Gebelikte idrar yolları enfeksiyonu

İçtikten sonra en az 3 4 saat tuvalete çıkmadınız demi
Sabah belirtim başladı akşamına gittim kızlar enfeksiyon var dedi tek kullanımlık antibiyotik verdi yatmadan kullandım ama yanma ağrı hâlâ devam ediyor sanırım fayda etmedi😢

Bende de düşük seviyede enfeksiyon cıktı o şaseden verdi işe yaradı mı bilmiyorum cünkü benim hiç belirtim yoktu hala da yok yanma falan. Çarşamba gidecegim tekrar bakalım. Yalnız şase bende fena ishal yapmıştı ya 🙁onu vermez inşallah bir daha
Bende de yaptı hafiften

Evet o tozdan verdi kullandım ama hiç fayda etmedi oysaki daha dün başlmıştı belirtiler fayda eder diye düşünmüştüm
Evet cok fayda etmıyor ama bıkac gun sonra akıntın cogalıp o sekılde atılım baslıyor genelde bırazda olsa su tuketımını fazlalastır gebelık boyunce enfeksıyon oluyor zaten 7 aydır bende cekıyorum crp de yukselıyor 3. Aydan sınra antıbıyotık verıyorlar genelde o baya etkı yapıyor ama vucuddan atılım yaparkende asırı kasıntı yaptıryor vajınada onun ıcınde travazol kullanabılıyorsun kefır yogur su ıc canım baska bısey aklıma gelmıyor maydanoz falan sakın kullanma dusuk tehtıdı olusuyor

• Beğen
Reactions: hku
Kızlar 8 haftalık hamileyim idrarımı yaparken ağrı ve yanma oluyor büyük ihtimalle idrar yolu enfeksiyonu kaptım. Doktora gitmeli miyim ya da doğal yollarla geçiren var mı? Bu arada bulantıdan su içemiyorum asla
Gebelikte oldukca tehlikelidir idrar yollari enfeksiyonu, kesinlikle doktora gitmelisiniz.

• Beğen
Evet cok fayda etmıyor ama bıkac gun sonra akıntın cogalıp o sekılde atılım baslıyor genelde bırazda olsa su tuketımını fazlalastır gebelık boyunce enfeksıyon oluyor zaten 7 aydır bende cekıyorum crp de yukselıyor 3. Aydan sınra antıbıyotık verıyorlar genelde o baya etkı yapıyor ama vucuddan atılım yaparkende asırı kasıntı yaptıryor vajınada onun ıcınde travazol kullanabılıyorsun kefır yogur su ıc canım baska bısey aklıma gelmıyor maydanoz falan sakın kullanma dusuk tehtıdı olusuyor
Kefir ve yoğurt tüketiyorum inşallah faydası olur ya. Ne zaman su içsem afedersin çıkıyor hemen durmuyor midemde suyun yerini de başka bir şey tutmuyor günde min 2 litre içilmeli diyorlar 2 su bardağı bile içemiyorum 😢

Kefir ve yoğurt tüketiyorum inşallah faydası olur ya. Ne zaman su içsem afedersin çıkıyor hemen durmuyor midemde suyun yerini de başka bir şey tutmuyor günde min 2 litre içilmeli diyorlar 2 su bardağı bile içemiyorum 😢
Icceksın balım nekdar su okadar bebek ve senın ıcın faydalı ben kusuyodum ıcıyodum su kusuyodum hep ama vazgecmedım vajına ıc yıkama suyuda verıyor doktor onuda konus sor gıttıgınde oda baya bı temızlıyor ıc enfeksıyonu

• Beğen
Ben normalde de sık enfeksiyon olurum iki gebeliğimde de enfeksiyon oldum en aza indirme yöntemleri
1) bol iç çamaşırı alıp ped kullanmamak birsirü kilodum var
2) tuvalette mutlaka özel bölgeni kurutmadan giyinmemek
3)soğuk almamaya dikkat et ve bol su iç
4)çamaşırlarını ayrı yıkayıp ütü basmak(bitek bunu yapmıyorum shsh)

Gebelikte enfeksiyon yaşadığın zaman bebeğe ait riskler artacağından dolayı(erken doğum düşük vs) ki hepsi bu denli tehlikeli değil tabi, doktoruna mutlaka görünmelisin. Reçete edeceği belli başlı kalemler var zaten bunları kullan hiçbir şeyi riske atmaya gerek yok.

• Beğen
Back
X