gebelikte lüzumsuz takıntılar,kuruntular

çisemim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
116
1
96
İzmir
arkadaşlar merak ettiğim bir şey var.ben hamile kaldığım günden beri sürekli endişe yaşıyorum.belki gebeliğimi zor elde ettiğim içindir.gebeliğin başında düşük tehlikesi yüzünden tedavi gördüm,ne olacak diye hergün üzüldüm.sonra ikili ve üçlü test riskli geldi aminiyosentez yaptırıcam diye üzüldüm.şükür sonuç temiz geldi.ama şimdide gebelikle ilgili her olumsuzluğu duyduğumda bendede olurmu diye saplantı yapıp üzülüyorum.
mesela en son takıntım toxoplazma bağışıklığım yok ALLAH KORUSUN bulaşırmı diye stres yapıyorum.bunca yıl olmadı ama 4 ay için takıntı oldu.
sizdede varmı böyle gereksiz takıntılar yoksa ben mi çok takıntılıyım?

arkadaşlar merak ettiğim bir şey var.ben hamile kaldığım günden beri sürekli endişe yaşıyorum.belki gebeliğimi zor elde ettiğim içindir.gebeliğin başında düşük tehlikesi yüzünden tedavi gördüm,ne olacak diye hergün üzüldüm.sonra ikili ve üçlü test riskli geldi aminiyosentez yaptırıcam diye üzüldüm.şükür sonuç temiz geldi.ama şimdide gebelikle ilgili her olumsuzluğu duyduğumda bendede olurmu diye saplantı yapıp üzülüyorum.
mesela en son takıntım toxoplazma bağışıklığım yok ALLAH KORUSUN bulaşırmı diye stres yapıyorum.bunca yıl olmadı ama 4 ay için takıntı oldu.
sizdede varmı böyle gereksiz takıntılar yoksa ben mi çok takıntılıyım?

bende o kadar takıntılıyım ki benim gibi bitane daha varmı acaba merak ediyorum.dün ayrıntılıda dru da çileden çıkarıyodum az daha parmaklarını say yüzünü göster adamters ters baktı bana ilk doğummudedi hayırrrrrr dedim endişelenmem için ilkmiolması gerekiyoallah allah:1closedeyes:

bende o kadar takıntılıyım ki benim gibi bitane daha varmı acaba merak ediyorum.dün ayrıntılıda dru da çileden çıkarıyodum az daha parmaklarını say yüzünü göster adamters ters baktı bana ilk doğummudedi hayırrrrrr dedim endişelenmem için ilkmiolması gerekiyoallah allah:1closedeyes:
hem çok tatlı hemde çok haklısın

benımde var bazı endıselerım bebgım saglıklı olucakmı ? dogumda aksılık cıkarmı ? bebgıme bakabılecekmıyım? iyi anne olabılecekmıyım? bunun gıbı kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

acaba bizi bu endişelerden kurtarabilecek bir formül bilen varmı.
bu konuda genellikle yoga yapılması öneriliyor ama ben denedim yogaya oturduğum zaman beynimi boşaltmam gerekirken aksine normalde aklıma gelmeyen şeyler bile aklıma geldi.anlayacağınız ondanda hayır yok

arkadaşlar benimde takıntın iyi anne olabilecekmiyim. bebeğime bakabilecekmiyim. ona karşı sabırlı olabilecekmiyim.herkes onu sevmeye öpmeye kalktığında sabırla bekleyebilecekmiyim.ayrıca birde en büyük takıntım aldığım kiloları verebilecekmiyim

çisemim sen bu toxoplazma konusunu kafaya çok takmışsın. kendine dikkat et. kedi köpek , çiğ et ten uzak dur. allahın izniyle bişey olmaz. bana 16 yıl önce bulaşmasının en büyük nedeni balkona kedilerin gelmesi tabiiki bende balkona çıktığım için onlardan bulaştı. gerçi kedi sevdiğim falan yoktu ama gezdiği yerlerden bana da bulaştı canım. ama bunları kafana takıpta hamileliği zehir etme kendine.

kurt aslında haklısın olumsuz şeyleri kafama çok takıyorum. iyiyi, güzeli çağırmalıyızki o gelsin.herşeyin kötüsünden ALLAHA sığınırım.
sanıyorum annelik duygularımız daha bebeklerimizi görmeden başlıyor.kendime birşey olacak diye korkum yok tek derdimiz ,sadece kuzularımızı korumak.demekki annelik tam olarak böyle birşey

