Gebelik zehirlenmesi/ suni sanci

Evet bendede ayni korku vardi! Biran önce gelsin demistim. Evet o aciklik kontrolleri neydi ya! Tabi epiduraldan sonra hicbirsey hisetmemistim.

Benim kizim 17 aylik. Daha yeni yeni ikinciye düsünüyorum, o'da ancak seneye baslarim diye. Kizima doymadim daha. Umarim sende kuzunu sag salim büyütürsün. Ikincede gelirse sezeryan yada normal dogum önemli degil. Ömrü uzun, bahti acik olsun insallah.
Amin inşallah. Sağlıklı olsunlar da nasıl doğdukları önemli değil. Normal ya da sezeryan. İkisinin de kendine göre zorlukları ve riskleri var. İyi düşünüp iyi karar vermek lazım.

Cok buyuk aci ya da dayanilmaz diyenlere sasiriyorum ben. Evet aci cekiliyor ama oyle durulmayak bisey degil. Soyle ornek vereyim ben agda yaptirirken gozunden yas gelen insanim bacaklarimda bile o kadar aci esigim düşük. Ama bana bile dayanilmaz gelmedi dogum sancilari. Bende suni sanciyla dogum yaptim. Sabah 8de hastaneye yattim gece 3 te dogum yaptim kuvvetli sanci cektigim kisim son bir saatti. Hele dogum sirasinda hic aci hissetmedim. Yalniz ben doktorumla soyle bir anlasma yaptin. Kontrollü epizyo istiyorum dedim. Cunku benden 10 gun once dogum yapan arkadasim kesinlikle epizyo istemiyorum demisti ve kontrolsuz olarak makatina kadar yirtilmisti ve cok dikisi vardi. Ben temiz temiz epizyo istedim ve 3 dikisim vardi dogumdan 10 gun sonra dikislerim dustu zaten ve dogum sonrasi ultra rahat bir donem yaşadım. Yani sozun ozu korkmayin suni sancidan normal dogumdan.

Sizin durumda cocugun ve sizin sagliginiz cok onemli preeklemsi onemli bir durum.

selam bayanlar
Bugun doktorumla gorustum, 36+5 deyim suan ama preeclampsia yani gebelik zehirlenmesi tanisiyla bana dogum tarihi verdiler. Yani normal sancilarimi beklemeyecekler suni sanci verecekler o da olmazsa sezeryan yapacaklar. Cok korkuyorum.
Daha gecen gun acilmam var mi diye doktor afedersiniz ordek agizli seffaf birseyle kontrol ettiginde bile saatlerce acisini cektim. Simdi suni sanciyla olan dogum beni coooooooooooook korkutuyor. Bir de sagdan soldan o korkunc yok makas atiyorlar, yok elle aciyorlar gibi seyleri duydukca sanki kanim cekiliyor.
Etrafimda suni sanciyla dogum yapmis cok kisi yok. Islem soyle olacakmis once asagidan jel bir tabaka surecekler, bu sirada damardan suni sanci verecekler. Biraz bekledikten sonra suyu kendileri patlatip suni sanci dozajini arttiracaklar. Eger tum bu sancilara ragmen 4 cm acilmam olursa normal doguma alacaklar, olmazsa normal dogum. Bu arada grup b strep diye bir enfeksiyonum var onun icin de antibiyotik vuracaklar yani minimum 4 - 6 saat bu sancilari cekecegim.
Sizce direk sezeryan mi olmaliyim normal denemeli miyim?
Bir de bacaklarimi hic acamiyorum bebegin kafasi asagida bir adim atsam cok canim yaniyor bu durumu yasayan var mi?
(Esim 1 ay yillik izinde olacak, kaynanam 2 gun ama is cikisi 5den sonra hergun gelirim diyor. Sezeryan olursam esimden baska bakacak kimsem yok kisaca)
Ben 2.5 ay önce 41. Hafta da doğum yaptım. 7 . Ayda başladım protein kaçırmaya ? Sen protein mi kaçırıyorsun ben anlayamadım eger protein kaçağı varsa 24 saat idar toplatiliyor ve sıkı gözetim altında oluyorsun. 24 saat idrar toplaminin protein değerine bakıyorlar . Yüksek ise hemen doğum yada gözetim normal ise gün beklenir . Ben senin işi anlayamadm

Doktor bana hastahaneye yatis icin cuma gunune gun verdi ama normal ve sezeryan icin yari yariya ihtimal veriyor yani o sanciyi istemek benim kararim olacak. Onun disinda surekli kontrol altindayim zaten ama bu dogum karari icin cumaya kadar vaktim var. cok ani oldu psikolojik olarak kendimi hiiiiiic hazir hissetmiyorum :’(
24 saat idrar toplamı yapildimi?

ayni teshis ve 24 tansiyon ile sezeryena alindim.Ikiz gebelikti..Doktor bana hic secenek sunmadan 35+6 da direk almisti..
Gecmis olsun saglikla büyütün.
Ayrica normal yada sezeryan bu bunye ile alakali 3 unite kan almama ve olabilecek bütun komplikasyonlara ragmen 3 gunde ayaga kalkmistim...

ayni teshis ve 24 tansiyon ile sezeryena alindim.Ikiz gebelikti..Doktor bana hic secenek sunmadan 35+6 da direk almisti..
Ayrica normal yada sezeryan bu bunye ile alakali 3 unite kan almama ve olabilecek bütun komplikasyonlara ragmen 3 gunde ayaga kalkmistim...
Neden o kadar kanaman oldu ?

