Gebelikte demir eksikliğinden canı olmadık şeyler çeken var mı?

mefunihi

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
141
41
318
44
Ankara
Allah büyük dert vermesin, benim gebelikte en büyük derdim kansızlık. İki oğlum var birinci hamileliğimde o kadar ciddi değildi demir eksikliğim. İkincide de canım çok kahve çekiyordu ama arada bir, bir fincan içiyordum, o kadar dert değildi. Şimdi üçüncü hamileliğim ve canım yemek içmek değil, sadece kahve istiyor. Böyle kaşıkla kilolarca yemek istiyorum ama. Özellikle 5. ayımdan beri böyleyim. Arada bir kaşıklasam, arada bir içsem de abartamıyorum tabi ama bütün gün gözümün önünden geçiyor diyebilirim. Benim gibisi var mı merak ediyorum. Hayatında hiç sigara içmeyen biri olarak çok iyi anlıyorum şu an gebe olup da sigarayı bırakamayanları.

Ben gece kalkıp uyku sersemi kasık kasık kahve yedigimi bilirim :)
Kagıtta yedlm bi sure.bigun bi insaatın yanından gecioduk Allahım nasıl guzel bisey kokuyor esime dedim bu kokan ne ben bunu istiyorummm bana ni bakısı vardı gormen lszım :) sen iyice sacmaladın dedi kızdı.meger tiner mis o kokan :) sonra aramızda espri konusu oldu bizim hanım tinerci olcak diye
Doktorun demir ilacları vermis.onları kullanımca kan seviyen arttıkca bu tuhaf istekler de ksyboluyor.ama buna pika hastalıgı diyorlar.yedikce daha da kansız kalıyorsun.dikkat et

Maalesef bende kan ilaçları fayda etmiyor. Önceki gebeliğimde de yükselmemişti hiç. Talesemi taşıyıcısıyım ve gebeliğe düşük kanla girdiysem yükselmiyor hiç, ilaçları aksatmadığım halde. Ben kendimi tutuyorum genelde,kahveyi arada bir kaşıkla yesem en fazla 2-3 çay kaşığı alıyorum ama bir kilo olsa yerim yani :) Yiyemeyince başka şeylerle idare etmeye çalışıyorum, çitlenbik ya da menengiç denen yeşil, karabiber şekline benzer bir çerez var bizim memlekette çok yenir. Ondan haftada 1 kilo bitiriyorum bazen. Onun da acı bir tadı var ve çiğneyince ağzında toprak gibi oluyor. Bir de maden suyu ve sakız. Maden suyunu da abartamadığım için ağzımda sakızla dolaşıyorum sürekli.

Son düzenleme:
Daha once demirim yukselmiyor yazmistim son durumu da belirtmeden gecmeyeyim. Hgb degerimin yukselmemesinin sebebi 3 degerlikli flakon kullanmammis. Kac kadin dogum uzmani bunu akil edemedi ama a.s.m. deki aile hekimimiz sagolsun onun sayesinde 2 degerlikli haplara gectim de simdi rahatim. 1 kutuda bile hemen yukseliyor demirim. Ayni seyi yasayanlara belki faydasi olur bu bilginin.

O ne demek anlamadım hiç benimde demirim hep düşük ve o demir ilaçları bana çok kabızlık yapıyor senin ilacın adı neydi rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…