• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte kanama yasayanlariniz var mi?

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.813
798
Merhaba hanimlar,

Gebeligimin 24. haftasindayim cok sukur..lakin gebeligimden bu yana 3 defa kanamam oldu.

Ilk defa oldugunda cok hafifti tuvalet kagidinda gormustum..2. defada 20. haftadaydim ve gunluk pedime gelmisti…ama ilkine gore daha fazlaydi bu..
3. defasini gectigimiz pazartesi gunu yasadim ve bu da ilki gibiydi daha cok tuvalet kagidinda gordum ve gunluk pedime baktigimda 2-3 damla kan gordum.

Her defasinda tabiki doktora gittim..ilk gittigimde ultrasonda baktilar ve gariplik yok dediler..ancak daha erken haftalardaydim…
20. haftamda kanama oldugunda gene ayni sekilde ultrasonda baktilar doppler ile kalbini dinlediler…gene bir aciklama bulamadilar…

Dun ise 3. kanama icin gittigimde ultrasonda baktilar ve hersey normal gozukuyor dendi. Cok sukur Rabbime…lakin bana denilen 20. Haftalardan sonra kanama olmamasi gerekiyormus..eger 24. Haftadan sonra bu sekilde kanamalar olursa erken dogum riski olabilirmis. Bu yuzden hastaneye bile yatabilirsin dedi doktor bana. Hani egerki kasilmalar oluyorsa ve gobekte sertlesme vs oluyorsa erken dogum riski olabilir dedi.

Anlayacaginiz benim bu durumum normal degilmis, isin garibi ise dedigim gibi bir sebep bulamamalari…cok sukur genede Rabbime… ama her kanama oldugunda aklim basimdan gidiyor yavrum icin endiseleniyorum…aslinda kendimide fazla yormuyorum agir kaldirmiyorum dikkat etmeye calisiyorum ama neden oluyor bu anlamiyorum. boyle bir durumla karsilasan var mi? varsa lutfen bana cevap versin :43:

Allahim sag saglim kavustursun yavrularimiza..

Son düzenleme:
benim de 22. haftamda akıntıyla birlikte gelmişti ama kan desem değil kahverengi leke desem değil ara bişeydi yine de gittim dr karnımdan ultrasonla baktılar bebek ii dedi kültür testi yaptır dedi daha yaptırmadım korkudan ama gebelikte bu tür şeyler oluyor cnm arkadaşımın ilişkiden sonra gelmişti o 2 gün hastanede yattı kuzenimin de 33. haftasında geldi gitmiş dr bişey yok demişler 1 gün gözetim altında tutmuşlar o kadar şimdi kuzenimin oğlu doğdu da kocaman bile oldu inşallah bizlerde sağsalim alırız kuzucuklarımızı kucağımıza o zman hepsi geçecek inşallah

Allah razi olsun canim, insaAllah bizlerde sag saglim aliriz kuzucuklarimizi kucagimiza..aklim cikiyor omrumden omur gidiyor sanki oyle zamanlarda...bendeki acik kirmiziydi canim. korkudan zaten gebeligimin basindan beri iliskiden bile kaciniyoruz biz..

doktoruna güven canım oluyor işte böyle şeyler nasıl korktuğunu inan tahmin edebiliyorum ne ilişkisi öyle bişey kalmadı bizde ikimizde çok korkuyoruz çünki ilk bebeğimizi kaybetmiştik rabbim yardımcımız olsun

Merhaba hanimlar,

Gebeligimin 24. haftasindayim cok sukur..lakin gebeligimden bu yana 3 defa kanamam oldu.

Ilk defa oldugunda cok hafifti tuvalet kagidinda gormustum..2. defada 20. haftadaydim ve gunluk pedime gelmisti…ama ilkine gore daha fazlaydi bu..
3. defasini gectigimiz pazartesi gunu yasadim ve bu da ilki gibiydi daha cok tuvalet kagidinda gordum ve gunluk pedime baktigimda 2-3 damla kan gordum.

