Gebelikte borderline ventrikülomegali yaşayanlar

Erdaba

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2020
4
0
1
33
Arkadaşlar 22+4 gebeyim.bebekte beyinde hafif borderline ventrikülomegali dediği doktorun bir şey cıktı.12 mm civarı bir ölçüm yaptı.amniyosentez istedi.sonucu bekliyorum bir kaç güne fetal mr istedi sürekli kaygı yaşıyorum başına boyle bir durum gelen varmı

Ben de 28. Haftamdayım canım ayrıntılı da dahil hiçbir şey çıkmamıştı. Son kontrolde farklı bir doktora gittiğimde 11 mm tek taraflı çıktı bende ne yapacağımı bilemiyorum inşAllah küçülür. Doktor bana farklı bulgularla anlamlı olur tek başına bir anlam ifade etmiyor şu an için takip etmek gerekiyor dedi 9 gün sonra kontrolüm var kendi doktoruma çok korkuyorum büyümüş diyecekler diye. Umarım başına gelip atlatanlar bize yardımcı olur

Insalah birşey olmaz ben amniyosentez yaptırdım 2 sonucu çıkmamış 3 test normaldi emarda cektirdim oda sıkıntılı çıkmadı eşlik eden birşey olmayınca erkek bebek olmasida sebebiyle birşey olmaz allahinizniyle gözün aydın dedi doktorum bakalım insalah iyi olur sizinde çok sıkıntılı süreç tabiki

Bizimde ilk detaylı ultrasonda sağ ventriküler 9.8 lik bi genişleme görüldü. Sol taraf normaldi. Takıp edildi ve bebek büyümesine rağmen değer hep aynı civarlarda kaldı. Suan 39 haftalığız en son ölçümde hala 10.2 cmdeydi. Başka herhangi bir anormalide eşlik etmedigi icin cok şükür sıkıntı yaşamadık. Nasip olurda doğum olursa birde cocuk doktoruna göstereceğiz. Sizinde suan takıp etmekten başka seçeneğiniz yok sınırda olduğu için müdahalede etmezler duruma göre karar verilir. Insallah ilerleme olmaz sizdede gönlünüzü ferah tutun

İnşAllah Çok teşekkür ederim

Son durumunuz nedir acaba. Benim de tek taraflı 10 mm.

Son durumunuz nedir acaba. Benim de tek taraflı 10 mm.
Ondan sonra gittiğim doktor farklı bir ölçüm yaptı. Önceki doktorun farklı aralıktan ölçtüğünü ve o şekilde ölçüldüğünde yüksek çıkacağını söyledi. Bebeğim de doğdu 4 aylık farklı sağlık problemlerimiz var ama bu konuyla ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Farklı görüşler almanızı öneririm

Çok geçmiş olsun. Salı günü başka doktora gideceğim bakalım. Rabbim bebeginiz şifa versin inşallah

Durumunuz nedir acaba öğrenebilir miyim? Şifa diliyorum çocuğunuza.

Merhaba erdaba bebeğin inşallah sağlıklıdır. Bana durumu hakkında bilgi verirmisin lütfen. Bende gebeliğimin 23. haftasında borderline ventrikülomegali tanısı ile karşılaştım. Çok üzgün ve korku içerisindeyim. Beraberinde eşlik eden bir tanımız yok.

Bana da 10 mm denmişti hatta fetal mr çektirdim çok şükür sağlıkla doğdu oglum

Haenur ilgilendiğin için teşekkür ederim. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Çok korkuyorum. Senin adına sevindim umarım bende çocuğumu kucağıma alınca mutlu olurum. Şu anda amniyon testimin sonucunu bekliyorum. X kromozomuna bağlı olan test biraz geç çıkıyormuş 3 hafta beklemem gerekiyor.

Umarım bir sıkıntı çıkmaz benden de amniyon testi istediler bizde hem beyin hem bağırsakta parlama vardı yaptırmadım ben bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.

Merhaba şu an nasıl bebeğin gelişimi ben de sizinle aynı durumdayım nolur yardım edin

Merhaba yardım eder misiniz yavrunuz nasıl ya da gebelik seyriniz nasıldı

Merhaba yardım eder misiniz yavrunuz nasıl ya da gebelik seyriniz nasıldı
Bebeğim sağlıklı doğdu şükürler olsun. Korktuğumuz gibi olmadı. Şu anda 18 aylık. Doktorunuza güvenin. Onlar ne derse doğrudur. Almazlarsa mutlaka bir bildikleri vardır. Alınmalı derlerse ki bunu da heyet kararıyla veriyorlar... demem o ki doktorunuza güvenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…