GEBELİKTE BEBEKTE BÖBREK GENİŞLEMESİ YAŞAYAN VAR MI????

kaderkismet123

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2022
35
7
6
27
Merhabalar 20+3 haftalık gebeyim.Bugun dopler çekildim,doktor her şeyin normal oldugunu sadece her iki böbrekde cok az genişleme oldugunu söyledi.Doğuma kadar ya da dogumda n sonra geçer dedi fakat benim tüm tadım kaçtı.3mm her iki böbrektede.Kadın dogum dokyoruma söylediğimde o da 10 hastanın 8 ine yazıyorlar önemli değil kafana takma dedi ama takmadan da edemiyorum.Benim gibi olan var mı acaba

bende sizden daha ileri haftalarda yasadım. agrıdan dolayı şikayetim olunca doktor soylemıstı. belki agrının sebebi baska bıseydı bilemıyorum. doğum yaptıgımda gectı hepsi.

Doktorunuzun dediği gibi çoğu kişide görülüyor.
Benim 12 mm büyümüştü. Gerçi benim durumum biraz farklıydı. Böbrekler taş var. Birinde 8mm var o da idrar yolunu tıkıyordu. Stent takıldı, artık hiç bir sorunum yok.
Büyüme devam eder ve ağrı yaparsa stent takmayı öneriyorlar. Bu şekilde böbrek rahatlıyor.

Merhaba genişleme bebekte sanırım aman ihmale getirmeyin ama korkmayın da sadece sürekli takibi yapılsın doktorlar pek onemsemiyor benim bebeğimde 2 aylık oldu doğdu bu ikinci idrar yolları enfeksiyonu yüzünden küveze girmesi bende gebelikte çıkmıştı genişleme doktor takip etmemis ben de bilmiyodum açıkçası sorun yok diyince her şey iyidir diyordum meğerse takip lazımmış. Hemen doğunca ultrason çektirin genişleme ne durumda baktırın ve gerekirse çocuk doktoru koruycu antibiyotik veriyor çocuk nefrolojisine götürün detaylı baksınlar evet çoğunda geçici oluyor ama eğer geçici değilse bari çocuğa idrar yolu enfeksiyonu yapmasın yazık . Benim bebeğim iki aydır ateşli idrar yolları enfeksiyonundan mahfoldu çocuk. Eğer takip yaptirrsaniz Allah'ın izniyle hiçbir sorun olmaz hamilesiniz duanız kabul olur lütfen bebeğime dua edin şu an enfeksiyon tedavisi görüyor bitince nefrolojiye gidip tedaviye başlayacağız adı Kerem

merhaba dualarim sizinle 20 haftalik gebeyim benimde oglum olucak ismide kerem olucak cok etkilendim bu yuzden hep dua edicem size benimde detayli ultrasonda tek bobrekte cok az bi genisleme var dedi doktor dogunca bi ultrason cektirin ama problem olmaz dedi

Evet doğru söylemiş çoğu geçici zaten bizde kaldı prematureydi bebeğim oldukça hassastı bu ağır bir dönem onun için . İnanın şu an saat 7 ve yanına beslemeye gidiyorum o kadar zor bir süreç ki edeceğiniz duaları bile şimdiden hissettim beni iyi hissettirdi biliyorum ki şu an çok makbul dualarınız. Eğer biz de takipli olsaydık baştan idrar yolları enfeksiyonu gecirmezdik çok etkiliyor çocuğu ateşini yükseltiyor kilo aldırmıyor kusturuyor bu yüzden takip edildiginde hemen önlemler alınıyor olmasın diye doktor haklı benim tek sıkıntım hemen doğar doğmaz ya da 7. Gününde falan çekilmemesi 36 günlükken ateşten inlemesinden anladım onun için buraya da yazıyorum gebelikte bu sorunla karşılaşan mutlaka doğduğu gün bildirsin çocuk doktoruna bir ultrason çekilsin boyutlara bakılsın sonra tekrar takipçisi olun çocuk sizin cocugunuz inanın kimse bizler kadar yanmıyor sağlık görevlilerinden Allah razı olsun ama onlar çok alışık vakalara bize büyük geliyor bu sorunlar küçük canıyla 39 ateşte kolay değil gerçi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…