• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kan sulandırıcı iğne kullananlar/kullanacaklar ..

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
333
4. Gebelik kaybımı yeni yaşadım ve hepsi 4.-5ay arasında yaşanıyor. Kalbi duruyor bende pıhtılaşma azda olsa varmış. (Faktör V heterezigot, mthfr 1298homozigot) İğne kullan Yada kullanma aspirin yeterli deneyleriyle 4 bebeğimi kaybettim.

Öğrendim ki iğnenin etkisi 12 saatmiş. Bizim bu iğneleri o zaman günde iki kez kullanmamız gerekmez mi?

Günde kaç kez , kaçtık iğne kullandınız? Kaç kaybınız oldu. ?
Sitede bu konu açılmış aylardır yazıyorum ama Doğum yapanlar bir daha bakmıyor hep bizim gibi kaybı olanlar yazıyor.

Sabır diliyorum.
Zor...
İlk gebeliklerde yaşayınca daha zor... Tekrarlayınca tarif edilemez zor...

İlk iki gebeliğim düşükle sonuçlandı.

Clexane 0.2 (8. haftadan 38.haftya kadar) günde 1 kez kullandım. Şimdi 3 çocuğum var. Aynı şekilde 3ünde de kullandım. Herhangi bir pıhtılaşma testi yapılmadan tedbir amaçlı verildi ilk 2 gebelik düşükle sonuçlandığı için.

2 kaybım oldu (6. haftada kimyasal gebelik) (8. haftada kalp atışı durdu)

Doktorunuza güvenin.
Dilerim tez kavuşun bebeğinize.

4. Gebelik kaybımı yeni yaşadım ve hepsi 4.-5ay arasında yaşanıyor. Kalbi duruyor bende pıhtılaşma azda olsa varmış. (Faktör V heterezigot, mthfr 1298homozigot) İğne kullan Yada kullanma aspirin yeterli deneyleriyle 4 bebeğimi kaybettim.

Öğrendim ki iğnenin etkisi 12 saatmiş. Bizim bu iğneleri o zaman günde iki kez kullanmamız gerekmez mi?

Günde kaç kez , kaçtık iğne kullandınız? Kaç kaybınız oldu. ?
Sitede bu konu açılmış aylardır yazıyorum ama Doğum yapanlar bir daha bakmıyor hep bizim gibi kaybı olanlar yazıyor.
Öncelikle canım başın sag olsun gercekten senın kaybın benı cok etkiledi kan sulandırıcıya gelınce benım de gir arkadaşım var ve onda da pıhtılaşma var 3 gebelıkte de kayıp yasadı son ıkı gebelıkte de ıgne ve coraspin kullandı ama neden etkisi olmadı BIlmıyorum bana gelecek olursak ben 3 ay önce 7 haftalıkken düşük yasadım sebebı bellı degıl ama bende sınırda varis oldugu için ben ıkıncı gebelıkte doktordan asprın ve ıgne talep edeceğim cunku varisli bacaklarda pıhtı atma ihtimali var ve bu ihtimale karsı tedbır almak zorundayım

0,4 lük iğneler 12 saat etki ediyormuş Doğum yaptınız mı peki. Sizin sonuçlarınız benden daha yüksek bana yeterli gelmedi bu tedavi ama?

Bu tedavi yeterli.. daha fazlasini verdiklerinde kabul etmedik zaten... esim doktor.. ve bu tedavim genetik uzmani.. hemotoloji.profu .. romotoloji profu ve bir cok.kadin dogumcu tarafindan onaylandi...

Ayrica yatalak hastalarda dahil olmak uzere gunde 2 kez gibi bir kullanim sekli yok.. en fazla doz yuksek tutulabilir... daha fazla.kullanimda kanarsiniz.. en ufak bir sivilceniz bile saatlerce kanar hatta fazla.doz dusuge sebep olabilir... ayrica bu hastalik sadece gebelige etki etmez gebelik disinda uzun yolculuklarda da tek doz igne kullanicaksiniz... en guzeli hemotolog ile gorusmeniz.

Canım bana söylenen de iğnenin 2 gun bile etki ettiği dozuyla alakalı bence bende yaklaşık 4 aydır kullanıyorum tup bebek ile başlamıştım

0,4 lük iğneler 12 saat etki ediyormuş Doğum yaptınız mı peki. Sizin sonuçlarınız benden daha yüksek bana yeterli gelmedi bu tedavi ama?

