Gebelikte karnının içinde taş varmış hissi :(

Canim doktorum:)

Rahim agzi yetmezligim cikip erken dogum riskim ciktiginda bile tum onlemlerimi almis ama bana stres olmani gerektirecek bir durum yok sadece fazla yorma kendini demisti:) tablo cok kotu olmadigi surece hep olumlu tarafindan bakar beni telkin ederdi.

Ama biz ekim anneleriydik ve topic te cokfazla bir aradaydik, hatirliyorum onlarda da oluyordu bu haftalarda kasilmalar. Duzenli ve cok uzun surmedigi surece panikleme.

Kaldiki doktorumun dedigine katiliyorum. Dogum esnasinda rahim bir cok kasilma acilma refleksi gosterecek, bu reflekslerin bir anda ortaya cikmasi imkansiz, bir sekilde kendini hazirlamak zorunda.

Not: benim erken dogum sebebimin kasilmalarla ilgisi yoktu kendimi fazla yordugum icin rahim agzinda kisalma olmustu ama kurul yine de 38e kadar calismama bile musade etmisti sorun yasamadim yani. 40. Haftada sezeryan oldum

benim en son muayenemde suyumun fazlalaştığını ve şekeri kesmemi istedi şeker yüklemesi yaptır dedi yoksa erken doğum olur çocuğun yoğun bakımda kalır ileride diyabet olur vs vs iyice panik oldum :( neden bu ağrılarım var dediğimde rahim büyüyor ondan mı bu kasılmalar dedim hayır dedi :( anlamadım gitti

benim en son muayenemde suyumun fazlalaştığını ve şekeri kesmemi istedi şeker yüklemesi yaptır dedi yoksa erken doğum olur çocuğun yoğun bakımda kalır ileride diyabet olur vs vs iyice panik oldum :KK43: neden bu ağrılarım var dediğimde rahim büyüyor ondan mı bu kasılmalar dedim hayır dedi :KK43: anlamadım gitti
Şeker yüklemesi yaptırın tabi ki ama kasilmalarin şekerle ilgisi olmuyor. Bizim bir arkadaşın hamilelik şekeri yüksekti sonrasında diyete başladı .Ama bunun kasilmalarinizla ilgisi yok. Bence başka bir doktora daha görünün. Biz 24.haftaydi galiba bebeğin organ ölçümleri için riskli doğum uzmanına gitmiştik. Adam mutlaka şeker yüklemesi yaptır demişti. Bence siz de bir riskli doğum Prof a gidin içiniz rahat eder

benim en son muayenemde suyumun fazlalaştığını ve şekeri kesmemi istedi şeker yüklemesi yaptır dedi yoksa erken doğum olur çocuğun yoğun bakımda kalır ileride diyabet olur vs vs iyice panik oldum :KK43: neden bu ağrılarım var dediğimde rahim büyüyor ondan mı bu kasılmalar dedim hayır dedi :KK43: anlamadım gitti
Sekerin ve seker yuklemesinin kasilmalarla ilgisi yok ki.

Bende çok yasadım. Özellikle geceleri sanki bacağımda bir damar kopmuş gibi ani bir ağrıyla çok uyandım, birkaç dakika kıvrandıktan sonra gecerdi. Doktor mg verdi geçti.

Merhaba herkese;
22+3 haftalık hamileyim ilk başlarda gebeliğim riskliydi düşük tehdidi vs iğne ilaç kullandım şuan bir sorun olmadığını söyledi.ancak bir kaç gündür sırtım karnım çok ağrıyor ve bu ara ara oluyor.özellikle merdiven çıkarken karnımın içinde taş varmış gibi bir ağırlık hissediyorum. yattığım zaman ayaklarımı uzatınca karnım çekiliyormuş gibi hissediyorum.doktora söylediğimde magnezyum verdi kasılmaları azaltmak için ama korkuyorum bebeğime bişey olmasından.benim gibi böyle ağrılar yaşamış yada yaşayanlar var mı?

Ben son haftalarda bu hissi yaşıyorum 22. Haftanın çok daha rahat geçmesi gerek. Kasılmalar devam ederse doktora ya da acile gidip baktirin. Erken doğuma karşı önlem alsınlar.

Merdiven cikarken ayni his bende de oluyor. Eger onemli bir sey olsa doktor fark ederdi. Birkac gun magnezyum kullanin fayda edecektir insallah.

Bana bu aylarda olmaya başladı. Çok yürüdüğümde, ayakta durduğumda, merdiven inip çıkarken karnımın alt kısmına taş koymuşlar gibi hissediyorum.

hanımlar içebiliyorsanız sodayla ayran yapıp için
inanın bana birkere bile kramp girmez sıkıntınız azalır ,ilerleyen aylarda karnınıza kasıklara ve ayaklara kramp ta girecek çünkü ve bebegın kemık sağlıgı çok guzel dogar ,
sonra bana dua edersiniz

Back
X