Gebelikte Kansızlık sizce ne kadar önemli???

kad_er

ASYA'm hoşgeldin kızım...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
4.888
5
156
İstanbul
Arkadaşlar, 24 yaşındayımm,2 yıllık evliyim ve bebek sahibi olmak istiyorum,,,gebelik öncesi dr kontrolümde,yapılan tahliller sonucu, herşeyin normal olduğunu fakat kandaki hemoglobin değerimin 10.6 olduğu ortaya çıktı..dr gebe kalmanda bir sakınca yok dedi ,fakat çevremdeki insanlar ,gebelikte bebekle anne kanı paylaştığından sorun yaşarsın diyolar,,,aynı durumu yaşayanınız var mı?sizce ne yapmalıyım,,,önerilerinizi bekliyorumm,,,teşekkürler

ilk 3 ay bebeğin boyu oldukça küçük,3 aylık bebek kurufasülye tanesi kadar senden alacağı kan ne kadar olabilir ki :)) 3. aydan sonra zaten kan ilacı ya da kan iğnesi kullanabilirsin hiç bir sakıncası yok.
doktorun hamilelik için bir sakınca görmemiş çevrendekileri salla gitsin :))

ilk 3 ay bebeğin boyu oldukça küçük,3 aylık bebek kurufasülye tanesi kadar senden alacağı kan ne kadar olabilir ki :)) 3. aydan sonra zaten kan ilacı ya da kan iğnesi kullanabilirsin hiç bir sakıncası yok.
doktorun hamilelik için bir sakınca görmemiş çevrendekileri salla gitsin :))

cvp için teşklr arkadaşımm,,,doktorum kan ilacı ve folikasit verdi zaten ,onları kullanmaya başladım ,,, ilk aylarda sorun olmaz,zaten kaygım sonraki aylarrdı,,,

canım ben,m öncelikle inşallah allah tez zaömanda gönlüne göre bir evla nasip etsin bence gebelikte kansızlık çok önemli benim kansızlığım hep vardı ama hiç ilaç kullanacak düzeye gelmemişti gebeliğimin başındada okadar problem olmadı ama 5. aydan itibaren ciddi boyutlara tırmandı günde iki doz şurup 1 doz hap kulanıyorum pekmez erik vs kullanarak bu duruma geldim neredeyse kan bağlanma durumuna gelecektim ve haliyle çok fazla kilo aldım bence kanını herşeyini düzene koymadan hamile kalınmamalı benim süpriz bebek olduğundan tedavimi olmadım ama bir daha bebek düşünürsem mutlaka tüm tetkiklerimi önceden yaptırıcam çok zorluğunu çektim halsizliği ve benden aldıkları bi yana bebeğime yetemiyorum hissi öldürdü beni heray kan vermek zorundayım ve bebeğimin zeka testleri tekrarlanarak yapıldı bebeğede etkisi varmış umarım seninki benimki kadar ciddi boyutlarda değildirde huzurlu bi hamilelik geçiriirsin şimdiden tebrikler

Size fikir olsun diye anlatayım yaşadığım diyalogları:
Biz evlenme işlemlerimizi yaptırırken kan değerlerim düşük çıkmıştı.
Doktor sıkı sıkı tembihledi, kesinlikle tedavi olmadan çocuk yapmayın diye.
Ben de niye böyle ısrarla söyledi diye bir kadın doğum uzmanına gittim.
Kansızlık, bebeğin sinir sistemi gelişiminde olumsuz bir etkenmiş.
Ve sinir sistemi ilk haftalarda oluşuyormuş.
Yani nerdeyse hamile olduğumuzu öğrendiğimizde sinir sistemi oluşmuş olacak.
Kısacası demek istediğim, kansızlık önemli önceden tedbir almak lazım.
Bana bebek düşünmeden 3-4 ay önce gel dedi,
sizin durumunuz daha farklı da olabilir ama kontrollü olmak lazım.

Anladığım kadarıyla henüz bebek yok öylemi?
hemoglobin 10.6 gelmiş. normalin biraz altı. 3 aylık bir demir tedavisiyle düzeleceğini umuyorum. benim hemoglobinim 9 gelmişti. 6 ay demir kullandımm. şimdi 12-13 civarı hemoglobinim var.
doktorun zaten sana demir ilacı başlamış. gebe kalmanı engelleyecek ölçüde bi kansızlık söz konusu değil. gebelikte kan miktarın biraz daha düşecektir. bu fizyolojik zaten. kandaki su oranının artmasına bağlı oluşacak bu.
ama tedavi görmezsen daha çok düşecek ve bebeğin beslenmesi bozulacak
bilmem yardımcı olabildimmi?

