• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte ciğer yemek

tatucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
238
12
46
Adana
arkadaşlar kaç gündür tavuk ciğer yedim gebeliğimin ilk aylarındada bir kez yemiştim.gebelikte ciğer yemek iyi değilmiş.yüksek dozda a vitamini olduğu için ve a vitaminide vücutta depolandığı için bebeğe toksik etki yapabilirmiş.hatta bazı ülkelerde dr lar gebelerin almaması gereken yasaklı gıdalar arasında da ciğerde var mış.
siz ne diyosunuz merak ettim:((

Ben de gebeliğimin ilk üç ayında bilmeden yedim. Hem de öyle bir kez filan değil; haftada bir iki haftada bir filan yedim baya.
Duyunca doktora sordum korkarak; "A vitamini depoladığı için çok tavsiye etmiyoruz ama öyle hergün bir porsiyon filan yemediğin sürece birşey olmaz, için rahat olsun, zarar verecek kadar A vitamini deposu yapması için çok yemen lazım." dedi.
Sen de takma, birşey olmaz.

herşeyi ölçüsünde yiyebilirsiniz kızlar,ben hamileyken , kokreç dahil her şey yedim ama arada,dozunu kaçırmadan, ciğer de yedim sakatatta.bir şey olmadı şükür

bende yedim, banada annem yeme dediğinde çok şaşırmıştım. zaten bi sefer falan yemişimdir.

ben arnavut ciğeri yedim ama bi tanecik oda canım istedi diye. ama tavuk ciğeri geçe yaz yemiştim zehirlendim. bidaha tçbe yemem dedim.bence iszde tavuk ciğeri yemeyin havalar sıcak olunca ve tavukta çabuk zehirliyor.allah korusun.

kızlar benimde canım hep arnavut ciğeri istiyor 7 ay bitmek üzere ve 2 kere yedim ciğer ama neden insanın canı ister onuda anlamış değilim

bi de ciğer yiyen hamilelerin çocuklarının bi yerinde kırmızı bi leke olurmuş ben gibi,,yaşlılar öyle derler...ama tesadüf eşimin saç derisinde kırmızı bi leke var kayınvalideme sordum bu ne diye hamileyken ciğer yemiştim ondan dedi...tabi bunlar kocakarı lafları ben pek inanmıyorum...

Ciğer yenmesi zararlı değil böyle bir araştırma da yok zaten ancak ciğer yıkanırken, hazırlanırken ya da yenirken bir yerinize dokunursanız, dokunduğunuz aynı yerde bebeğinizde leke olacağıdır ben bunu yakın çevremde çok gördüm. Arkadaşlarım da vardı. Ayrıca hamilelikte birinden izinsiz alınıp yenilen birşeyinde bebekte iz yapacağı söylentileri de var.. Ykın bir arkadaşımın kardeşi doğduğunda gözünde çilek lekesi varmış mesela. Annesi yok olamaz demiş inanamamış ama hemen yapılan krem tedsvileriyle felan giderilmiş.. Biraz dikkat etmekte fayda olabilir..

benim hamileligimde cigeri doktorum ( ben almanyada yasiyorum ) ta bastan yasakladi cünkü a vitamini cok oldugu icin toksin yaparmis cocukta bende hic yemedim ve pismemis et mesela cig köfte hic yemedim toxoplasma rahatszligi olmamasi icin ginede dikkat etmek gerekir

:))
bakın 10 aylık bir oğlum var şuan
hamileliğimde o kırmızı etler varyaaaa hepsini götürdüm,adanalıyız :)
ciğer kebap doğuma kadar afiyetle yedim,

doktorum hiç yasaklamadı bişey olmaz dedi..
(bende kan pıh. olduğu için özel bir gebelik yaşadım 3 doktorum vardı 3ü de bişey olmaz demişti)
ama belkide her kişinin ve bebeğinin gelişimi farklı olduğu için bazı doktorlar yasaklamıştır bilemem.

oğluma gelince maşallah kıpır kıpır herşeyiyle sağlıklı
ve vücudunun hiçbir yerindede kırmızı leke felan yok

hamilelikte tek dikkatle izlediğim yasaklarım; tuz,turşu,baharat,çiğ et,kafeinli içecekler..
bunun dışında herşeyi yedim içtim

keyifli hamilelikler ve sağlıklı doğumlar dilerim herkese

benim oğlum şuan 6 aylık bende ciğer yedim hiç bişiy olmadı maşallah biyerindede bir leke yok tabi güzelce pişirip yedim ellemedim bide annem yıkadı

Ben de gebeliğimin ilk üç ayında bilmeden yedim. Hem de öyle bir kez filan değil; haftada bir iki haftada bir filan yedim baya.
Duyunca doktora sordum korkarak; "A vitamini depoladığı için çok tavsiye etmiyoruz ama öyle hergün bir porsiyon filan yemediğin sürece birşey olmaz, için rahat olsun, zarar verecek kadar A vitamini deposu yapması için çok yemen lazım." dedi.
Sen de takma, birşey olmaz.

Yıllar geçmiş ama bebeğiniz sağlıklı doğdu mu

ben doguuma 1 ay kala 2 defa yedim.cok severim.şükür bir şey olmadi..

Merhaba eğer msji görüyorsaniz cevap verin. Ciğer yediğinizde hamile miydiniz. Bebeğiniz oldu mu sağlıkli mi. Bende yedim zehirlendim. Bebek sakat doğabilir diyor doktorlar.

Back
X