gebelikte 50 gr şeker yüklemesi yüksek çıkıpta 100 gr şeker yüklemesi yaptıranlar.

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
gebelikte 50 gr şeker yüklemesi yüksek çıkıpta 100 gr şeker yüklemesinde normal çıkan varmı.benim 50 gr değerlerim açlık 83 tokluk 175 çıktı.tekrar 100 lük yaptıracağım.yüksek çıkanlar nasıl tedavi ediliyorsunuz.
 
50 gr lık yüklemem tokluk 154 çıktı. 100 grlık yüklemem yapıldı.Normal çıktı.Şayet yüksek çıksaydı diyetisyene yönlendirecekti doktor. Çok yüksekte çıksaydı insilün kullanmam gerekebilirdi.( Bizim gelin kullanmak zorunda kaldı,yeğenim sorunsuz doğdu çok şükür.)
 
Canım benim 50 gr lık yapıldı ve çok yüksek çıktı. Hiç 100 gr lık vermediler. Doktor bana ölçüm cihazı verdi ve diyetle düşürebileceğimizi söyledi. Diyetisyen kontrolünde sıkı bir diyete girdim ama istediğimiz gibi düşmeyince mecburen insüline başladık. Teşhis konulduktan 20 gün sonra insüline karar verildi o süre zarfında düşürmek için denemediğim kalmadı. Yürüyüş çok faydalı ama her gün yarım saat yürümek diyetten bile daha etkili demişti doktorum.. Sen şimdiden yürümeye başla. Ben doğuma kadar insüline devam maalesef
 
canım ben 27 haftalık hamileyim geçen gün yaptırdım 50 gramlık şeker yüklemesi 16 haftalıkken yaptılar yüksek çıktı gebeliğim ilerleyince tekrar bakalım dediler ve açlık 108 tokluk ise 222 çıktı çok yüksek dedi açlıkta toklukta 6 temmuza gün cerdi 100 gramlık için buda yüksekse eğer insülün vericek sanırım ben ilk kızımda da aynı sorunla karşılaştım alıştım ama onda insülün verdi almadım diyet yap dedi yapamadım allaha emanet öyle gitti ama hiç iyi dedğil tehlikeli bu yüzden 1 hafta hastanede yattım ve 8 aylık doğurdum ama bebeğim iri dedğildi 2200 gram doğdu şükür şeker yoktu dikkat etmek gerek o zaman anlamıyordum
 
Benim 50'lik açlık 90, tokluk 176 çıktı. 100'lük yapılmadı. Doktorum beyaz ekmek, hamur işi yeme; meyveyi de ölçülü ye dedi. Protein ağırlıklı beslenmeye çalış dedi. 3 hafta sonra tekrar kontrolümüz var.

Kızlar, karbonhidrattan ve saf şekerden uzak durmaya çalışın. Çünkü bebeğe hiçbir faydası yok. Ben artık dikkat etmeye çalışıyorum.
İnşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız.:16:
 
selam kızlar 100 lük yaptırdım bugün devlet hastanesinde referans 70-105 idi benim açlık 86 1.saat 150 2.saat 175 3.saatde 150 küsürdü.ben yüksek sandım referans aralığına göre yüksek ama dahiliyeci gayet normal dedi.diyet yapmama gerek varmı dedim.zaten hamilelikte karbonhidrata dikkat etmek gerekir yürüyüşlerinide yap dedi.o kadar anlamadım:)
 
Öncelikle geçmiş olsun..
Bende çok erken yaptırmıştım,ya 13 ya 14.haftaydı sanırım.
50 lik 175 gibi çıkmıştı.100 lük ise 1.saat 245 falandı sanırım.
Şimdi bir ay sonra gene istedi dr.Diyet yapmıyorum ama tatlı diyeti yapıyorum.
Şekerli şeyleri bi ay hiç yemedim.Şimdi ise sadece tadımlık..Bir dr 'bir tanesi bile yüksekse bizim için gebelik şekeri var' demişti,diyeri ise '1 tanesi yüksek diye gebeliik şekeri var' diyemeyiz dedi.Hangisine inanalım?: )Tıp dili nece konuşuyor çözemedik: )
 
selam kızlar 100 lük yaptırdım bugün devlet hastanesinde referans 70-105 idi benim açlık 86 1.saat 150 2.saat 175 3.saatde 150 küsürdü.ben yüksek sandım referans aralığına göre yüksek ama dahiliyeci gayet normal dedi.diyet yapmama gerek varmı dedim.zaten hamilelikte karbonhidrata dikkat etmek gerekir yürüyüşlerinide yap dedi.o kadar anlamadım:)

Evet canım doktorunun dediği gibi; gebelikte karbonhidrata dikkat etmek gerekiyor. Ben öncesinde de çok fazla tüketmiyordum, hele ki şerbetli tatlı sevmem zaten ama nedense şeker yüksek çıktı.
Gözün aydın canım, normal çıkmış. En azından için rahat olur artık.
 
