Doğuma Hazırlık Gebelikte depresif haller ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yellowpepper

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.887
2.302
333
Merhaba kizlar. Suan doktor kontrolume gore 5+2 haftalik hamileyim. Tedaviyle gebe kaldim( yumurta gelistirici ve catlatma ignesi? Yani isteyerek cabalayarak hamile kaldim, hemen de olmadi zaten. Neyse sorum şu şekil, bu kadar istememe ragmen ogrendigimden beri ustumde depresif ve gergin bir durum var. Sigarayi biraktim muhtemelen bunun da etkisi vardir ama surekli mutsuz gibiyim. Aklima hep kotu seyler geliyor düsük filan gibi. Veya cocuguma bakabilecekmiyim gibi dusunceler, hayatim kısıtlandi hissi ve daha bisuru sey. Hic boyle hissedecegimi dusunmezdim, boyle hisettigim icin daha da uzuluyorum. Yani doktor bunlarin gecici oldugunu soyledi ama suan biri a dese agliyorum nerdeyse herseye aliniyorum zaten. Allah askina biri bana gececek kisa sure sonra deyiversin please 😓😵

Canım seni çok iyi anliyorum şuan . Ben de hamile kalamıyordum ve çok istiyordum Allah nasip etmişti bir kizim var . Hamile kaldığımı öğrendiğimde ilk çok sevindim
Sonra hemen 2 3 gün sonra kendimi sanki bebeğe hazır hissetmediğimi artık bütün rahat yaşantımın bittigini düşündüm . Ben nasıl bakıcam dedim . Eşimin beni sevmicegini cocugumuzu seveceğini düşündüm hep . Saçma sapan şeyler yaşadım. Bu bir kaç ay devam etti . Sonra gecti sonra doğuma az kala yine başladı. Doğum yaptıktan sonra o kadar çok kendime kızdım ki.Tamamen hormonlardan kaynaklı olduğuna inandım . Çünkü evlat gibisi yok . Şimdi ikinci icon uğraşıyorum . Yani dönem dönem olabilir ama geçecek .

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun hamileliğiniz. Her ne kadar çok isteyerek hatta sizin durumunuzda oldugu gibi tedavi olarak bile hamile kalsak her insana bu tarz seyler oluyor. Bazısı dile getirmiyor boşver diyor, kimisi daha hassas oluyor. 5 haftamda sigarayı bırakıp birden çok sevdigim kola vs içemeyince bile aynı durumları yaşamıştım. Ek olarak anksiyete depresyon rahatsızlıklarım sebebi ile ilac kullanıyordum. 5-9 hafta arasini hatırlamak dahi istemiyorum siz etkilenmeyin tabi benim özel rahatsızlıklarım yüzünden oldu. Devamlı düşecek mi bişey mi olacak korkusu bende de vardı. Hormonlar her gün yükseliyor ve duygusal biraz da evhamlı iseniz daha çok etkileniyorsunuz.

bu tamamen geçici, haftalar ilerledikçe zihin de vücutta kabulleniyor hamileliği emin olun. Her şeye rağmen tüm zorluklarına ragmen hoş bir süreç. Size tavsiyem gündelik hayattan koparmayın kendinizi, bazen eski temponuzda olamayabilirsiniz bunun doğal olduğunu geçici olduğunu kabullenin. Vücudunuz yeni bir sürece oluşuma hazırlanıyor kendiniz ile inatlaşıp evhama kapılmayın. Sağlkla gelsin bebeğiniz :)

Canım hayırlı ugurlu olsun... İlk haftalar oyle olur takma kafana.. Gececek merak etme. Az aglamazdım bende bağıra bağıra bazen. Nedense 2.cı bebemde cok aglama krizlerine giriyordum. Yaş kaynaklı sanırım.gerçi çokta bır yasım yoktu ama. 33 bucuk bu arada yanı hamişken :) Birde zor gecti hamıleliğim..hormonlarım cok cok yuksek tı ondan oyle oldu muhtemelen. Sabah aksam oglen uyumaktan sinirlerim bozulmuştu artık. Niye sureklı uyuyorum diye ağlyordum mesela. Geciyor geciyor merak etme. Kafanı dagıtmaya bak.

Back
X