Gebelikte Kullanilan Demir ve Kalsuyim Haplari Yardimmm

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Kizlar demir, kalsuyim ve magnezyum haplarinizin ismini ogrenebilir miyim ozellikle yabanci markalar. Ben Solgar Gentle Iron 25 mg duydum ve kabizlik ve bulanti yapmiyormus yaziyor dogru mu? Bilenler lutfen yardimmm

Demir folik asit solüsyonum ferplex fol
Magnezyumum Magvital 365 mg saşe
Kalsiyumum Cal d vita
Hap içemiyorum ben midem bulanıyor İlaçlarımdan çok memnunum bende hiç kasılma ağrı kramp olmadı enerjimde yerinde kan değerlerimde çok iyi mide bulantısı kabızlık vs. Yapmıyor ama doktoruna danışmadan kullanmamanı tavsiye ederim
:)

Vitaminlerin gebelikte kullanildigina emin olmak istiyorum da. Gentle iron var bitkisel demir hapi onda da kesin kullanilir yazmiyo. Ydisindayim da uzman bakmiyor burda.

Seni yanlış yönlendirmek istemiyorum tatlım ama doktorum ekstra multivitamin kullanmama gerek görmedi yediklerimle dengelediğimi düşündü ama hakikaten beslenmeme çok dikkat ettim bende hem fazla kilo almadım hemde bebeğim güzel gelişti muck :)

Sagol canim gunde 2 bardak sut yeterli olmuyor sanirim. Benim disetlerim de cok kaniyor gittim temizlendi ama yine olusuyor. Dr caresi yok doguma kadar olcak diyor

Benim beslenme şeklim şu şekilde bak:
Sabahları 1 kupa süt 3 dilim tam tahıllı ekmek 2 dilim peynir kaymak bal 2 Adet haşlanmış yumurta öğlenleri sebze yemeği 2 dilim tam tahıllı ekmek ve büyük bir kase yoğurt akşamlarıda et tavuk yada balık öğün aralarında 2-3 adet ceviz bir avuç fındık ve yine yoğurt akşam üzeri genelde mevsim meyvesi yedim yatmadan önce bir bardak süt :) ve tabi ilaçlarımı saatinde hiç aksatmadan içiyorum bebeğim çok şükür haftasından da ileride gelişimi diş etlerimde kanama olmadı kan değerlerim çok iyi kramp vs hiç olmadı çok şükür :))) muck

canim bu haplarin hepsinde hamile kullanabilir yaziyor mu? benim bulduklarimda dr a danisin yaziyor da

Benim kullandıklarımın tamamı zaten gebelik için kullanılan takviyeler canım. Çok iyi bir doktorum var Antalya nın önde gelen doktorlarından ona güvenmesem bende kullanmazdım. Eşim de zaten sağlık sektöründen olduğu ekstra dikkatliyiz. Mesela ben hamilelik boyunca asla mide bulantısı hapı (gebeler için sakıncası olmayanlarda var ) ağrı kesici vs hiç ilaç kullanmadım CNm :))

Oroferon depo draje gebeliğin sonlarında.

Doktorunuzun tavsiyesine uygun hareket ediniz.İlaç kullanımında gebelikte çok dikkat etmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…