Her defasinda tabiki doktora gittim..ilk gittigimde ultrasonda baktilar ve gariplik yok dediler..ancak daha erken haftalardaydim…
20. haftamda kanama oldugunda gene ayni sekilde ultrasonda baktilar doppler ile kalbini dinlediler…gene bir aciklama bulamadilar…

Dun ise 3. kanama icin gittigimde ultrasonda baktilar ve hersey normal gozukuyor dendi. Cok sukur Rabbime…lakin bana denilen 20. Haftalardan sonra kanama olmamasi gerekiyormus..eger 24. Haftadan sonra bu sekilde kanamalar olursa erken dogum riski olabilirmis. Bu yuzden hastaneye bile yatabilirsin dedi doktor bana. Hani egerki kasilmalar oluyorsa ve gobekte sertlesme vs oluyorsa erken dogum riski olabilir dedi.

Anlayacaginiz benim bu durumum normal degilmis, isin garibi ise dedigim gibi bir sebep bulamamalari…cok sukur genede Rabbime… ama her kanama oldugunda aklim basimdan gidiyor yavrum icin endiseleniyorum…aslinda kendimide fazla yormuyorum agir kaldirmiyorum dikkat etmeye calisiyorum ama neden oluyor bu anlamiyorum. boyle bir durumla karsilasan var mi? varsa lutfen bana cevap versin :43:

Allahim sag saglim kavustursun yavrularimiza..
Merhaba,acaba plasentanin yeri ile ilgili birşey söylendimi? Eğer plasenta rahim ağzına yakın yerlesimliyse de kanamalar gorülebilir bu rahatsızlığın adı plasenta previa.genelde 20. Haftada kesin teşhis konur ve hastaya istirahat önerilir.kanamalar genelde ağrısız gelir.ultrasonla teshis edilebilir ama bazı beceriksiz doktorlar teşhis edemeyebiliyor.detaylı ultrason yapan perinatologlar bu konuda daha deneyimlidir.alaninda uzman bir doktora gitmenizi öneririm.kanama asla hafife alınmamalı.hele de sizin gibi 6.aylarda.umarım önemsiz birseydir.ama teshis konulmamasï da can sïkıcı.istanbuldaysaniz size cok iyi uzmanlar tavsiye edebilirim.sevgiler..

doktoruna güven canım oluyor işte böyle şeyler nasıl korktuğunu inan tahmin edebiliyorum ne ilişkisi öyle bişey kalmadı bizde ikimizde çok korkuyoruz çünki ilk bebeğimizi kaybetmiştik rabbim yardımcımız olsun

Canim insaAllah sag saglim bu yavrunu kucagina alirsin, Rabbim evlatlarimizin acilariyla sinamasin bizleri insaAllah.
Sorun neydi canim ilk bebeginde birde kacinci haftadaydin o zaman???

Ben gebe kaldigimdan beri yatak odamizi bi nevi rafa kaldirdik. feda olsun yavrularimiza, yeterki sag saglim gelsinler.

Son düzenleme:
Merhaba,acaba plasentanin yeri ile ilgili birşey söylendimi? Eğer plasenta rahim ağzına yakın yerlesimliyse de kanamalar gorülebilir bu rahatsızlığın adı plasenta previa.genelde 20. Haftada kesin teşhis konur ve hastaya istirahat önerilir.kanamalar genelde ağrısız gelir.ultrasonla teshis edilebilir ama bazı beceriksiz doktorlar teşhis edemeyebiliyor.detaylı ultrason yapan perinatologlar bu konuda daha deneyimlidir.alaninda uzman bir doktora gitmenizi öneririm.kanama asla hafife alınmamalı.hele de sizin gibi 6.aylarda.umarım önemsiz birseydir.ama teshis konulmamasï da can sïkıcı.istanbuldaysaniz size cok iyi uzmanlar tavsiye edebilirim.sevgiler..