2 hamileliğimdede gebelik şekeri çıkmıştı benim 1.de diyetle atlattım fakat 2.de doğum sonuna kadar atlatamadım annede nefes darlığı,bebekte kilo yapıyor şeker son haftalar artık ben hastaneye yatmak zorunda kalmıştım ayrıca bebeğin suyunuda çok fazla yapıyor gebelik şekeri. ben son haftalarda idrarla birlikte bebeğin suyunuda atoyodum erken doğum yaptım 34 haftalık. hamilelik başından sonuna kadar hamilelik diyeti yapmalı şeker çıkan arkadaşlar. yoksa büyük sıkıntı 2.bebeğimde çok sıkıntı yaşattı bana
 
Slm kızlar ben hamileliğimin 27.haftasındayım.sizlere sormam gereken birşey var bilenler yardımcı olsun lütfen.gebelikte şeker yüklemesi için hastaneye gittim daha önce bu testi yaptırmadığım için DR. ne kadar şeker yükleyeceğine karar vermek için evvela 4 tüp kan ve idrar alıp inceletti.kanda ki glikozum 81.8 çıktı. Sizce benim bu sonuca göre şeker yükleme testi yaptırmam şart mı dr.bana 100gr şeker yükleme yaptır dedi bana çok geldi miktar.
 
Valla çoğu yerde 50 ile başlıyorlar 50 gr sonuçları yüksek ise 100 yapıyorlar ama idrarda glikoz pozitif çıktıysa 75 ya da 100 yapıyorlar sanırım. Benimde idrarda glikoz pozitif çıktı 75 gr yaptılar. Ama ilk seferde 100 fazla gibi geldi bana istersen doktora sebebini sor yada mümkünse 2. bir doktora görün ben de 75 in fazla olduğunu düşündüm aslında değerlerim de yüksek çıktı haliyle..

Şu anda diyet yapıyorum mecburen
 
arkadaşlar banada 23 haftalıkken 75gryapıldı ilk kan verdim 76 çıktı sonra şekerli suyu içtim 1 saat sonra tekrar kan verdim 67 çıktı 1 saat sonra tekrar kan verdim 62 çıktı.hepsi aç karınla yapıldı ve doktorum bana çok düşük olduğunu 2 hafta sonra tekrar yapılacağını söyledi
 
benimde açlık 97,50 grlık yüklemeden 1 saat sonra yapılan 198 çıktı malesef..dr bu kadar yüksek çıkınca 2. ye gerek yok dedi ve diyetisyene yolladı.randevu alıp oraya gidicem artık.hayırlısıyla sağ salim atlatsakta bebişlerimiizi sağlıkla kucağımıza alsak ..
 
Slm kızlar ben hamileliğimin 27.haftasındayım.sizlere sormam gereken birşey var bilenler yardımcı olsun lütfen.gebelikte şeker yüklemesi için hastaneye gittim daha önce bu testi yaptırmadığım için DR. ne kadar şeker yükleyeceğine karar vermek için evvela 4 tüp kan ve idrar alıp inceletti.kanda ki glikozum 81.8 çıktı. Sizce benim bu sonuca göre şeker yükleme testi yaptırmam şart mı dr.bana 100gr şeker yükleme yaptır dedi bana çok geldi miktar.

100'lük yapılsın o zaman canım, bi zararı olmaz sana. Şekerli limonlu su içirecekler sana sadece. Bazıları mide bulandırıcı olduğunu söylemişti ama ben limonata gibi içtim. Güzeldi yani. Endişelenme hiç.
 
Bir sorum olacak nolur bilenler cvp versin... Benim şeker yuklenemilk ki bu yüksek çıktı şimdi gittim yarın gel. Limonlu su getir dedi napiyoncak ki anlamadım 50 den sonra. 100 yapiliyor diyorlar
 
kızalr gebelik şekeri çıktı bendede. ve diyete başladım 1haftadır yapıyorum. şuaralar açlık 80-85 arası oluyor tokluk ise yemekten 2saat sonra 105-115 arası oluyor. sizce dr bana insülin verir mi bu düşüşler yeterlimi. daha da düşer mi devam ettiğim süre içinde acaba
 
kızalr gebelik şekeri çıktı bendede. ve diyete başladım 1haftadır yapıyorum. şuaralar açlık 80-85 arası oluyor tokluk ise yemekten 2saat sonra 105-115 arası oluyor. sizce dr bana insülin verir mi bu düşüşler yeterlimi. daha da düşer mi devam ettiğim süre içinde acaba
Ben verecegini hic sanmiyorum cok iyi cunku.bin maasallah.bana insilune ragmen acligi en fazla 100 tokluguda 120 seviyesinde tutarsak bise olmaz demisti.simdi yeni yeni duzene girer oldu 1 aydir.benim de 50 gramlik yuksek cikinca 100 gramlik yaptilar.1. Saate 297 cikinca hemen insilin dedi doktor.gunde 4 kez vuruyorum,fakat duzene girdi,insallah bebegim saglikli dogacak.
 
Back
X