Gebelikte diş ağrısı lütfen yardım

feryaahftd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2022
80
103
43
35
8 haftalık gebeyim diş ağrım var dr 1 mg antibiyotik verdi ama kullanmak istemiyorum zararı olur diye çünkü antibiyotik hiç kullanmayan biriyim kullananlar bana bilgi verebilir mi ?
Kanal tedavisi çekim yapan var mı ? Sonrası süreç bebeğe zarar olur mu ?

Antibiyotik kullanma tabiki. Bildiğim kadarıyla kanal çekim vs de yapamazsın çünkü gidince direkt röntgen isteniyor onda da gebelik olduğu için kadın doğum doktorunuzdan onay kağıdı getirmeniz gerekiyor onun haricî röntgen de çekmiyorlar haliyle işlem de yapılmıyor o şekilde. Kadın doğum doktoru da onay verir mi vermez mi bilmiyorum ama sizin de izninizi alıyorlar o şekilde bildiğim kadarıyla

Diş doktoru antibiyotiği hamile olduğunu bilerek mi verdi ? Kadın doğum doktoruna danışmalısın bence. Bazı antibiyotikler hamilelikte de kullanılabiliyor sonuçta. Geçmiş olsun.

Ben diş hekimiyim. 8 hafta mesela tedavi için bizi zorlayan bir dönem. Largopen benzeri bir antibiyotik mi verdi? Eğer öyleyse zorda kaldığımızda biraz da olsa zarar verme ihtimalini kabullenerek ama en az zararı veren ilaç olarak mecburen verebildiğimiz bir antibiyotik. Çünkü acı çekmeniz daha çok zarar verebilir. Ya da herhangi bir röntgen çekilmeden dişiniz tedavi edilebilir. Size uygun anesteziler var. İsterseniz bir diş hekimine daha görünün. Fakülte hastanelerine de bir gidebilirsiniz. Gebelikten önce çekilen son röntgen fikir verebilir. Tedavi yaptırırsanız çok rahatlarsınız. Antibiyotik sadece öteler. Bir daha kullanmanıza gerek kalabilir yani.

Evet largopen verdi sadece 2 gün kullandım vicdan azabı çekiyorum acaba zarar verdi mi die halen ağrıyor sürekli arayüz fırçası ve lugol su yapıyorum arada tuzlu su gargara ilk güne göre hafifledi üniversite hastanesine randevu aldım çok teşekkür ederim yorumunuz için

Rica ederim geçmiş olsun. Kendinize dert etmeyin. İki gün içtiğiniz ilacın yüzde kaçı ona geçmiştir diye düşünün çok düşük bir miktar. Emin olun ağrı çekmeniz daha çok zarar veriyor. Şimdi sorunu ortadan kaldırmaya bakın siz sadece

Merhaba ben kontrole girdiğimde doktorum yanimdaki arkadaşa dişinol kullanabileceğini söylemişti doktorunuza sorabilir misiniz belki faydası olur geçmiş olsun

Logolu de danis. Oda cok masum bisey degil

Merhaba ben kontrole girdiğimde doktorum yanimdaki arkadaşa dişinol kullanabileceğini söylemişti doktorunuza sorabilir misiniz belki faydası olur geçmiş olsun
Hamile olmasanız bile lütfen dişinol kullanmayın hâlâ neden satıldığını anlayamadığımız bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…