Canim oyle birsey yok bende…plasentam bebegin onunde lakin cikisa yakin degil( bildigim kadariyla plasenta previa denmesi icin cikista olmasi gerekiyor plasentanin)..ama gobek buyudukce zaten yukari dogru cikiyor yani sorun plasentada degil kesinlikle. Buarada sadece 1 doktor bakmadi bana 3 tane jinekolog ve 2-3 tanede ebe eskittim bu konuda hepside sasiriyor boyle olmasina.
Hani birsey olmayacagini bilsem kanama onemli degil tabii, ama insan gorunce cok korkuyor ve ister kotu seyler dusunuyor. Allahim mubarek gunler yuzu suyu hurmetine sag saglim kavustursun meleklerimize bizleri.

Son düzenleme:
Canim insaAllah sag saglim bu yavrunu kucagina alirsin, Rabbim evlatlarimizin acilariyla sinamasin bizleri insaAllah.
Sorun neydi canim ilk bebeginde birde kacinci haftadaydin o zaman???

Ben gebe kaldigimdan beri yatak odamizi bi nevi rafa kaldirdik. feda olsun yavrularimiza, yeterki sag saglim gelsinler.

canım o zaman devlete gidiyordum 1. tremester de öldüğü için araştırma yapılmıyor kürtajla sonlandırılmıştı gelişmemiş dendi geçtiler rabbim karnımızdakilere hayırlı ömür biçsin inşallah

Ben gebelikte kanama yaşadım.
Kabusum 12.haftada sona erdi..(MaşAllah)12.haftaya nasıl geldim dile kolay.
Bir peçete dolusu kanamayı aralıklarla tam üç kez yaşadım..
Her kanamadan sonra üç beş gün süren lekelenmeler.
Kabus gibiydi..O kış kıyamette dr'lara gidiyorduk korku dolu içinde..
Güzel bebeğimiz için herşeye değer,ama onu kaybetme korkusu bizi mahvediyordu.
Her wc ye gittiğimde titriyordum.
Neyse ki 12.haftada son buldu(şimdiilik)Her an 'gene olur mu' korkusu beni mahvediyor.
Allah kimseye bebeği karnındayken kan yüzü göstermesin.
Umarım düzelir ve son bulur kanamanız.
Ben gebeliğin en başından bu yana proluton kullanıyorum.
DR size vermedi mi?Belki nedensiz kanamanızı dindirir Allah izin verirse..

Son düzenleme:
benimde dün çok az kanamam oldu hemen doktora gittik tabi, bebişimiz iyi çok şükür bi sorun yok rahimde açılmada yok dedi, plesentanın orda az kanamalı bölge gördü çok şiddetli öksürüyodum ona bağladı inşallah bidaha olmaz çok endişelendik bebeğimiz için allahım herkesin bebeğini korusun

Ben gebelikte kanama yaşadım.
Kabusum 12.haftada sona erdi..(MaşAllah)12.haftaya nasıl geldim dile kolay.
Bir peçete dolusu kanamayı aralıklarla tam üç kez yaşadım..
Her kanamadan sonra üç beş gün süren lekelenmeler.
Kabus gibiydi..O kış kıyamette dr'lara gidiyorduk korku dolu içinde..
Güzel bebeğimiz için herşeye değer,ama onu kaybetme korkusu bizi mahvediyordu.
Her wc ye gittiğimde titriyordum.
Neyse ki 12.haftada son buldu(şimdiilik)Her an 'gene olur mu' korkusu beni mahvediyor.
Allah kimseye bebeği karnındayken kan yüzü göstermesin.
Umarım düzelir ve son bulur kanamanız.
Ben gebeliğin en başından bu yana proluton kullanıyorum.
DR size vermedi mi?Belki nedensiz kanamanızı dindirir Allah izin verirse..