Esimden aldigim net bilgiye gorede gunluk 2 doz emboli gecirmemis hic bir hastaya verilmezmis.. emboli durumunda hastanede verilirmis.. gunluk tek doz devam dozu 2 doz cok ciddi boyuttaki hasarlarin tedavi dozu olarak duzenlenirmis.. bizim bu durumumuz gunluk 2 dozu kaldiracak bir durum degilmis. Sadece emboli riskini azaltmak icin kullanmamiz gereken dozmus

Esimden aldigim net bilgiye gorede gunluk 2 doz emboli gecirmemis hic bir hastaya verilmezmis.. emboli durumunda hastanede verilirmis.. gunluk tek doz devam dozu 2 doz cok ciddi boyuttaki hasarlarin tedavi dozu olarak duzenlenirmis.. bizim bu durumumuz gunluk 2 dozu kaldiracak bir durum degilmis. Sadece emboli riskini azaltmak icin kullanmamiz gereken dozmus

bir bilgi okudum nette doğruluğunu sorabilir misiniz? Her ameliyat sonrası pıhtılaşma faktörü artarmış diye.
Kendimde bunu belki tesadüfen, belki doğrulayarak yaşadım. İlk gebeliğim sorunsuz geçti. Sezeryan oldum. 2 bebeğimi üstüste kaybettim. Tahliller testler sonucu 0,4 iğne + coraspinle 4. Doğumu sağlıklı sezeryanla yaptım. Daha sonra ki iki gebeliği kaybettim. Sabah coraspin ve gece 0,4 iğne yapıyordum. Olmadı yine 20. Haftama yakın oldu. Tamda hep aynı haftada. Doktorlar bu haftada olan kayıpları pıhtılaşmaya bağlıyorlar.
Her ameliyat sonrası tehlike artıyor olabilir mi? Gebelik Sağlıksız olsa ilk üç ayda düşük yaşamaz mıydım ?

Canım bana söylenen de iğnenin 2 gun bile etki ettiği dozuyla alakalı bence bende yaklaşık 4 aydır kullanıyorum tup bebek ile başlamıştım
Canım prospektüste 12 saat etkilidir yazıyor. Anlamadığım coraspin güya 1 hafta etkili ama sadece coraspin kullandığım gebelikler oldu onlarda 4. Ay itibariyle sonlandı.

Ignenin dozu kiloya gore belirlenir. 80 kilo ustu olunca 0.6 oluyorben 0.6 kullandim. Dogumdan sonra 0.4 e dustu. Gunde 1 kere kullandim.
Ilacin etkisi 12 saat evet. Ama bu ilacin etkisi bittigi gibi pihtilasma basliyor demek degil.

Cok yogun pihtilasmasi olan arkadasim gunde 3 kere kullanmisti. 5 gebelik kaybi vardi.

Ignenin dozu kiloya gore belirlenir. 80 kilo ustu olunca 0.6 oluyorben 0.6 kullandim. Dogumdan sonra 0.4 e dustu. Gunde 1 kere kullandim.
Ilacin etkisi 12 saat evet. Ama bu ilacin etkisi bittigi gibi pihtilasma basliyor demek degil.

Cok yogun pihtilasmasi olan arkadasim gunde 3 kere kullanmisti. 5 gebelik kaybi vardi.
Hangi aylarda oluyordu kayıpları ? Birde sağlıklı Doğum yaptı mı? Bana da doktorum 0,4 kilona göre normal dedi. Acaba günde iki kez mi kullanmak gerekir konusunda şüpheye düştüm.

bir bilgi okudum nette doğruluğunu sorabilir misiniz? Her ameliyat sonrası pıhtılaşma faktörü artarmış diye.
Kendimde bunu belki tesadüfen, belki doğrulayarak yaşadım. İlk gebeliğim sorunsuz geçti. Sezeryan oldum. 2 bebeğimi üstüste kaybettim. Tahliller testler sonucu 0,4 iğne + coraspinle 4. Doğumu sağlıklı sezeryanla yaptım. Daha sonra ki iki gebeliği kaybettim. Sabah coraspin ve gece 0,4 iğne yapıyordum. Olmadı yine 20. Haftama yakın oldu. Tamda hep aynı haftada. Doktorlar bu haftada olan kayıpları pıhtılaşmaya bağlıyorlar.
Her ameliyat sonrası tehlike artıyor olabilir mi? Gebelik Sağlıksız olsa ilk üç ayda düşük yaşamaz mıydım ?

Ameliyatlarin pihtilasma ile ilgili ilgisi var denemez. Bu genetik bir rahatsizlik.

Canım prospektüste 12 saat etkilidir yazıyor. Anlamadığım coraspin güya 1 hafta etkili ama sadece coraspin kullandığım gebelikler oldu onlarda 4. Ay itibariyle sonlandı.
Dusukleri sadece pihtilasma ile iliskilendiremezsiniz. Bir cok faktor olabilir. Pihtilasma sizin bildiginiz gorebildiniz kisim sadece.. eger gercekten neler oldugunu ogrenmek istiyorsaniz dusuk oldugunda fetusu patolojiye gonderir nedenlerini arastirirsiniz. Onun disinda hersey havada bos soylemler... benim kiloma gore degil sosyal hayatta ne kadar hareketli olduguma gore belirlendi dozlarim... ayrica gercekten bir pihtilasma bozuklugunuz mutasyonunuz varsa gitmeniz gereken doktor hematologdur
Kadin dogumcular sadece gebelik icin gerekli olan kismiyla ilgilenir. Sorularinizi asil uzmanlik alanina yoneltirseniz sizin icin cok daha rahatlatici olacaktir.

