gebelikte ciğer yenilince ve ciğere dokunulunca bebekte leke oluşması

mahkeme86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
41
8
1
39
Selam Arkadaşlar,

Hamilelikte ciğer yemek,ya da ciğere dokunmak bebekte leke oluşturur mu,bilginiz var mı?Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

hiç duymadım.araştırmak lazım ama sağlık ocağındaki ebe bazı testler için geçen hafta beni çağırdı.o arada beslenme konusuna da değindi.bana bol bol ciğer ye çok faydalı falan demişti.bir sorun olacak olsa bilirdi öyle demezdi heralde

hiç duymadım.araştırmak lazım ama sağlık ocağındaki ebe bazı testler için geçen hafta beni çağırdı.o arada beslenme konusuna da değindi.bana bol bol ciğer ye çok faydalı falan demişti.bir sorun olacak olsa bilirdi öyle demezdi heralde
Aslında ben bunu batıl inanç olarak biliyordum.Hamile olan kadın ciğer yerse ya da çiğ ciğeri elini yıkamadan bir yere sürerse orada leke olurmuş diye.Fakat internette bir çok yerde örnekleriyle anlatılmış olduğunu görünce endişelendim doğrusu.Örnekler bir hayli fazlaydı.Gerçekten doğru mu fikir almak istedim.

Arkadaşlar nolur,hamileliğinde ciğer yiyen,yıkayan,temizleyenler doğumdan sonra bebeklerinde böyle bir iz olup olmadığını yazabilirler mi?Ya da iz olması için bilerek mi yapılması gerekiyor.Bir çoğumuza hurafe gibi geliyor ama sizce niye bu kadar örnek var?

Öyle bir şey mümkün değil
Ama ciğer yemek iyi değil hamilelikte
Çok fazla A vitamini var
Benim kaynanam 3 çocuğundada ciğer yemiş
Hiçbir şey olmamış

Arkadaşlar endişem şu. Ben zararlı olduğunu bilmediğim için hatta faydalı olduğunu düşündüğüm için hamilelikte 1 ayda 4 kez kadar ciğer yedim.bu bebeğe çok zararlıymış. Bir de yeyince ve çiğ ciğere dokununca bebekte leke yapıyormuş.ben bunu bugün öğrendim kızlar ve inanın şok oldum.hangisine yanayım bilemedim inanın.çok kötüyüm.

ben yedim iki kizimda da
hicbir sey olmadi
cok severim cigeri kendim de yaptim disarda da yedim
yaparken eldiven tak cok huylanirsan

ben yedim iki kizimda da
hicbir sey olmadi
cok severim cigeri kendim de yaptim disarda da yedim
yaparken eldiven tak cok huylanirsan
O kadar korkuyorum ki anlatamam.bu kadar çok yemek bebeğe zararlıymış.ya bişey olduysa diye çok tedirginim.bebeği zehirliyormuş Allah korusun.ben gerçekten bilmiyodum.

ca
O kadar korkuyorum ki anlatamam.bu kadar çok yemek bebeğe zararlıymış.ya bişey olduysa diye çok tedirginim.bebeği zehirliyormuş Allah korusun.ben gerçekten bilmiyodum.
canim valla ben iki kizimda da yedim gayet de saglikli kizlarim var lekeleri filan da yok
et urunu oldugu icin kslitesine soguk zincirin bozulmamasina hijyenine dikkat edip iyi pisirip yersen bir sey olacagini sanmiyirum

Arkadaşlar başka hamilelikte ciğere dokunup ve yiyip bebeğinde leke olan ya da olmayan varsa paylaşır mısınız lütfen.Sürekli bişeyler okuyorum ve duyuyorum.Çok tedirginim.

bende inanmazdım taki ablam yerken hadi ufak bi yere kalp çizde kızında da olsun demiştim tabi tamamen olamayacağını düşünerek şimdi minik prensesein kalçasında küçücük kahverengi bi kalp var

bende inanmazdım taki ablam yerken hadi ufak bi yere kalp çizde kızında da olsun demiştim tabi tamamen olamayacağını düşünerek şimdi minik prensesein kalçasında küçücük kahverengi bi kalp var
Ablam ciğeri alıp kalçasına mı sürdü yani?Acaba bilerek ve isteyerek yapınca mı oluyo bilemiyorum

Arkadaşlar nolur,hamileliğinde ciğer yiyen,yıkayan,temizleyenler doğumdan sonra bebeklerinde böyle bir iz olup olmadığını yazabilirler mi?Ya da iz olması için bilerek mi yapılması gerekiyor.Bir çoğumuza hurafe gibi geliyor ama sizce niye bu kadar örnek var?
Benim annem bana hamileyken ciger dogramis unutup karninin kenarini kasimis oramda ciger lekesi var canm iyiki yuzunu fln kasimamis

Back
X