Gebelik zehirlenmesi/ suni sanci

Sismankofte

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
95
169
8
32
selam bayanlar
Bugun doktorumla gorustum, 36+5 deyim suan ama preeclampsia yani gebelik zehirlenmesi tanisiyla bana dogum tarihi verdiler. Yani normal sancilarimi beklemeyecekler suni sanci verecekler o da olmazsa sezeryan yapacaklar. Cok korkuyorum.
Daha gecen gun acilmam var mi diye doktor afedersiniz ordek agizli seffaf birseyle kontrol ettiginde bile saatlerce acisini cektim. Simdi suni sanciyla olan dogum beni coooooooooooook korkutuyor. Bir de sagdan soldan o korkunc yok makas atiyorlar, yok elle aciyorlar gibi seyleri duydukca sanki kanim cekiliyor.
Etrafimda suni sanciyla dogum yapmis cok kisi yok. Islem soyle olacakmis once asagidan jel bir tabaka surecekler, bu sirada damardan suni sanci verecekler. Biraz bekledikten sonra suyu kendileri patlatip suni sanci dozajini arttiracaklar. Eger tum bu sancilara ragmen 4 cm acilmam olursa normal doguma alacaklar, olmazsa normal dogum. Bu arada grup b strep diye bir enfeksiyonum var onun icin de antibiyotik vuracaklar yani minimum 4 - 6 saat bu sancilari cekecegim.
Sizce direk sezeryan mi olmaliyim normal denemeli miyim?
Bir de bacaklarimi hic acamiyorum bebegin kafasi asagida bir adim atsam cok canim yaniyor bu durumu yasayan var mi?
(Esim 1 ay yillik izinde olacak, kaynanam 2 gun ama is cikisi 5den sonra hergun gelirim diyor. Sezeryan olursam esimden baska bakacak kimsem yok kisaca)

Bence sezeryan daha mantikli olmuyorsa normal diye zorlamanin alemi yok kaldi ki suni sancı bebege de zarar veriyor...eşin yanindaysa 1 ay sıkinti olmaz kv den de gelecekmiş beşten sonra zaten 2..3 gün sonra ayağa kalkarsin..

selam bayanlar
Bugun doktorumla gorustum, 36+5 deyim suan ama preeclampsia yani gebelik zehirlenmesi tanisiyla bana dogum tarihi verdiler. Yani normal sancilarimi beklemeyecekler suni sanci verecekler o da olmazsa sezeryan yapacaklar. Cok korkuyorum.
Daha gecen gun acilmam var mi diye doktor afedersiniz ordek agizli seffaf birseyle kontrol ettiginde bile saatlerce acisini cektim. Simdi suni sanciyla olan dogum beni coooooooooooook korkutuyor. Bir de sagdan soldan o korkunc yok makas atiyorlar, yok elle aciyorlar gibi seyleri duydukca sanki kanim cekiliyor.
Etrafimda suni sanciyla dogum yapmis cok kisi yok. Islem soyle olacakmis once asagidan jel bir tabaka surecekler, bu sirada damardan suni sanci verecekler. Biraz bekledikten sonra suyu kendileri patlatip suni sanci dozajini arttiracaklar. Eger tum bu sancilara ragmen 4 cm acilmam olursa normal doguma alacaklar, olmazsa normal dogum. Bu arada grup b strep diye bir enfeksiyonum var onun icin de antibiyotik vuracaklar yani minimum 4 - 6 saat bu sancilari cekecegim.
Sizce direk sezeryan mi olmaliyim normal denemeli miyim?
Bir de bacaklarimi hic acamiyorum bebegin kafasi asagida bir adim atsam cok canim yaniyor bu durumu yasayan var mi?
(Esim 1 ay yillik izinde olacak, kaynanam 2 gun ama is cikisi 5den sonra hergun gelirim diyor. Sezeryan olursam esimden baska bakacak kimsem yok kisaca)

Allah yardnimciniz olsun. Ben olsam suniyle normali beklemezdim direkt sezeryan olurdum. Birazda dikkat ederseniz 1 haftaya toparlarsiniz kendinizi. Ama o kadar sanciyi cekip bide sezeryan olma durumu var. Zor gercekten hayirlisi olur insallah

Sezeryandan korkmana hic gerek yok. Ben ayni gun ayaktaydim. Yok bebegi bile kendin alamazsin yok oturup kalkamazsin dediler hicbirini yasamadim.

