Geçmiş olsun canım. Umarım herşey yolundadır ama bunu en iyi bilebilecek kişi doktorun. Her gebelik , her kanama bir değil ki. Muayene oldunmu.Merhaba arkadaşlar, ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ciddi bir sıkıntım var o yüzden üye olmak istedim. Hamileligimin 7.haftasında epeyce kanamam oldu sonrasında üstünden 1 hafta geçmesine rağmen akintilar bitmiyor. Bu da ister istemez çok psikolojimi bozdu. Benzer konuda yazılanları okudum ama yine de tecrübeli arkadaşların yaşadıklarını duymak istiyorum. Benzer şeyler yaşayıp sorunsuz doğum yapanlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? Bir de kanama sonrasi akinti yaşayanlar bu durum sizde ne kadar sürdü 1 haftadır geçmiyor ama normal mi sizce?
Ben spiralle hamile kaldım canım. Onu çkardığımız için tahriş oldu büyük ihtimal dedi doktor. Senin için en iyisi ne ise o olsun....Sizin akinti sebebi neydi?
Sağolun arkadaşlar yorumlarınız için. Benim de umudum önceki kanamanın kalıntıları mi acaba diye. Ama yine de insan tereddüte düşüyor. Kanama olduğunda doktora gittim acile sonra da kendi doktoruma ama progestan harici bişey vermediler ve sebebi de belli değil düşeceği varsa düşer modundalar. Çok şükür kalp atışı var kanama da görünmüyor rahimde ama şu akintilar az az da olsa psikolojimi berbat etti. Rahat hamilelik geçirenlere çok imreniyorum inşallah bundan sonrası daha güzel geçer.
Akıntı derken kahverengi yada kırmızımsı bir akıntıdan mı yoksa sarı-şeffaf bir akıntıdan mı bahsediyoruz. Şöyle söyleyim hamile kaldığımı öğrendiğim andan yaklaşık 11-12 haftaya kadar kahverengi lekelenmem oldu. Lekelenme gittiği andan itibaren dönem dönem şeffaf yada sarı akıntım oldu. Bir ara sarı akıntım için fitil kullanmak zorunda kaldım. Sonra maalesef tekrar kanama geçirdim ve o kanamadan beri inanılmaz sarı akıntım var. Sanki idrarımı yapıyormuşçasına. Bebişim Allah a şükür çok iyi. Dönmez dediler döndü şimdi gelmek isteyeceği zamanı bekliyorum. Çok stresli bir gebelik olmasına rağmen normal gebelik geçiriyormuşum gibi davranmaya çalıştım tabi abartmadan ve bebeğim de sanki normal bir gebelik geçiriyormuşum gibi devam ediyor. O yüzden herşeyi çok kafaya takmayın kurcalamayın birşeylerin altında sorun aramaya çalışmayın. Akıntı çok aklınıza takılırsa sonraki kontrolde danışın o ne gerekli görürse söyler zaten. Geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallahMerhaba arkadaşlar, ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ciddi bir sıkıntım var o yüzden üye olmak istedim. Hamileligimin 7.haftasında epeyce kanamam oldu sonrasında üstünden 1 hafta geçmesine rağmen akintilar bitmiyor. Bu da ister istemez çok psikolojimi bozdu. Benzer konuda yazılanları okudum ama yine de tecrübeli arkadaşların yaşadıklarını duymak istiyorum. Benzer şeyler yaşayıp sorunsuz doğum yapanlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? Bir de kanama sonrasi akinti yaşayanlar bu durum sizde ne kadar sürdü 1 haftadır geçmiyor ama normal mi sizce?
Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Benim akintim çok kafasına göre takılıyor valla böyle saatlerce yok tam geçti diye seviniyorum sonra ya böyle çamur gibi az miktarda geliyor ya da sarı renkte geliyor. Kanama bi kez oldu sonrası hep akinti. Ama kanama sonrasi sürekli akinti olunca acaba bağlantılı mi bişey olur mu diye içim içimi yiyor. Biliyorum stres iyi gelmiyor ama iyi şeyler duymaya da ihtiyacım var. Size de maşallah diyeyim böyle düşük tehlikesi olup da sağlıkla bebeği buyuyenleri duyunca çok mutlu oluyorum. İnşallah isteyen herkese verir Allah :) bu arada tehlike varken herhangi bir ilaç iğne vs kullandınız mi veya sürekli yatış gibi bi durumunuz oldu mu?Akıntı derken kahverengi yada kırmızımsı bir akıntıdan mı yoksa sarı-şeffaf bir akıntıdan mı bahsediyoruz. Şöyle söyleyim hamile kaldığımı öğrendiğim andan yaklaşık 11-12 haftaya kadar kahverengi lekelenmem oldu. Lekelenme gittiği andan itibaren dönem dönem şeffaf yada sarı akıntım oldu. Bir ara sarı akıntım için fitil kullanmak zorunda kaldım. Sonra maalesef tekrar kanama geçirdim ve o kanamadan beri inanılmaz sarı akıntım var. Sanki idrarımı yapıyormuşçasına. Bebişim Allah a şükür çok iyi. Dönmez dediler döndü şimdi gelmek isteyeceği zamanı bekliyorum. Çok stresli bir gebelik olmasına rağmen normal gebelik geçiriyormuşum gibi davranmaya çalıştım tabi abartmadan ve bebeğim de sanki normal bir gebelik geçiriyormuşum gibi devam ediyor. O yüzden herşeyi çok kafaya takmayın kurcalamayın birşeylerin altında sorun aramaya çalışmayın. Akıntı çok aklınıza takılırsa sonraki kontrolde danışın o ne gerekli görürse söyler zaten. Geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Sadece progestan kullandım düşüğü önlemek için. İğne falan gerek görmedi doktorum ve hiçbir zaman da kısıtlama yapmadı. Ben kendi insiyatifim ile çok yorumlamayı tercih ettim açıkçası ama hiçbir zaman sürekli yatmadım. Son kanamam da 48 saat hastanede kaldım erken Doğum ihtimaline karşı serum takıldı. Ciğer geliştirici iğne oldum falan çok şükür onu da atlattım. Amin inşallah Allah isteyen herkesin kucağını doldursun. Siz de stres yapmayın. Sağlıkla devam edecek Allah ın izniyle.Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Benim akintim çok kafasına göre takılıyor valla böyle saatlerce yok tam geçti diye seviniyorum sonra ya böyle çamur gibi az miktarda geliyor ya da sarı renkte geliyor. Kanama bi kez oldu sonrası hep akinti. Ama kanama sonrasi sürekli akinti olunca acaba bağlantılı mi bişey olur mu diye içim içimi yiyor. Biliyorum stres iyi gelmiyor ama iyi şeyler duymaya da ihtiyacım var. Size de maşallah diyeyim böyle düşük tehlikesi olup da sağlıkla bebeği buyuyenleri duyunca çok mutlu oluyorum. İnşallah isteyen herkese verir Allah :) bu arada tehlike varken herhangi bir ilaç iğne vs kullandınız mi veya sürekli yatış gibi bi durumunuz oldu mu?
