Gebelikte kilo sorunsalı

invictus34

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
473
274
18
Selam kızlar, gebelikte 18. Haftam doldu toplam 6 kg aldım. Doktorum Doğuma kadar toplam max. 10 kg almış olman lazım dedi ama bu gidişle aşacak gibiyim. Sizler kilo almamak için ne yapıyorsunuz? Tavsiyelerinize talibim 🙏🏼

Boyuna kilona göre kilo alımını hesaplıyor. Ben 14 kilo aldım, 15 de benim sınır idi.

Ama şuan hamilelik öncesi kilomdayım. Gebelikte de, gebelik sonrası da hep yürüyüş yaptım, yüzmeye gittim, meyve çok tükettim. Gerçi kişiden kişiye değişir.

Boyuna kilona göre kilo alımını hesaplıyor. Ben 14 kilo aldım, 15 de benim sınır idi.

Ama şuan hamilelik öncesi kilomdayım. Gebelikte de, gebelik sonrası da hep yürüyüş yaptım, yüzmeye gittim, meyve çok tükettim. Gerçi kişiden kişiye değişir.

Ne kadar sürede hamilelik öncesine döndünüz? Kilo konusunda çok takıntılıyım ben de 🤷🏽‍♀️

18.hafta henüz çok erken 6 kilo için canım ben son haftamdayim toplamda 9 kilo aldım ama son hafta bir kilo daha alırım gibi geliyor.cunku asıl son haftalar kilo kontrolsüzce artıyor.beslenmede karbonhidrat alımına dikkat et,genelde o kilo aldırır bide eğer sağlık problemin yoksa yani yatman gerekmiyorsa eski halin gibi aktif olmaya devam et😉

Selam kızlar, gebelikte 18. Haftam doldu toplam 6 kg aldım. Doktorum Doğuma kadar toplam max. 10 kg almış olman lazım dedi ama bu gidişle aşacak gibiyim. Sizler kilo almamak için ne yapıyorsunuz? Tavsiyelerinize talibim 🙏🏼
Sadece sağlıklı beslenmeye odaklanın , Dr um testlerinde her şey normalse şeker de çıkmaz da özel bi diyet yapmayın . Doktora da çok takılmayın. Zaten eğer kiloluysaniz sağlıklı beslenirseniz fazla almazsınız. Ben şuan 38 haftalık hamileyim ve 10 kilo almışım ama 11kiloyla tamamlarım gibime geliyo. Büyük abimin eşi 30 kilo aldı doğumdan sonra özel bi çaba sarf etmeden 9 ayda gitti kiloları.
Eğer farklı bir rahatsizliginiz yoksa az yemeye değil sağlıklı beslenmeye odaklanın. Ben sağlam kahvaltı yapıyorum ara öğünlerin kuruyemişler ve meyvelerden oluşuyor .makarna yediğim zaman kesinlikle sosu bol kıymalı veya bol sebzelik oluyo, kırmızı etin yanında mutlaka bol salata olur gibi gibi şeyler yaparım dengeli ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum

Back
X