Gebelikte Beslenme

Otherside80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
31
26
88
İstanbul
Merhaba kızlar;
Beslenme konusuyla ilgili o kadar çok yaz okudum ki forumda.Dün ilk kontrolüme gittim, doktorumun uyarılarını sizinle de paylaşmak istedim. Hamile olduğumu kan testiyle öğrendiğim günden itibaren acayip bir beslenme maratonuna girmiştim.Sütler, Bademler,Cevizler, Yoğurtlar vs.ve 10 günde 1,5 kilo almışım.Doktorum daha ben sormadan direkt olarak beni uyardı.Hamile kaldığımızı öğrendiğimiz anda hemen hemen tüm bayanların aşırı bir beslenme yarışına girdiğinden bahsetti.Oysa 16. haftaya kadar bebişlerimizin bu besinlere ihtiyacı olmuyormuş.Şu anda sadece folik asit+ b12 katkılı haplar fazlasıyla bebişlerimize yarıyormuş.16.haftadan itibaren yarım kilo süt, yoğurt, haftada iki gün balık, et tüketiminden bahsetti.Ben normal beslenmeye geri döndüm. ve açıkçası sindirim sistemimde boşaltım sistemimde şimdiden rahatladı.Süt ve yoğurttun kesinlkle tam yağlı tüketilmesi gerektiği konusunda uyardı beni ve birde 2000 kcal bir beslenme listesi verdi.

Merhaba kızlar;
Beslenme konusuyla ilgili o kadar çok yaz okudum ki forumda.Dün ilk kontrolüme gittim, doktorumun uyarılarını sizinle de paylaşmak istedim. Hamile olduğumu kan testiyle öğrendiğim günden itibaren acayip bir beslenme maratonuna girmiştim.Sütler, Bademler,Cevizler, Yoğurtlar vs.ve 10 günde 1,5 kilo almışım.Doktorum daha ben sormadan direkt olarak beni uyardı.Hamile kaldığımızı öğrendiğimiz anda hemen hemen tüm bayanların aşırı bir beslenme yarışına girdiğinden bahsetti.Oysa 16. haftaya kadar bebişlerimizin bu besinlere ihtiyacı olmuyormuş.Şu anda sadece folik asit+ b12 katkılı haplar fazlasıyla bebişlerimize yarıyormuş.16.haftadan itibaren yarım kilo süt, yoğurt, haftada iki gün balık, et tüketiminden bahsetti.Ben normal beslenmeye geri döndüm. ve açıkçası sindirim sistemimde boşaltım sistemimde şimdiden rahatladı.Süt ve yoğurttun kesinlkle tam yağlı tüketilmesi gerektiği konusunda uyardı beni ve birde 2000 kcal bir beslenme listesi verdi.

İnan gene çok kolay olmuyor beslenmek.. 6. haftada ben de bir enerji bombardımanına tutmuştum kendimi..sonra 7. hafta ile kusma ve mide bulantısı dönemi başladı. Tek gram yemek yiyemediğim zamanlar oldu 13. haftaya kadar. Doktor da üzülmememi, çocuğun vucuttan yeterli besini aldığını söyledi. Daha bugünlerde yeni yeni normal yemek yemeye başladım. Başlarda çok aşırı yediğim her şey şimdi midemi bulandırıyor. Çok sevdiğim yoğurt ve peynirden nefret eder oldum artık..Bakalım bu aşamadan sonra ne yapabileceğim..

ben de 6. haftadan beri aşırı kusmalarla hiçbirşey yiyemiyorum. çok üzülüyodum çocuğu besleyemiyorum gelişmiycek diye ama doktor da 5 aydan sonra hala yiyemezsem o zaman sorun olcağını şimdilik yiyemediğim şeyler için üzülmemem gerektiğini söyledi. rahatladım biraz.kendinizi zorlamayın,ne yiyebiliyosanız onu yiyin

mrb bayanlar ben de 6 haftalık hamileyim hergun süt içmeye badem,ceviz yemeye,yoğurt yemeye çalışıyorum. madem öyle bu kadar kasmayım kendimi;) kilo alıcam diye çok korkuyorum, tabi ki her şey bebişlerimiz için onlar iyi beslensin yeter ki ama abartmamakta fayda var yine de

