Gebelikde depresyon geçiren varmı ben gibi annelikden korkuyorum iyi bir anne olmak

natlusben

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
119
3
16
35
İzmir
Arkadaşlar bilmiyorum ama ben gibi olan varmı, hamile kalmayı çok istedim ve kaldım ilk denememde şükür, hatta iki yiyenimi ben büyüttüm dogduklarından beri, yaklaşık 2 aydır bunalıma girdim, bu arada 7. ayım bitmek üzere 8. ayıma gircem bir hafta sonra, anne olmakdan korkar oldum birden bire mutsuzluğa, karamsarlıga kapıldım, allahım delircek gibi oluyorum, iyi bir anne olucakmıyım, napıcam ne edicem, halbuki ailem yakınımda hepsi gelip yardım edicekler ama bende hep bir vesvese, zarar vercekmişim gibi bazen hislere kapılıyorum saçma sapan şeyler düşünüyorum, ağlıyorum sürekli, suçluluk duygusu yaşıyorum böyle saçma şeyler düşündüğüm için, kafam allak bullak bu tip şeyler yaşayan varmıi yaşayıpda dogurdukdan sonra geçen varmı

Takip ediyorum seniiii:) yasadiklarin hissettiklerin gayet normal canim. İlkkizima 6 senelik evliyken hamile kaldim.cok istememe ragmen 5 ay kabul edemedim.hep agladim ayni senin dusunduklerini dusunupustelik ailemde hic yakin degildi.bide erken dogurdum mu tam oldu ilk zaman cok feci oldum cok sucladim kendimi ve feci bir hayatim vardi zindan gibi.bendeki kv kp gorumce ooooo sagolsunlar cok cektirdiler.sonra o stres gecti.gectiki ikinciye hanile kaldim yine endiseler ikisine birden nasil bakicam tek basima kizim kim bilir ne kadar kiskanc olucak diye. Onuda erken dogurdum mu.48 gunluk bir kizim daha var.duzeltilmis 18 gunluk.ilk zaman yogun bakimda yatti kuzum.ama inan hicte korktugum gibi olmadi.kizim kucuk annemizikisinede yetiyorum evet cok ilgi istiyor ikiside kendime bakamiyorum olsunn elbet duzene giricek.bozma moralinii hepsi gecicekkk.

Her bebek dogdugunds, ayni anda yeni birde anne dogarmis, senin icindeki annede dogumunla beraber olacak hic merak etme... benim de 4 yasinda bir oglum var ve ikinciye hamileyim, ilkinden edindigim bir tecrube varsa oda su. Eger gebelikte bunslim yasarsan, lohusalik doneminde mutlaka dogum sonrasi sendromu yasarsin.. ki bu cok zor bisey, benimki yaklasik 3 sene surdu ve ilac kullanmadan gecmedi. Hamileliginin her aninin tadini cikar. Az kalmis bak, onu icinde hissetmenin keyfine var, esinle iki kisilik ailenizin tadini cikarin, bol bol gexin, basbasa kalmaya calisin, film izleyin... haa birde bol bol sukret, ailen yaninda diye.. seni kv eline birakmiyolar diye... gurbette olup yapayalniz cocuk buyutenleri dusun.. nefes egzersizleride cok iyi geliyo strese, bide uzun yuruyusler, kafsni bosaltmasn icin, bol bol kaliteli muzik ve eglenceli kitaplar... Allah yardimcin olsun.

inşallah geçer hiç geçmicek gibi geliyor kafayı yicem nerdeyse

hepsini yapıyorum ama olmuyor gene aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…