Merhaba sağlıkla gelsin bebişiniz
Bende 24 haftalık hamileyim. İlk zamanlar almadım verdim ama 4. Aydan sonra aynı senin gibi iştahım açıldı kendimce aldığım önlemleri yazayım.Bunları doktoruma danışarak uyguluyorum bu arada.
Öncelikle üç beyazı hayatından çıkaracaksın. Tuz vücutta su tutuyor tartıda boş yere daha çok çıkarsın moralin bozulur. Ekmeği tam buğday alıyorum. Beyaz ekmek ,paketli gıda ,tatlı,hamur işi bunların bebeğe hiçbir faydası yok en aza indirmelisin.
Sabahları bir dilim tam buğday ekmeği,zeytin ,peynir,yumurta vs normal hafif bi kahvaltı yapıyorum. Arada meyve ,yoğurt yada bir dilim ekmeğe birşeyler sürüyorum. Akşam ne varsa bol salata ,yoğurt ,bir dilim ekmekle yiyorum. Pilav vs varsa 2-3 kaşık alıyorum. Akşam çayın yanında çık canım isterse bir dilim kek yada birkaç bisküvi. Gece yatmadan da bir bardak süt içiyorum.
Tabi arada ipin ucunu kaçırdığım oluyor. Kendini çokta kasma canının istediği şeylerden zararlısa tadımlık ye bırak. Her zaman ipin ucu sende olsun.
Bunların yanında günlük 2-2,5 lt su kesinlikle tüket. Bebek içinde çok önemli. 3-4 aydan sonra doktor izin verirse fırsat buldukça yavaş yavaş yürü.
Birde ben her sabah aç karna tartılıyorum. Bu beni frenliyor gün içinde.
Ben bu şekilde kilo alımını yavaşlattım. Umarım yardımcı olabilmişimdir