Bende 7. Ay dan itibaren sürekli protein kaçırdım ara ara kaçırdığım için sorun olmadı . 41 haftada sezaryen ole doğum yaptım , doğum yapacağım gün doktor beni alt dan muayene etti doğumu başlatmak için resmen vajende ki kemigimi tuttu çok canım acıdi. Doğum da sezaryen oldu açılma olmayınca . Doğumdan sonra ben de çok kan kaybettim karnıma bastıra bastıra kan boşalttilar. Avuç avuç vajen den hap damarrima serumlari elleriyle sıktılar. 2.5 ay oldu acaba rahmim muayene den dolayimi yoksa protein ole alakali bi durumdan dolayi mi o komplikasyonu yaşadım

konu sahibi sen bence konunu kapattir. senin konun yoruma acik bi konu degil bir. ikincisi senin suan burda olman hata senin hastanede olman lazm.

Ellerim ayaklarim kipkirmizi olup sisiyor yaniyor o sikayetle gittim, bu sirada idrarimda protein buldular, tansiyonum da yuksek, fazlaca kilo aldim, bir de sekerim yukseldi son 2 testtir, tum bunlar icin preeclampsia dediler hastahaneye sik sik gidiyorum her turlu tahlili yapiyorlar bebege de baktilar hatta gecen hafta 2800du kilosu hareketleri gayet normaldi yani tum bulgular var ama cumayi bekleyebiliriz dediler normalde dogumum 29 temmuzdaydi. Bilmiyorum ki baska doktora gitmeli miyim buradaki saglik sistemi cok farkli trdeki gibi degil :KK43:
Sizin durumunuz secim yapilacak bir durum degil komsum sadece protein kacagi oldugu ve tansiyonu yükseldigi icin 30. Haftada acil sezeryana alindi.. Sizin suan hastanede olmaniz lazim ve bence direk sezeryan olmalisiniz...

Bu tür sorularınızı doktora sormalısınız. Burada bilip bilmeyen herkes kafanızı karıştıracak. Preeklampsi herkesin durumuna göre değişir. Öyle apaar topar doğuma alınacaksın diye bir şey yok. Sizin takibinizi yapan doktor sizin durumunuzun beklemeye müsait olup olmadığını bilerek, sizin tansiyon kontrolünüzü bilerek plan yapıyor. Bu sitede ise herkes ezberden bir şeyler söylüyor, bilinçsizlik çok. Lütfen doktorlarınızın tedavi planlarını buradaki insanlara sorgulatmayın. Başka doktorlara sorgulatın gerekirse, ki bu işin uzmanlarına kalsın sağlığınız.

Bayanlar ben benzer durumu yasayan insanlarin tecrubelerinden faydalanmak istedim elbette ki herkesin aci esigi, dogum hikayesi farkli. Tecrubeleri okudukca bilgileniyorum ve kafamda dogum seklim netlesiyor cunku doktor bana secenek sundu.
Dogum cok karisik bir olay, destek olmak isteyen herkese cok tesekkur ederim.

Bende önce. Suni sancı çektim, doğum hiç başlamadı ve sezeryan oldum.Çok kötüydü!Suni sancı beni şoka soktu sanki, titreme krizine girdim, bebek kötü tepki verdi kakasını yaptı.Ameliyat sonrası 5 gün içinde normale dönüyorsun.

Preeklampsi nedeniyle erken doğum yaptım ben de.
Acilen sezaryene alındım.
Öyle gün filan verilmedi.
Durumum o kadar acildi ki,epidural dahi yapılmadı, direkt genel anestezi ile doğum yaptım.
Sizi nasıl bekletiyorlar anlamadım açıkçası.

konu sahibi sen bence konunu kapattir. senin konun yoruma acik bi konu degil bir. ikincisi senin suan burda olman hata senin hastanede olman lazm.
Katiliyorum dogum hikayesini kapan geliyor. Oysaki mevzu bu degil. Seceneksiz yatis ve sezaryen sart.. boyle bir durumda bebekten cok annenin yasam hakkini elde tutmaya calisiyor doktorlar cunku bebegin durumu afaki..

Mecburen sezeryan olursa hiç stres yapma demeye geldim,iki günde ayaklandım hiç sıkıntı yaşamadım,doğumun her türlüsü güzeldir gelen süper birşey çünkü :)

Back
X