Ben evlenmeden önce yapılan testlerde Talasemi (akdeniz anemisi taşıyıcısı şüphesi dediler) olduğumu öğrendim. Hamile kalmadan önce folik asit hapına başladım ve 9 ay doyunca içmeme rağmen kan değerlerim hiç normal seviyeye gelmedi. Kızım çok şükür gayet sağlıklı dünyaya geldi ve şuan maşallah 13 ayını doldurdu. Yani vitaminler bana yaramasa da kızıma yaradı. buna şükür.

canım ben,m öncelikle inşallah allah tez zaömanda gönlüne göre bir evla nasip etsin bence gebelikte kansızlık çok önemli benim kansızlığım hep vardı ama hiç ilaç kullanacak düzeye gelmemişti gebeliğimin başındada okadar problem olmadı ama 5. aydan itibaren ciddi boyutlara tırmandı günde iki doz şurup 1 doz hap kulanıyorum pekmez erik vs kullanarak bu duruma geldim neredeyse kan bağlanma durumuna gelecektim ve haliyle çok fazla kilo aldım bence kanını herşeyini düzene koymadan hamile kalınmamalı benim süpriz bebek olduğundan tedavimi olmadım ama bir daha bebek düşünürsem mutlaka tüm tetkiklerimi önceden yaptırıcam çok zorluğunu çektim halsizliği ve benden aldıkları bi yana bebeğime yetemiyorum hissi öldürdü beni heray kan vermek zorundayım ve bebeğimin zeka testleri tekrarlanarak yapıldı bebeğede etkisi varmış umarım seninki benimki kadar ciddi boyutlarda değildirde huzurlu bi hamilelik geçiriirsin şimdiden tebrikler

aminn canım inşlh,,,çok teşekkür ederim,senin hemoglobin ne kadardı canım?sanırım şuanda hamilesin ,Allah yardımcın olsun canım,

Anladığım kadarıyla henüz bebek yok öylemi?
hemoglobin 10.6 gelmiş. normalin biraz altı. 3 aylık bir demir tedavisiyle düzeleceğini umuyorum. benim hemoglobinim 9 gelmişti. 6 ay demir kullandımm. şimdi 12-13 civarı hemoglobinim var.
doktorun zaten sana demir ilacı başlamış. gebe kalmanı engelleyecek ölçüde bi kansızlık söz konusu değil. gebelikte kan miktarın biraz daha düşecektir. bu fizyolojik zaten. kandaki su oranının artmasına bağlı oluşacak bu.
ama tedavi görmezsen daha çok düşecek ve bebeğin beslenmesi bozulacak
bilmem yardımcı olabildimmi?

öncelikle cvp için çok teşekkür ederim canım,Allah sizinde gönlünüze göre versinn...
evet canım henüz bebek yok,istiyoruz artık,inşlh benimde düzelir,düzenli olarak ilaçları kullanmaya başladım,1 ay sonra kontrole gidicem,ilçlar değerlerimi yükseltmişmi diye,,,eğer bir yükselme varsa bebiş çalışmalarına ozaman mı başlasam diyorumm,,,

kızlarr ,,,bu benim için çok önemli,,,deneyimlerinize ihtiyacım var,,,bazısı olumlu,bazısı olumsuz yorum yapmışş,,,şaştım bende,,,

öncelikle cvp için çok teşekkür ederim canım,Allah sizinde gönlünüze göre versinn...
evet canım henüz bebek yok,istiyoruz artık,inşlh benimde düzelir,düzenli olarak ilaçları kullanmaya başladım,1 ay sonra kontrole gidicem,ilçlar değerlerimi yükseltmişmi diye,,,eğer bir yükselme varsa bebiş çalışmalarına ozaman mı başlasam diyorumm,,,

bence sen çalışmalara başla. zaten ha deyince bebek gelmiyo:kedi: bebiş gelen kadar demir depoların dolar zaten. hem kanlarını daha hızlı yükseltmek istiyosan demir ilaçlarının ampul formu var.(adı venofer) onlarla daha hızlı yükseltirsin. karar senin.