Sana kendi tecrübemi anlatayım. Bu sende de aynı olacak diye birşey yok.

Ben 40+5te bebek gelmeyince suni sanciyla doğumu başlatalım diye hastaneye yattım. Sabah dokuzda beni hazırlayıp önce acikligim var mı diye baktılar. Dört cm açıklık varmış. Ben nasıl sevindim, doktor akşam olmadan doğar diye tahmin ediyorum falan dedi. İçim bir rahatladı. Önce az az sancı verdiler. Benim o ara hafiften bir suyum geldi. Oglen oldu, akşam oldu sancılar iyice arttı. Sürekli gelip açıklığa bakıyorlar ama ilerleme yok. Çünkü bebek aşağıya inmiyor. Doğmak istemiyor. Bana ikin diyorlar ama ikinma hissim yok çünkü orda birşey yok. Bebek yukarıya toplandı kaldı. Sonra suyunu patlatalim bir saat de öyle bekleyelim dedi doktor. Suyumu patlatinca gördük ki bebek kakasını yapmış ama kalp atışında falan sorun yoktu. O bir saat geçmek bilmiyor. Artık yalvarmaya başladım alın bunu diye. Çünkü kasılmalar çok arttı. Doktor son kez baktı ve bebek hala kanala girmemişti. Beni direk sezeryana aldılar. Yani sonuç, boşu boşuna saatlerce sancı cektim ve bebeğimi strese soktum. Neyse ki ikimiz de sağlıklıyız ama benim bebeğim kolikti. Aylarca gaz sancısı ve sebepsiz ağlamalar. Ben bunun o stresli doğum yüzünden olabileceğini dusunuyorum.

Suni sancı zor. Bir yerde okumuştum. Normal sancinin dört katiymis. Bilmiyorum ne kadar doğru ama gerçekten bağıra bağıra geçti son saatlerim. Gözünü korkutmaya çalışmıyorum yanlış anlama. İyi düşün diye söylüyorum.

Bende suni sanci ile dogurdum. Evet cok inanilmaz büyük bir aci ... ama nirmal dogum zaten kolay degil ... ha suni sanci ile biraz daha fazla ama ne fark eder ki? Basa gelen cekilir :) hicte pisman degilim seteryan olmadigima. Normal dogum cok farkli bir his oldugunu düsünüyorum ki seteryan hic olmadim. Ben 29 saat sanci cektim. Bebegim 2 haftalik oldugunda acaba ikinciyi ne zaman yapsam diye düsündüm :D yani insan unutuyor. Ben dogurdum ve hemen ayaga kalktim bebegimik ilk kontrolü icin :) benim dikisim olmadi... sirt üstü dogurmamayi tavsiye ederim :) böylelikle hic yirtilms kesilme gibi birsey olmadi :) ebenize diyin biraz sicak yag ile masaj yapsin dogum esnasinda :) korkmayin biz kadinlsr cok güclüyüz bunuda atlaticaksiniz insallah :)

3 cocugum var ilki suni sanciyla oldu. Gercekten kolay degil gece 12 den sabah 7 ye kadar araliksiz sanci normal sancidakinden daha siddetli oldugunu söylüyorlar sancim gelmedigi icin sanci verdiler... 2. Ve 3. Sezeryan oldu
Normal dogumdan cok korkmustum ikincide sezeryan olacak diye sevinmistim

Ama inan bana her sezeryanda kolay olmuyor bana simdi sorsalar normal dogummu sezeryanmi diye iki normal dogumu bir sezeryandan daha kolay bulurum cünki dogum gerceklestigi an sancilar bitiyo..dukis olabilir oturup kalkmada zorlanma olabilir ama bana göre bunlar sezeryanin yaninda hic birsey degil..
Sezeryandan sonra dikis bölgesinde kronik sancilar kalici olabiliyo... ben senelerce cektim daha yeni yeni pek bir aci hissetmemeye badladim...
Ama herkestede böyle birsey olacak diye birseyde yok... benim yasadigim bunlar...

