• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelıkte kontroller ne sıklıkta olmalı?

ebi26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.184
3
116
Ankara
arkadaslar 9+2 hamıleyım ıns doktorum 3 haftada bır kontrole cagırıo.bu anormal mı?sımdıye kadar 2 kez gıttım 12.haftada ense kalınlıgı ve 2lı test ıcın gıtcem 3hafta sonra yıne detaylı ultrason ve 3hafta sonra yıne detaylı ultrasonla kalbıne falan bakılcakmıs esım cok fazla ultrason cocuga zaralı dıo ve ıstemıo sızce normal mı?

Normalde ayda bir gitmek ekstra test veya diğer işlemlerde gitmek normal. Son aylarda 2 haftada bir çağırıyor Dr. Ultrasonun zararı yok.

benim doktorum da üç haftada bir kontrole çağırırdı, bir sakıncası yok, bebeğin gelişimini izlemek açısından iyi bir şey aslında, ben her kontrolümü iple çekerdim acaba nasıllar kaç gram olmuşlar diye

bana kalsa haftada iki gün kontrole giderim ama doktorumdan korkuyorum:).bir ara çok panik atak olmuştum ve dört günde bir ultrasona girdim 1 ay boyunca.şimdi iki haftada bir giriyorum.bir çok doktora sordum ve ultrasonun ses dalgası olduğunu hiçbir zararı olmadığını söylediler.

benim dr da ilk 3 ay 3 haftada bir cagırmıstı testler falan normal yani.. 3.aydan sonra 7.aya kadar ayda bir. 7. aydan sonra tekrar 3 haftada bir. ama 37.haftadan itibaren haftalık gittim.

ılk 4 ay 2 haftada bir, 7. aya kadar ayda bir çağırdı. 7. aydan sonra 3 haftada bir çağırmaya başladı. Sonra daha sık çağıracakmış...

ben dr.a 3+5 ken gittim test sonuclari icin. 5 haftalikken cagirdi nerdese 10 gun sonra kese icin.bir 10 gun sonra da kalp atislari icin.ama sonrasinda 4 haftada 1 cagirdi.hala da oyle simdilik.herhalde gelecek aydan itibaren 2 haftada 1 giderim kontrole bilmiyorm.ama sende bence bir annormallik yok ultrason da zararli degil.

sagolun kızlar sureklı herkes ultrason zararlı dıye basımın etını yıyo.benıde korkutuyolar.sagolun ıcım bıraz daha rahatladı opuyorumnanaktan

bu ultrason zararlı diyenler de ne çok biliyo ya ben çok sinir olurdum.dünyadaki bütün doktorlar bilmiyolar ultrasonun zararlı olduğunu da işte herkese yapıyolar.herşeyin fazlası tabi ki zarardır ama ultrasonun bebeğe bi zararı yok hatta yararı var.birçok hastalık ultrason sayesinde anne karnında tespit edilebiliyo hatta ameliyat bile yapılabiliyo.ultrasonun zararlı olduğunu söyleyen doktordan daha bilgili(!) kişilere aldırmayın ve düzenli kontrollerinizi yaptırın.sağlıklı bir hamilelik dilerim.

ya kızlar hergün bilgisayar başındayız,cep telefonuyla konuşuyoruz bunlar kadar zararlı olamaz herhalde ultrason değil mi?

haklısın canım yaa ne bılım bılıosunuz ıste gec gelen bı bebek oldugu ıcın karısan cok oluyo.kayınvalıdem esım herkes bısey söluyo ıste...

keske imkanım olsada eve alsam birtane cihazda bütün gün seyretsem bebişi ben utanmasam her hafta gideceğim
bence tabi her hafta değilde 2 haftada bir gidilebilir gelişimin takip ediyorsun sonucta zararınında oldugunu zannetmem neden olsun ki

siyah beyaz ultrasonun bebege bir zarari yok renlki doppler ultrason cok rahatsiz ediyomus ama...
kontrol sikligida normal 28.gebelik haftasina kadar ayda 1 kez gidiliyo takip eden 6 haftada her iki haftada bir gidiliyo daha sonra her hafta gidiliyo

evet bence de normal, ilk aylarda düşük tehlikesi olmasın dıye yada oyle bır tehlıke varsa önlem alınsın diye sık çagırıyorlar....
benim 4 ay bıtmek uzere doktor 3 hafta sonra cagırmıstı ama 4 haftada gıdıcem bu ay... hepımızın hakkında hayırlısı olsun ınş..

bende ilk öğrendiğimde 5haftalıkken gittim 10 gün sonra çağırdı gittim sonra 1hafta sonra testleri yaptırmak için gittiğimde girdim utrosyona 3haftadır hala gitmedim ama telefon açıp gitmeyi istiyorum

testlerimi götürmüştüm dr ruma ama kendisi yoktu başka dr baktı oda utrosyona sokmadı yani kendi dr görmedim onun için nezaman gideceğimi bilmiyorum telefon açıp gitmek istiyorum

arkadaşlar bende daha önce 1 düşük yaşadım sata göre 14+1 olması gerekirken ama ultrasona göre 13+3 görünüyo ilk aylarda her hafta çağırdı dr.izmire gitmiştim burdaki dr pek açıklama yapmadığından nerdeyse her hafta ultrasona girdim bebeğimin durumunu öğrenebşilmek için işin kötüsü bide karın ağrılarım var progestan kullanıyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm:bugun de bir dr randevu almıştım ama internetten baktığımda vazgeçtim gitmedim izmirdeki dr.istirahat dedi çok ta merak ediyorum şimdi bir de bu sıkıntıya çok ultrasona girmek bebeğimede zarar vermişmidir düşüncesi eklendi napcam ya benin gibi olan var mı cevap yazar mısınız moralim bozuk ağrılar yüzünden gitmeli miyim yoksa çok gitmişsin bekle mi dersiniz...

Ben 13+1 günlük hamileyim yarin Bebeğimi kontorol amacli doktoruma gidecem acab cinsiyeti belli olmuşmudur.Bi merak ediyorum anlatamam size bi 1 buçuk yaşında abimiz var ama simdiki Bebeğimi cokk merak ediyorum ama en basta Allahim oğluma dogack yarumada sağlık versin sizden yorum bekliyorum ve karnim hic sismedi bu bebekte oglumda bu zamnlarda şişer di bunda oyle bi şişkinlik yokk bana cewap verirseniz sevinirim sizleri sewiyorum Allahim sen bebek sahibi olmak isteyenlere yavru nasip et :anneadayı:

selam kızlar 7 haftalık hamileyim,ilk kan testlerim yapıldı ve doktor her şey normal dedi,en son 25 nisanda muayene oldum ve kalp atışını duyduk ama bir sonraki randevuyu 1 temmuz a attı,bana fazla ileri attı gibi geldi,fikri olan var mı?

selam kızlar 7 haftalık hamileyim,ilk kan testlerim yapıldı ve doktor her şey normal dedi,en son 25 nisanda muayene oldum ve kalp atışını duyduk ama bir sonraki randevuyu 1 temmuz a attı,bana fazla ileri attı gibi geldi,fikri olan var mı?

2 ay ileri atmış o arada bir sürü test yapılıyor bir yanlışlık olması gerekli o kadar uzun süre vermemesi lazım

Back
X