bence sen çalışmalara başla. zaten ha deyince bebek gelmiyo:kedi: bebiş gelen kadar demir depoların dolar zaten. hem kanlarını daha hızlı yükseltmek istiyosan demir ilaçlarının ampul formu var.(adı venofer) onlarla daha hızlı yükseltirsin. karar senin.

saol canım ,bi sorayım onu dr ma,,,

Size fikir olsun diye anlatayım yaşadığım diyalogları:
Biz evlenme işlemlerimizi yaptırırken kan değerlerim düşük çıkmıştı.
Doktor sıkı sıkı tembihledi, kesinlikle tedavi olmadan çocuk yapmayın diye.
Ben de niye böyle ısrarla söyledi diye bir kadın doğum uzmanına gittim.
Kansızlık, bebeğin sinir sistemi gelişiminde olumsuz bir etkenmiş.
Ve sinir sistemi ilk haftalarda oluşuyormuş.
Yani nerdeyse hamile olduğumuzu öğrendiğimizde sinir sistemi oluşmuş olacak.
Kısacası demek istediğim, kansızlık önemli önceden tedbir almak lazım.
Bana bebek düşünmeden 3-4 ay önce gel dedi,
sizin durumunuz daha farklı da olabilir ama kontrollü olmak lazım.

canım,peki senin kan değerlerinde değişme oldu mu?nasıl tedavi oldunn

canım,peki senin kan değerlerinde değişme oldu mu?nasıl tedavi oldunn
Canım, şimdi mesajını görünce, tahlil sonuclarımı aradım tam değerleri vereyim diye ama bulamadım maalesef..
İlk ampullerden kullandım 3 ay kadar,
sonra tablete geçiş yaptık yine 3 ay değerlerim düzeldi.
Bu arada doğum kontrol hapının da epey etkisi oldu (kısa süreli ve az yoğun olduğu için).
Yarın gidicem tekrar tahlile, sorayım senin değer normal mi diye..
Benimkinin sonucu çıkınca da karşılaştırırız :)
Aslında doktorun sakınca görmediyse, çok fazla düşük değildir.

Canım, şimdi mesajını görünce, tahlil sonuclarımı aradım tam değerleri vereyim diye ama bulamadım maalesef..
İlk ampullerden kullandım 3 ay kadar,
sonra tablete geçiş yaptık yine 3 ay değerlerim düzeldi.
Bu arada doğum kontrol hapının da epey etkisi oldu (kısa süreli ve az yoğun olduğu için).
Yarın gidicem tekrar tahlile, sorayım senin değer normal mi diye..
Benimkinin sonucu çıkınca da karşılaştırırız :)
Aslında doktorun sakınca görmediyse, çok fazla düşük değildir.

çok teşekkür ederimm canım,,,
canım ,geçen yılda kan değerlerime baktırmıştım,10.8 çıkmıştı,şimdi ise 10.6 gittikçe düşüyo mu diye ,tedirgin oldum,,,pekmez filan da çokça yediğim halde,1 ay sonra kontrole gel demişti,açıkçası o günü bekliyorum,inşlhh artış olmuşturr,,,
bu ampul dediğin venofer mi,atlanta arkadaşımız onu kullanmışş
bana verdiği ferro sanol ve folikasitt

Evet venofer, sonra bende ferro sanol kullandım.
1 aydır içmiyorum ferro sanol, çok kötü kokuyo bana :(

puR arkadaşım öncelikle nasılsın,,
değerlerin nasıl sonuçlandı;?
merakla bekliyorum...

puR arkadaşım öncelikle nasılsın,,
değerlerin nasıl sonuçlandı;?
merakla bekliyorum...

Merhaba Kadercim,

Sonuçlar bugun netlik kazandı.
Kansızlığım düzelmiş, değerlerim gayet iyi çıktı.
6 aylık tedavi sonuç vermiş..
Ama ne yazık ki başka bir problem varmış :(

Ben doktora senin değerini de söyledim.
Normal olduğunu muhtemelen folik asit alman için
doktorunun 1 ay sonrasına gün vermiş olabileceğini söyledi..
İlaçlarını düzenli al, kontrole iyi sonuçlar alırsın umarım.
Sevgiler..

Back
X