Bana tup bebek tedavisi icin ilk gittigim doktor 0.8 cleksan vermisti. Esim bu cok yuksek bi doz bi hematolog ile gorusmeden kullanmaya baslatmam demisti ki oyle oldu. Mahmut hoca ya gittim mahmut bayik cok yuksek doz oldugunu gunluk hareketli bir insan icin kesinlikle gerekli olmadigini soyledi...

Zaten ilk tedaviye baslamayi dusundugum doktoru biraktim.

Hangi aylarda oluyordu kayıpları ? Birde sağlıklı Doğum yaptı mı? Bana da doktorum 0,4 kilona göre normal dedi. Acaba günde iki kez mi kullanmak gerekir konusunda şüpheye düştüm.
Ilk 3 ay icinde oluyordu. Fazla doz ilacta kanama yapip dusuge sebep olabilir doktorunuz dozu ayarladiysa ona guvenin. Devami sadece kafa karıştırir.

Dusukleri sadece pihtilasma ile iliskilendiremezsiniz. Bir cok faktor olabilir. Pihtilasma sizin bildiginiz gorebildiniz kisim sadece.. eger gercekten neler oldugunu ogrenmek istiyorsaniz dusuk oldugunda fetusu patolojiye gonderir nedenlerini arastirirsiniz. Onun disinda hersey havada bos soylemler... benim kiloma gore degil sosyal hayatta ne kadar hareketli olduguma gore belirlendi dozlarim... ayrica gercekten bir pihtilasma bozuklugunuz mutasyonunuz varsa gitmeniz gereken doktor hematologdur
Kadin dogumcular sadece gebelik icin gerekli olan kismiyla ilgilenir. Sorularinizi asil uzmanlik alanina yoneltirseniz sizin icin cok daha rahatlatici olacaktir.

Bana tup bebek tedavisi icin ilk gittigim doktor 0.8 cleksan vermisti. Esim bu cok yuksek bi doz bi hematolog ile gorusmeden kullanmaya baslatmam demisti ki oyle oldu. Mahmut hoca ya gittim mahmut bayik cok yuksek doz oldugunu gunluk hareketli bir insan icin kesinlikle gerekli olmadigini soyledi...

Zaten ilk tedaviye baslamayi dusundugum doktoru biraktim.

Dediğiniz gibi 1 Bebek pataloji 1 bebekte genetik araştırmaya gitti doğduktan sonra . Sonuç olarak bebeklerde bir sorun bulunmadı. Diğer ölen ikisini birşey çıkmaz artık dediler gömdük. Beni en çok korkutan konu iğnenin yetersiz kaldığı ve 6 saat süren yolculuk esnasında hareketsizlikten ötürü bebeğimin kalbinin durmuş olabileceği. Bir türlü 20. Haftaya gelemiyoruz ve doktorlara neden diye sorduğumda bana ‘tıp her konuda yeterli bilgiye sahip değil’ diyorlar.
Forumda günde iki kez iğne olanları da okuyunca benim yetersiz tedavi konusunda ki endişelerim arttı ve kendimi suçlamaya başladım.
Halbuki gittiğim doktor bundan daha farklı bir tedavi şekli olamaz dünyanın öbür ucuna da gitsen en fazla kullanacağın ilaçlar bu kadar demişti.
Ben en yakın zamanda bir hematologtan da randevu alacağım. karanlığa düştüğüm bu günlerime ışık tuttuğunuz için teşekkür ederim

Birde sizce araştırmam gereken düşünemediğim başka bir konu olabilir mi?

Bebeklerde bisey cikmadiysa baska bir konuya gerek oldugunu dusunmuyorum. Birde romotolog ile gorusup anlatabilirsiniz. Lupus icin test yapabilir ama bisey cikmamis sonucsuz kalacak gibi geliyor. Degil 6 saat 24 saatte yolculuk yapsaniz doz tek doz... emboli atagi gecirmediyseniz gundr 2 tane degil kesinlikle..bakin benim esim anestezi doktoru yani ayni zamanda yogun bakim doktoru. Bu ilaclar onun surekli yatak hastalari icin kullandigi ilaclar.. kaldiki ben sizden daha agir bir tabloyum. Cok kurcalamayip rahat olmaya calisin.

Ve gercekten tipta herseyin cevabi yok. Ben 8 ay once tum vucudumu kaplayan sivilce gibi kasintili yaralarla ugrasitim hala izleri var. Esim sayesinde gitmedigim uzman docent prof kalmadi. Hocalar birbirlerine danisti yok sonuc yok.. ben uyuz gibi kasindim yaralar kanadi kurudu.. hic bisey bulamadilar. Bazen olmuyo ne yapsaniz. Kanser arastirmasi bile yaptilar dusunun..

Back
X