• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Hafta hesabı

selm134

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2025
324
113
18
23
Merhabalar son adet tarihime göre 6 hafta 4 günlük gebeyim ancak doktora gittiğimde 5 hafta 1 günlük çıktı 9-10 günlük bir fark var arada
Ultrasonda kese ve Yolk sac göründü doktor haftaya gel kalp atışına bakalım dedi, ama sanırım henüz çok küçük olduğu için embriyo görünmedi doktor bir şey demedi aslında ama hafta hesabında geride olması herhangi bir sorun oluşturuyor mu , süreçle ilgili pek bilgim yok doktorlar da malum özel hastane olmasına rağmen birkaç cümle söyleyip gönderiyor bu durumu yaşayan varsa diye sormak istedim 🌸

gec döllenme olabilir. önemli olan ultrasonda görülen haftadır. ek olarak ilk 12 hafta ultrasında 3-5 gün hesaplama yanlışlıkları olabilir. bebiş kücük olduğu için bazen yanlış ölçüm olabiliyor ama doktorlar bunu ciddiye almaz zaten. kalp atısı ve gelişim devam ediyorsa ilk 12 hafta çok önem vermiyorlar hafta hesabına 3-5 gün ileri veya geri olmasına.

benim de 4 gün olması gerekenden geri çıkmıştı. ilk ultrason 5+3, 14 gün sonra 7+3 olması gerekirken 6+6 çıktı. ama dediğim gibi doktorum 12.haftadan sonra düzenli olmasını istiyoruz, su an bebek kücük yanlış ölçüm olabilir demişti.

gec döllenme olabilir. önemli olan ultrasonda görülen haftadır. ek olarak ilk 12 hafta ultrasında 3-5 gün hesaplama yanlışlıkları olabilir. bebiş kücük olduğu için bazen yanlış ölçüm olabiliyor ama doktorlar bunu ciddiye almaz zaten. kalp atısı ve gelişim devam ediyorsa ilk 12 hafta çok önem vermiyorlar hafta hesabına 3-5 gün ileri veya geri olmasına.

benim de 4 gün olması gerekenden geri çıkmıştı. ilk ultrason 5+3, 14 gün sonra 7+3 olması gerekirken 6+6 çıktı. ama dediğim gibi doktorum 12.haftadan sonra düzenli olmasını istiyoruz, su an bebek kücük yanlış ölçüm olabilir demişti.
Teşekkür ediyorum 🌸

Back
X