Canim doktor birsey vermedi maalesef, yani herseyin yolunda olmasi guzel tabii ama boyle kan gorunce insan bi fena oluyor. Bebekler daha cok kucuk..hele doktor erken dogum riski olabilir deyince kafamdan asagi kaynar sular dokuldu anlatamam o ani. Rabbim yavrularimizin acisini gostermesin, zor bir imtihan. insaAllah sag saglim kucagimiza aliriz meleklerimizi, sanada gecmis olsun canim :16::emir_bebek:

benimde dün çok az kanamam oldu hemen doktora gittik tabi, bebişimiz iyi çok şükür bi sorun yok rahimde açılmada yok dedi, plesentanın orda az kanamalı bölge gördü çok şiddetli öksürüyodum ona bağladı inşallah bidaha olmaz çok endişelendik bebeğimiz için allahım herkesin bebeğini korusun

Gecmis olsun canim, Allah bir daha yasatmasin ne sana ne de bizlere.. insan cok korkuyor tabii. Evet bak oksuruk, cinselik iliski ya da boyle agir is filan yapinca olabilirmis. Ne oksuruk oldum , zaten cinsellik yok suan hayatimizda, agir is filanda yapmamaya calisiyorum. Bir sebebi yok, sevinsem mi uzulsem mi bilemedim :nazar: Rabbimin vardir bir bildigi diyorum. insaAllah sag saglim yavrularimiz kucaklarimizi doldurur bizleri sevince bogarlar. Allahim kimseler evlat hasreti cektirmesin, evlat acisi yasatmasin :16: :emir_bebek:

Son düzenleme:
Benim de 6. haftadan 16. haftaya kadar oldu, düştü düşüyo derken 16. haftada geçti ve oğluşum şimdi 2 yaşında:emir_bebek:
:nazar::nazar::emir_bebek: masaAllah canim sanada oglusunada. Peki canim seninkinin sebebi neydi?

Buarada evet 16. Hafta bizlere gore biraz daha erken bir hafta daha normal karsiliyorlar, ama bizlerin haftalarinda aslinda kanama olmamasi gerekiyormus :26:

arkadaşlar ben de tecrübemi paylaşayım..
arkadaşlar bende 32+2 günlük hamileyim.. bugün bende de aynı şey oldu.. çeyrek çay bardağı kadar kan geldi.. tuvalete gitmiştim, klozete oturdum.. zaten bu haftalarda idrarım çok az oluyor.. tuvalete bişiy düştü.. herhalde yine azıcık idrar yaptım sandım.. bi baktım kan.. hemen doktorum gittim.. önce nst ye başladılar beni.. sancı takibi yapıldı.. çok küçük sancı çıktı.. doktor serum bağlattı.. seruma sancı giderici ilaç koydurdu.. sonrasında tekrar nst ye bağladı o minik sancılar da normale dönmüştü.. sonra ultrasondan bebeğe baktı.. herşey gayet normal.. bebeğin kalp atışları, bebeğin suyu, hareketleri, rahim ağzı kapalı, plesenta olması gereken yerde.. herşey normal ama bu durum erken doğum belirtisi dedi doktorum.. eğer erken doğum olursa diye çocuğun akciğerlerini geliştirici 4 iğne verdi.. 2 tanesini bugün yaptılar hemen.. kalan iki tanesini de yarın vurulacam..
ama inş bebeğim erken doğmaz.. inanırmısınız bu kaçıncı vadire atlatıyorum.. geçirdiğim her sıkıntıda en azından kan gelmedi diyordum o da oldu:( ama buna da şükür.. inş bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.. allah bebeklerimize sağlık versin..

arkadaşlar ben de tecrübemi paylaşayım..
arkadaşlar bende 32+2 günlük hamileyim.. bugün bende de aynı şey oldu.. çeyrek çay bardağı kadar kan geldi.. tuvalete gitmiştim, klozete oturdum.. zaten bu haftalarda idrarım çok az oluyor.. tuvalete bişiy düştü.. herhalde yine azıcık idrar yaptım sandım.. bi baktım kan.. hemen doktorum gittim.. önce nst ye başladılar beni.. sancı takibi yapıldı.. çok küçük sancı çıktı.. doktor serum bağlattı.. seruma sancı giderici ilaç koydurdu.. sonrasında tekrar nst ye bağladı o minik sancılar da normale dönmüştü.. sonra ultrasondan bebeğe baktı.. herşey gayet normal.. bebeğin kalp atışları, bebeğin suyu, hareketleri, rahim ağzı kapalı, plesenta olması gereken yerde.. herşey normal ama bu durum erken doğum belirtisi dedi doktorum.. eğer erken doğum olursa diye çocuğun akciğerlerini geliştirici 4 iğne verdi.. 2 tanesini bugün yaptılar hemen.. kalan iki tanesini de yarın vurulacam..
ama inş bebeğim erken doğmaz.. inanırmısınız bu kaçıncı vadire atlatıyorum.. geçirdiğim her sıkıntıda en azından kan gelmedi diyordum o da oldu:( ama buna da şükür.. inş bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.. allah bebeklerimize sağlık versin..