Sana kendi tecrübemi anlatayım. Bu sende de aynı olacak diye birşey yok.

Ben 40+5te bebek gelmeyince suni sanciyla doğumu başlatalım diye hastaneye yattım. Sabah dokuzda beni hazırlayıp önce acikligim var mı diye baktılar. Dört cm açıklık varmış. Ben nasıl sevindim, doktor akşam olmadan doğar diye tahmin ediyorum falan dedi. İçim bir rahatladı. Önce az az sancı verdiler. Benim o ara hafiften bir suyum geldi. Oglen oldu, akşam oldu sancılar iyice arttı. Sürekli gelip açıklığa bakıyorlar ama ilerleme yok. Çünkü bebek aşağıya inmiyor. Doğmak istemiyor. Bana ikin diyorlar ama ikinma hissim yok çünkü orda birşey yok. Bebek yukarıya toplandı kaldı. Sonra suyunu patlatalim bir saat de öyle bekleyelim dedi doktor. Suyumu patlatinca gördük ki bebek kakasını yapmış ama kalp atışında falan sorun yoktu. O bir saat geçmek bilmiyor. Artık yalvarmaya başladım alın bunu diye. Çünkü kasılmalar çok arttı. Doktor son kez baktı ve bebek hala kanala girmemişti. Beni direk sezeryana aldılar. Yani sonuç, boşu boşuna saatlerce sancı cektim ve bebeğimi strese soktum. Neyse ki ikimiz de sağlıklıyız ama benim bebeğim kolikti. Aylarca gaz sancısı ve sebepsiz ağlamalar. Ben bunun o stresli doğum yüzünden olabileceğini dusunuyorum.

Suni sancı zor. Bir yerde okumuştum. Normal sancinin dört katiymis. Bilmiyorum ne kadar doğru ama gerçekten bağıra bağıra geçti son saatlerim. Gözünü korkutmaya çalışmıyorum yanlış anlama. İyi düşün diye söylüyorum.
Yanitiniz icin cok tesekkurler gozumu korkutmadiniz aksine tecrube sahibi insanlara ihtiyacim var cunku 6 gun sonra doguma girecegim ve bir karar vermek zorundayim ‍♀️

Bende suni sanci ile dogurdum. Evet cok inanilmaz büyük bir aci ... ama nirmal dogum zaten kolay degil ... ha suni sanci ile biraz daha fazla ama ne fark eder ki? Basa gelen cekilir :) hicte pisman degilim seteryan olmadigima. Normal dogum cok farkli bir his oldugunu düsünüyorum ki seteryan hic olmadim. Ben 29 saat sanci cektim. Bebegim 2 haftalik oldugunda acaba ikinciyi ne zaman yapsam diye düsündüm :KK70: yani insan unutuyor. Ben dogurdum ve hemen ayaga kalktim bebegimik ilk kontrolü icin :) benim dikisim olmadi... sirt üstü dogurmamayi tavsiye ederim :) böylelikle hic yirtilms kesilme gibi birsey olmadi :) ebenize diyin biraz sicak yag ile masaj yapsin dogum esnasinda :) korkmayin biz kadinlsr cok güclüyüz bunuda atlaticaksiniz insallah :)
Masallah ne kadar cani pek bir insansiniz okurken istemsizce a aaaa diye tepki verdim hayran kaldim gucunuze

Bu arada sezeryanla doğum hiç de öyle zor değilmiş. Bir haftayı bulmadı iyilesmem. Evet agrilarim oldu ama çabuk iyileştim. Şimdiki aklım olsa direk sezeryana girer hiç o kadar acı çekmezdim.

senin durumun normal mi yapsam sezeryan mi yapsam karar veremiyorum durumu degil. saglik soz konusu. bu kadar hassas bi konuda sadece drunla irtibat kur. burda yorum yapanlar senin gebelik zehirlenmesi seviyeni bilemez. bu cok cok onemli bi konu bebek icin de senin icin de. doktor sana hastaneye yatis vermedi mi?

