Gebelikte Kaç Kez Kan Veriliyor ?

RavenV

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2023
53
13
3
29
Merhabalar kaç kez beta hcg görmek istiyorlar veya kaçıncı haftaya kadar ? Sizin doktorunuz kaç kez istedi ve ne kadar gün arayla ?

İki defa verdim başta. 2 gün arayla işte iki katına çıktı mı diye. Hatta 2.testi verirken diğer kan tahlillerini de yaptırdım. Kesinleşince bir daha da kan tahlili istiyorlar çünkü. Bir daha da gebeliğin ortalarında istemişti sanırım kan tahlili. Düşük olan değer varsa takviye yapmak için. Ama onu bazılarından istemezlermiş bile

İki defa verdim başta. 2 gün arayla işte iki katına çıktı mı diye. Hatta 2.testi verirken diğer kan tahlillerini de yaptırdım. Kesinleşince bir daha da kan tahlili istiyorlar çünkü. Bir daha da gebeliğin ortalarında istemişti sanırım kan tahlili. Düşük olan değer varsa takviye yapmak için. Ama onu bazılarından istemezlermiş bile
İnfertilite takipli olduğum için diğer kan değerleri vs testim mevcut. Kaçıncı haftalarda verdiniz kanı ?

Bizim hastanede istenen tahliller, haftalık yapılması gerekenler şu şekildeydi
788D99D5-0DD4-466A-A76F-67D90B1232F7.webp

Sizin doktorunuz çok yanlış ilerlemiş
Doktorum çapanın öğretim üyesi 70 küsür yaşına kadar hekimlik yapmış hekim yetiştirmiş bir profesör. Pandemi başladığında kronik hastalıkları olduğu için çapadan ayrılmak muayenehanesini kapatmak zorunda kaldı. Ama Çapa dan hekim yetiştirmekten danışmanlık yapmaktan riskli durumlarda kapısına koşulmasından sıyrılamadı, sizce neden?
Bebeğimin yaşamasını ona borçluyum
Siz hangi eğitiminize ve tecrübenize dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz?

Kumar oynamışlar o zaman. Dis gebeligi nasil anlayacaklardi? Yukselme alcalma vs olunca supheleniyor ve keseyi tüplerde aramaya basliyorlar.
Ben reglim gecikmeden test yapmadım hanımefendi
3 gebeliğim de de reglim gecikti evde test yaptım pozitifi gördüm doktora gittim keseyi gördüm
Bu kadar sığ düşünüp bu kadar cahil olup bir hekim hakkında atıp tutmak çok acınası ya
Şimdi söyleyin ne kumarı oynamışlar? Kan tahliline gerek var mıymış?
Doktorum çapanın öğretim üyesi bir profesördü, sizin eğitiminiz ve tecrübeniz ondan üstün ise vereyim numarasını arayın sen kumarbazsın hekim değilsin diyin.

Kese görünene kadar beta istenir
Gebelik şüphesi yada ihtimali varsa kesenin muhtemel görüneceği zamana kadar beklenir kese görülmezse beta hcg istenir çıkan sonuca göre yol çizilir
Korunmasız ilişkiye girildiyse kişi bunu doktora belirttiyse regl zamanı henüz gelmeden röntgen ameliyat gibi bir durum gerekli olursa beta hcg istenir

Ben reglim gecikmeden test yapmadım hanımefendi
3 gebeliğim de de reglim gecikti evde test yaptım pozitifi gördüm doktora gittim keseyi gördüm
Bu kadar sığ düşünüp bu kadar cahil olup bir hekim hakkında atıp tutmak çok acınası ya
Şimdi söyleyin ne kumarı oynamışlar? Kan tahliline gerek var mıymış?
Doktorum çapanın öğretim üyesi bir profesördü, sizin eğitiminiz ve tecrübeniz ondan üstün ise vereyim numarasını arayın sen kumarbazsın hekim değilsin diyin.
Bunu belirtmediğiniz için karmaşa olmuş. Regl gecikince test yaptım keseyi gördük deseydiniz böyle demezlerdi...

Bunu belirtmediğiniz için karmaşa olmuş. Regl gecikince test yaptım keseyi gördük deseydiniz böyle demezlerdi...
Kimsenin birşey demesine gerek yok ben konu sahibinin sorusuna cevap verdim, ayrıntıları merak etseydi kendi sorardı ben de anlatırdım. Ayrıca henüz kese görünmemişse illa beta hcg bakılmak zorunda değil.

Biri 14 biri 10 yasında ıkısındede ilk ogrenmek ıcın verdım
Sonra keseyı gormek ıcın 10 gun sonraya randevu verıyor galıba bide orda aldıysa aldı
Sımdı bakıyorum ıkıgunde bır artmalı fılan devamlı kan verıyorlar
Tabi dogru dış gebelık vs için önlem almak gerekır ama ınsanlarıda bosyere telaşa sokuyorlar
Bızden öncekıler sadece dogurmaya gıdermıs😅

Back
X