eğer dikkatli kullanırsanız ilacınızı perşembeye kadar 2,5 altına inebilir. Gebelikte tiroit ilacının dikkatli, aksatılmadan kullanılması lazım diye biliyorum. Sabah aç karnına ilacınızı içip yarım saat sonra kahvaltı ederseniz en iyi şekilde etki eder. Dozunuzu doktor değiştirmeden sakın kendiniz değiştirmeyin olur mu? 2,5a oldukça yakınsınız. Sağlıkla kavuşun inşallah yavrunuza.

Kadın doğum doktorum değil ama endokrinoloğum gebelikte 2,5 altında olmasını isteriz TSHın demişti, evet. Açıkçası ben de ilacı içtiğim saat ve kahvaltı ettiğim saat bakımından çok dikkatli değildim. Onlara dikkat edince hızla 2,5 altına kendiliğinden, dozu değişmeden indi değerim. Eğer dikkatli kullanırsanız ilacınızı perşembeye kadar 2,5 altına inebilir. Gebelikte tiroit ilacının dikkatli, aksatılmadan kullanılması lazım diye biliyorum. Sabah aç karnına ilacınızı içip yarım saat sonra kahvaltı ederseniz en iyi şekilde etki eder. Dozunuzu doktor değiştirmeden sakın kendiniz değiştirmeyin olur mu? 2,5a oldukça yakınsınız. Sağlıkla kavuşun inşallah yavrunuza.
Cok tsk ederim beni cok rahatlattirdiniz.tmm bnde ins duzenli kullanicam .daha dikkatli olucam ins.yorumunuz icin Rabbim sizden razi olsun cok tsk ederum

Daha iyi hissetmenize çok sevindim:) Ne demek, rica ederim. Allah sizden de razı olsun. Kendinizi strese sokmadan ilacınızı düzenli kullanın. Zaten doktor belirli aralıklarla yine TSHa bakacaktır. Gebelik ilerledikçe ilacın dozunun değişmesi gerekebilir. Muayeneniz güzel geçsin inşallah.

Evet 2.5 altinda olmali benim bu degere dusunce hamile kaldm ama 1 ay icerisinde 6.13 oldu 50 mg kullaniyorum umarim duser

Back
X