Masallah ne kadar cani pek bir insansiniz okurken istemsizce a aaaa diye tepki verdim hayran kaldim gucunuze

Hayran kalincak birsey yok inanin sizde öyle olucaksiniz! Gözünüzde büyütmeyin yeter... ben sancilara degil az kaldi az kaldi bebegime kavuscam diye agliyordum... ama tabiki hastaliginizi bilmiyorum sizin ve bebeginiz icin habgisi daha saglikliysa onu yapin :) ama normal dogum yapa bilirseniz öyle yapin derim :)

Yanitiniz icin cok tesekkurler gozumu korkutmadiniz aksine tecrube sahibi insanlara ihtiyacim var cunku 6 gun sonra doguma girecegim ve bir karar vermek zorundayim ‍♀️
Bu biraz sizin bünyenizle alakalı. Bir arkadaşım ilkini normal doğum yapmış. Bir ay poposunun üstüne oturamamis. İkincisini sezeryanla dogurmus, onda da bir ay yataktan kalkamamis. Bunyesi zayıf demekki. Benim acı esigim yüksektir ona rağmen suni sancı beni mahvetti. Sezeryan sonrasında çektiğim ağrı daha katlanılırdi. Ama sana en azından birkaç gün yardımcı olacak biri lazım. Sutun hemen gelmeyebilir. Gelmesi üç günü bulabilir. Hiç stres yapma. İnatla emzir. Birazcık mama da verebilirsin ama biberona alıştırma. Kaşıkla ver. Şimdiden kolay gelsin. ;)

senin durumun normal mi yapsam sezeryan mi yapsam karar veremiyorum durumu degil. saglik soz konusu. bu kadar hassas bi konuda sadece drunla irtibat kur. burda yorum yapanlar senin gebelik zehirlenmesi seviyeni bilemez. bu cok cok onemli bi konu bebek icin de senin icin de. doktor sana hastaneye yatis vermedi mi?
Doktor bana hastahaneye yatis icin cuma gunune gun verdi ama normal ve sezeryan icin yari yariya ihtimal veriyor yani o sanciyi istemek benim kararim olacak. Onun disinda surekli kontrol altindayim zaten ama bu dogum karari icin cumaya kadar vaktim var. cok ani oldu psikolojik olarak kendimi hiiiiiic hazir hissetmiyorum :’(

Bende suni sancıyla doğum yaptım. 4 cm açılmam vardı, 1 haftaya yakın beklemiştim doğum olmamıştı.

Dediğiniz gibi suyu onlar patlattı. Saat 9da sancı vermeye başldılar, 10a doğru şiddetlendi. Öğleden sonra 3-4ten önce doğum olmaz demişlerdi. Saat 12de doğuma aldılar beni, çünkü; 10 cm açıklığım oldu.

Her kesin acı eşiği ve vücut direnci bir değil. Olumsuzları dikkate almayın. En güzel rehber olumlu örnekler olacak. Ben acıdan ağlarken bile inanılmaz bir haz almıştım bu sancıdan. Çünkü; bebeğinizle kurduğunuz en anlamlı ve en yakın bağın eseri bu. O çıkmak için, siz çıkarmak için büyük çaba sarfediyorsunuz. Birbirinizden başka yardımcınız yok. Çok güzel bir deneyim, bence bunu sağlığınız el verirse mutlaka yaşayın.

Sıfır açılma ile suni sancıyla toplamda 15 saatte dünyaya geldi bebeğim. Zormuydu evet çok ama bebek çıkana kadar onlarca dikişim olduğu halde doğumhaneden yürüyerek çıktım sonrası sıfır sıkıntı. En azından denemelisiniz olmasa bile ilerde pişman olcak keske deneseydim dicek birşeyiniz olmaz

Back
X