cok buyuk gecmis olsun canim. cok sukur hersey normal cikmis canim :nazar: Rabbim yavrucuklarimizin acilarini gostermesin bizlere sag saglim kucagimiza aldirsin. Tabiiki erken dogumu kimse istemez, genede simdiden herseyini her ihtimale karsi hazirla canim, Rabbim yardimciniz olsun.

Ben kendim bu korkulardan dolayi ne bebek odasi aldim ne de bir hazirlik yaptim. Bir kac defa kanama gecirince cok korktum cunku. Allahtan umit kesilmez canim, herseye kadirdir. Bunlari bize yasatiyorsa vardir bir bildigi. Her gebelik farklidir her bunye farklidir. insaAllah burda sag saglim bebeklerimizi kucagimiza aldigimizida paylasiriz ve bu gunleri yaad ederiz. :16:

cok buyuk gecmis olsun canim. cok sukur hersey normal cikmis canim :nazar: Rabbim yavrucuklarimizin acilarini gostermesin bizlere sag saglim kucagimiza aldirsin. Tabiiki erken dogumu kimse istemez, genede simdiden herseyini her ihtimale karsi hazirla canim, Rabbim yardimciniz olsun.

Ben kendim bu korkulardan dolayi ne bebek odasi aldim ne de bir hazirlik yaptim. Bir kac defa kanama gecirince cok korktum cunku. Allahtan umit kesilmez canim, herseye kadirdir. Bunlari bize yasatiyorsa vardir bir bildigi. Her gebelik farklidir her bunye farklidir. insaAllah burda sag saglim bebeklerimizi kucagimiza aldigimizida paylasiriz ve bu gunleri yaad ederiz. :16:

çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için.. dediğin gibi erken doğuma da hazırlıklı olmak için herşeyi tamamlamaya çalışıyorum bende.. ama inş erken doğmaz hayırlı bi vakitte doğar kızım... seni de anlıyorum hazırlık yapmamanı ama kötü de düşünme.. bende hazırlıklara geçen ay yani 7. ayımın içinde başlamıştım.. inşallah dualarımız kabul olur ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri gösteririr allah ım bize...

çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için.. dediğin gibi erken doğuma da hazırlıklı olmak için herşeyi tamamlamaya çalışıyorum bende.. ama inş erken doğmaz hayırlı bi vakitte doğar kızım... seni de anlıyorum hazırlık yapmamanı ama kötü de düşünme.. bende hazırlıklara geçen ay yani 7. ayımın içinde başlamıştım.. inşallah dualarımız kabul olur ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri gösteririr allah ım bize...

saka maka seninde zamanin geliyor yavas yavas :1: Allah bir avazda kurtariversin insaAllah :16::16::16:

bende yaşamıştım kilodum baya kan olmuştu eve gidip ped koydugumda baya adet gibi oldugunu gördm ddoktorumu aradım baktı alttan ultrasonda taze kan dedi plesanta gerilmesindn olblr dedi hemen hastaneye yatırdı iğneler vurundm serum düşük önleyici sanırım 15.haftam falandı. ufrak tefek öle lekenlenme gibide telai edilecek bi durum olmuyo genelde şogunda olurmuş zaten telaş yapmaya gerek yok ama doktora mutlaka gidin

Back
X