- 30 Temmuz 2017
- 873
- 846
- 103
- Konu Sahibi Anti-Bakteriyel
-
Burada kimse süre karışır bebeğe zararı olur olmaz diye ahkam kesmez onu çocuk doktoru ile bir görüşün size kar zarar durumunu söylesin. Anne sütü bağışını nereden bulacaksınız anlamadım tanıdığınız süt anne mi var, mama kullanacaksınız büyük ihtimal bunun için üzülmeyin bence Doğum çantanıza biberon ve mama koyun hipp organic önereyim ben de. Beben 2,5 kilo doğar diye sallıyorum ama inş 3 kilonun üstünde sağlıcakla doğar,Merhaba arkadaşlar, 33w+0d hamileyim bebeğim iki hafta geriden geliyor sebebi bilinmiyor ama bir çok nedene dayanabilir deniliyor otoimmun hepatit hastası olmam ilaç kullanıyor olmam belki de bu duruma sebep olmuş olabilir şimdi arkadaşlar iki hafta geriden gelen bebek 31+6 da 1 kg 499 Gr di sizce kaç kilo doğar
Kaçıncı haftada doğum yaparım erken doğum riski var ama her şey normal bana göre hiç endişeli değilim bebeğim inanılmaz hareketli
Doğumdan sonraki aynı konuda muzdarip arkadaşlarım hangi sorunlarla karşılaştı
Son sorum da süte karışan ilaç kullanıyorum immuran ve prednol emzirmede problem yaşar mıyım yasarsam anne sütü bağışı ile bebeğimi biberona nasıl alıştırır in
Not , ilk gebelik
Ecnim normal bişey niye bukadar evham yaptin ki? benimde geriden geliyordu.renkli dooplere aldılar baktılar.kan akışı normal dendi.çok şükür saglikli doğdu.kilosu az olsada geri gozukebilir. birde kendini usg ölçülerimde buzustrsede öyle geri cikabilir
Geç döllenmesi de belki bir sorundur , bunu bilemeyizki eksi 1 yanılma payı ama iki üç hafta biraz fazla bir süre.Bazen bebek geç döllenir ,annenin hamileligini hesaplarken Sat tek basina baz alındığında yanıltıcı olabiliyor.2 haftalık gelişim geriliği görülen arkadaşların cogununda bu durum görülmüştür.Arkadasim ile benim son adet tarihlerimiz arasında bir ay vardı.(arkadaşımın once idi).O geç döllenmiş ,ben erken.İki gün ara ile çocuklarımızı kucagimiza aldık.
Canım ne geç döllenme ne de erken döllenme bir sorun değil.Bunye farkı diyelim.Yumurtlama tarihi bir tahmin üzerine bulunur.Doktorlarin elinde son adet tarihine göre döllenme olabilecek günleri gösteren bir çizelge var ona göre hesapliyorlar genelde.Sonra ultrasona girdiğinizde bebeğin gelişimine göre iki hafta önce ,bı hafta geride diyorlar.Benim eltim son adet tarihi sorulduğunda yanlış anlamış ve adetinin tamamen bittiği tarihi vermiş.Hep buna göre ultrasonda bebek bir/iki hafta önde çıktı.Aslinda normal gelisimdeydi.Benim bebeğim erken döllenme olmuş .En son adet gördüğüm gün kadın doğumda randevum vardı ,idrar yolunda enfeksiyon var sandım.Kasikda ağrı,baş dönmesi,ani üşüme /titremem vardı.6 haftalık hamile çıktım.Arkadasimin benden bir ay önce idi son adet tarihi.O da geç dollenmeymis.Biz aynı hastahanede iki gün arayla doğum yaptık.E
Geç döllenmesi de belki bir sorundur , bunu bilemeyizki eksi 1 yanılma payı ama iki üç hafta biraz fazla bir süre.
anladım canım haklısın. doktorlar ne diyorsa onu yapıyoruz normal doğum olmayacak sırf bu nedenle.. ama genetik faktörlerden dolayı da bebeğim küçük olabilir ve 41 hafta beklesem belki onun için daha iyi olack bilemiyorum her şey onun için .. büyük doğan bebekler iri cocuk olarak devam ediyor mesela, benimki de küçük doğup küçük kalır diye endişe ediyorum hani bünyesi zayıf olur falan gibi gerçi ne bilim evham yapıyorum galiba bünyenin kilo ile alakası da yokki.Canım ne geç döllenme ne de erken döllenme bir sorun değil.Bunye farkı diyelim.Yumurtlama tarihi bir tahmin üzerine bulunur.Doktorlarin elinde son adet tarihine göre döllenme olabilecek günleri gösteren bir çizelge var ona göre hesapliyorlar genelde.Sonra ultrasona girdiğinizde bebeğin gelişimine göre iki hafta önce ,bı hafta geride diyorlar.Benim eltim son adet tarihi sorulduğunda yanlış anlamış ve adetinin tamamen bittiği tarihi vermiş.Hep buna göre ultrasonda bebek bir/iki hafta önde çıktı.Aslinda normal gelisimdeydi.Benim bebeğim erken döllenme olmuş .En son adet gördüğüm gün kadın doğumda randevum vardı ,idrar yolunda enfeksiyon var sandım.Kasikda ağrı,baş dönmesi,ani üşüme /titremem vardı.6 haftalık hamile çıktım.Arkadasimin benden bir ay önce idi son adet tarihi.O da geç dollenmeymis.Biz aynı hastahanede iki gün arayla doğum yaptık.
Tabi ki normal doğum en iyisi ama önemli olan sağlıklı olması.Bebegin doğum kilosu iri olmasada sonradan aradaki farkı kapatıyor inan bana.Bunlari hiç düşünme bile.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinanladım canım haklısın. doktorlar ne diyorsa onu yapıyoruz normal doğum olmayacak sırf bu nedenle.. ama genetik faktörlerden dolayı da bebeğim küçük olabilir ve 41 hafta beklesem belki onun için daha iyi olack bilemiyorum her şey onun için .. büyük doğan bebekler iri cocuk olarak devam ediyor mesela, benimki de küçük doğup küçük kalır diye endişe ediyorum hani bünyesi zayıf olur falan gibi gerçi ne bilim evham yapıyorum galiba bünyenin kilo ile alakası da yokki.
amin canım çok teşekkür ederim konuşup paylaşınca insan kirinden arınmış gibi derdinden arınıyor vallahi . teşekkürlerTabi ki normal doğum en iyisi ama önemli olan sağlıklı olması.Bebegin doğum kilosu iri olmasada sonradan aradaki farkı kapatıyor inan bana.Bunlari hiç düşünme bile.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?