Aslında eğer kendinizi kötü hissetmiyorsanız.
Günde 3 ceviz,küçük bir avuç kuru üzüm veya 2-3 kuru kayısı, 2 bardak süt veya yoğurt yemek zaten normal bir bayan içince de gerekli. Günde bir öğün salata yemek zaten herkese tavsiye ediliyor. Yani dengeli beslenmek.
Hamileliğin ilk 3 ayı bulantı, kusma yoksa bunları yapmaya devam yeterli diye düşünüyorum.
Bazı hamileler gerçekten ellerinde fındık, ceviz paketleri bütün gün yiyorlar. O kadarına 6. ayda bile gerek yok.
Kaldı ki aylarca bulantılardan hiç bir şey yiyemeyenler var. Bebekleri tosun gibi doğabiliyor.
Ama gerçekten 15+0' dan sonra kalsiyum ve protein alımı önemliymiş.
Yani bir yumurta, 3 bardak süt veya yoğurt.
Az ama her renk besinden çeşitli yemeyi önerdi benim dokturum.

tam da bu konuda takılıp kalmıştım sağol paylaşım için çok. Dünden önce bir arkadaşımı gördüm bebeği maşallah önden gidiyor ama kendisi 30, haftada olmasına rağmen sadece 7 kilo almış. Ben beceremedim az almayı ama sizle paylaşmak istedim.

ben de 6. haftadan beri aşırı kusmalarla hiçbirşey yiyemiyorum. çok üzülüyodum çocuğu besleyemiyorum gelişmiycek diye ama doktor da 5 aydan sonra hala yiyemezsem o zaman sorun olcağını şimdilik yiyemediğim şeyler için üzülmemem gerektiğini söyledi. rahatladım biraz.kendinizi zorlamayın,ne yiyebiliyosanız onu yiyin

Sizin bulantılarınız 6.haftadan sonra mı başladı? Ben de seviniyodum ne güzel hiç midem bulanmıyo diye,sevinmek için erkenmiş yani :(

Sizin bulantılarınız 6.haftadan sonra mı başladı? Ben de seviniyodum ne güzel hiç midem bulanmıyo diye,sevinmek için erkenmiş yani :(

merhaba bende 6 haftalık hamileyim bende hiç bulantı olmadı bende ohh ne güzel hep böyle olcak diye sevinenlerdenim inşallah hep böyle olur :)

malesef 1 haftadan beri sabah bulantıyla uyanıyorum,öğlene kadar kendime gelemiyorum :( inş.sizin öyle devam eder.

benimde aynı hafta başından beri sabah bulantıı öğlene kadar aynı akşam en kötüsü yemek yemek görmek istemiyorum mutfağa giremiyomm sürekli meyve yemek istiyorum (3 gündür tek yediğin şey meyve) bende sevinirken inşallah düzelirizde bebek heyecanı yaşarız :)

demekkı herkesın durumu aynı ya bendede ıstahsızlık var sadece dondurma falan canım ıstıo pasta turlerı falan ama yemek yemeye gelınce orda duruorum vıcdan azabından zorla yemeye calısıorum valla

selam... arkadaşlar bence bulantılarınızı düşünmeden kontrol altına alabilirsiniz. Aklınıza bulantı her geldiğinde başka şeyler düşünün algınız değiştiği zaman daha rahat olacaksınız. Bende çok yeniyim hafif bulantılarım ve tiksintilerim var ama çevremde ki hamile arkadaşları gözlemleyerek bu kanıya vardım sizinle paylaşmak istedim umarım işe yarar :34:

demekkı herkesın durumu aynı ya bendede ıstahsızlık var sadece dondurma falan canım ıstıo pasta turlerı falan ama yemek yemeye gelınce orda duruorum vıcdan azabından zorla yemeye calısıorum valla

Tatlı tavşanım benim... Geçer insallah bu durum

ben de ord bı durabılsem çok ıyı olacak :)) hiç adetım değildi gece bıle yemeye başladım yuvarlanarak gitcem doumhaneye

ilk öğrendiğimde süte, yoğurda dadanmıştım , ancak son 1 aydır hiç birşey yiyemiyorum.Doktorum mutfağa hiç girme dedi. 5 kilo verdim ama bir iyi hissedeyim kendimi neler yicem neler :) rüyamda yemek yiyorum :)

g

gebelik şekeri olabilirsin canın tatlı istediğinde tatlı yeme meyve ye ama sadece bir porsiyon. 6 öğün beslen 3 ana 3 ara öğün şeklinde aman diyeyim insülin iğnesine kadar gidiyor yoksa. şimdiden kes önünü. sen de bebişin de sağlıklı olun böylece inşallah yasadım ordan biliyorum

Back
X