Kırmızı yoğun ve pıhtılı olmadığı sürece hiç korkmayın. Şu gebeliğimde geçirdiğim kanamalarla nasıl sona gelebildim hala inanamıyorum. Sakinliğinizi korumaya çalışın. 12-13 haftaya kadar devam edebilir. Kalp atışını aldıysanız doktorunuz progestan verecektir. Geçmiş olsun ama gerçekten stres en büyük düşman. 26 haftalık kanama nedeniyle hastanede yatarken ebe ne kadar pozitif bir anne demişti bana. Tabi o ilk kanama anı ağlamaya başlamıştım o ayrı ama sonrasında sükuneti korumak çok önemli. Ben bunu anladım.Benimde bi 3gun once bide bugun pembemsi bi akintim var.korkmami gerektirir mi? Gec dollenme benim adetim 10gu gecti testlerde ultrasonda pozitif ama korkuyorum
Bende gordugum gib basladim aglamaya es isteydo onu da aradm korkuttum. Icime su serptin yeminle allah razi olsun, saglikla kucagina al insallah meleginiiKırmızı yoğun ve pıhtılı olmadığı sürece hiç korkmayın. Şu gebeliğimde geçirdiğim kanamalarla nasıl sona gelebildim hala inanamıyorum. Sakinliğinizi korumaya çalışın. 12-13 haftaya kadar devam edebilir. Kalp atışını aldıysanız doktorunuz progestan verecektir. Geçmiş olsun ama gerçekten stres en büyük düşman. 26 haftalık kanama nedeniyle hastanede yatarken ebe ne kadar pozitif bir anne demişti bana. Tabi o ilk kanama anı ağlamaya başlamıştım o ayrı ama sonrasında sükuneti korumak çok önemli. Ben bunu anladım.
Bu konuyu ben actim ama epey toparlandim. Bu yüzden size de yazmak istedim. Benim de 7.haftada kanamam oldu haklısınız insan hiç beklemediği anda o kanamayı görünce çok kötü oluyor. Ondan sonra da lekelenmem ve sonraki iki hafta içinde yine 2 kanamam daha oldu. Ama çok şükür her seferinde bebek sağlıklıydi. Ben progestan kullanmaya başladım ilk kanamayla sonra dr baktı kanama devam ediyor proluton depot isimli iğneden verdi. Onu da haftada 1 vuruluyorum şimdi. Ve iğneden beri çok şükür hiç bi sıkıntım kalmadı o anlamda. Ha belki bebek büyüdü tehlikeli zaman geçiliyor ya da iğne iyi geldi tam emin değilim ama caninizi sıkmayın bence. Söylemek kolay tabi ben hala hareketlerimı kisitlayarak yaşıyorum ama belirtiler geçince insan biraz toparliyor. Sonu hepimizi için iyi olur umarım.Benimde bi 3gun once bide bugun pembemsi bi akintim var.korkmami gerektirir mi? Gec dollenme benim adetim 10gu gecti testlerde ultrasonda pozitif ama korkuyorum
Gecen gun doktora gitmeden gordugumun aynisiydi akinti rengi ama simdi oldugunu biliyorum ya zor oldu benim icinBenim de 7.haftada kanamam oldu haklısınız insan hiç beklemediği anda o kanamayı görünce çok kötü oluyor. Ondan sonra da lekelenmem ve sonraki iki hafta içinde yine 2 kanamam daha oldu. Ama çok şükür her seferinde bebek sağlıklıydi. Ben progestan kullanmaya başladım ilk kanamayla sonra dr baktı kanama devam ediyor proluton depot isimli iğneden verdi. Onu da haftada 1 vuruluyorum şimdi. Ve iğneden beri çok şükür hiç bi sıkıntım kalmadı o anlamda. Ha belki bebek büyüdü tehlikeli zaman geçiliyor ya da iğne iyi geldi tam emin değilim ama caninizi sıkmayın bence. Söylemek kolay tabi ben hala hareketlerimı kisitlayarak yaşıyorum ama belirtiler geçince insan biraz toparliyor. Sonu hepimizi için iyi olur umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?