Kızlar hepiniz çok haklısınız kuruntu etmeyecek gibi değil sonuçta bi mucizeyi içimizde taşıyoruz.Hepimiz farklı farklı yerlerdeyiz haliyle eğitimlerimiz kişiliklerimiz farklı farklı ama ben burda müslüman olan arkadaşlarımıza hatta gayri müslim olan arkadaşlarımızada bol bol dua ve şükür etmelerini öneririm.Çünkü bebişlerimiz önce Allaha sonrada bize emanet inanç güzel birşey yoga Allah inancının olmadığı topraklarda o insanların relax olup huzur bulmaları için uyguladıkları br öğreti.Ama Allah inancı olan insanlarda dini ne olursa olsun böyle bir eksiklik yok şükürler olsun en iyi meditasyon bence dua dır.Yani bende işe yarıyor umarım sizdede yarar

takıntılar bende de var.biri kötü bişey diyince acaba bende de olur mu keşke demeseydi diyorum.bence böyle olması normal.bebeğimizi istiyoruz ama bir gün sonrasını bile bilemiyoruz.korkularımızın kaygılarımızın olması normal.bende polipe gibi düşünüyorum.aklıma hemen hasbunallahu ve nimel vekil (allah bize yeter o ne güzel vekildir) geliyr ve tekrar ediyorum.beni de bebeğimi de yarınımı da bilen O.bize hükemden O.dua edip rahatllıyorum.bebeğime de Rabbime de 1 adm daha yaklaştığımı hayal ediyorum.sonuçta 1 adım gelene 10 adım geleceğini,yürüyerek gelene koşarak geleceğini söylüyor Rabbim.
denemesi bedava...yerimsenibenyerimseniben

hamilelikte oluyor böyle şeyler.sanırım hormonlarla ilgili bir durum.normalde rahat ve sakin bir insan olmama rağmen hamileyken ben de bir sürü şeyi kafaya takıp,kuruntu yapıyordum.tabi en başka da bebeğin sağlığıyla ilgili konuları.hatta size en uç kuruntumu söyleyeyim.hamileliğimin son aylarında bebeğim karnımda kıpıdadığı zamanlar bazen aklıma şu yaratıklı bilimkurgu filmleri gelirdi.hani kadın hamiledir ve karnında alien vardır.her zaman olmazdı ama bazen öyle bir hisse kapılırdım.sanırım kuruntunun en uç noktası bu olsa gerek.

bebegime tedavi sonucu kavustum ve inanilmaz takintilarim var..

bebek cok haraket etse bi türlü uyusa bi türlü.abarttigimi biliyorum ama

hakim olamiyorum bazen düsüncelerime..

dünyadaki en güzel gerçek iman etmek.ALLAHA sığınmak elimizden gelen tek şey.çünki o isterse yoktan var edendir.bize bir canı taşımayı nasip etti.
aslında korkular boşuna,taşımayı nasip eden ALLAH kucağımıza aldığımız günleride gösterir. İNŞALLAH

kızlar bu kuruntular bizi huzursuz ediyor ama güzel olan bu konuda bile yalnız olmadığımı bilmek.ne yapacaksınızki yaradılışımızda kuşkuda var. hepinize iyi geceler:1hug:

kızlar bende çok takıntılıyım özellikle temmuz ayını tam bir işkence olarak geçirdim. tabiki allahıma şükürler olsun hamileliğimle ilgili bir sıkıntım yok benimki tamamen kafamda ya bebeğim ölürse, ya ben geriye kalan 3,5 aya dayanamazsam çok bunalırsım başaramazsam ne yapacağım yani öyle oldumki işyerimde bile durmak istemiyorum deliler gibi dolaşmak istiyorum özellikle denizi seyretmek denizin yakınında olmak bana iyi geliyor tabi sıcak havada değil akşam serininde bütün gün dışarı bile çıksak bunalacağımızı bilmek bile beni sıkıyor çok ağladım halada tam iyi değilim ama biliyorum ki bütün korkum yavrumu kucağıma alamazsam korkusu gebeliğimin başından beri ense kalınlığı nedeni ile çok canım sıkılmıştı ayrıntılı ultrasona kadar da tam atlatmış sayılmazsınız demişlerdi ve ben tam ayrıntılıyı atlattım temiz denildi ve su koyverdim ipler koptu sanki o gün için saklıyormuşum bütün gücümü şimdi kendimi toparlamaya çalışıyorum ve dua ediyorum umarım biran önce normal insanlar gibi düşünmeye başlarım diye bazen düşünüyorum birtek senmisin hamile neden başkaları böyle şeyler yapmıyor diye ama bakıyorumki aslında hemen hemen hepimizde takıntılar hat safhada allah hepimizin yardımcısı olsun bize bu canları nasip ettiki onları doğurmayı büyütmeyide nasip etsin inşallah ve hayırlı evlatlar versin bizlere inşallah allahım umarım hepimizi korusun

canım benim haklısın bu takıntılarla 4 ay nasıl geçer bilmiyoruz.
ilk zamanlar 2 li testin kötü olması amniyosentez ne olacak diye düşünürken, kafamda şuanki kuruntularım yoktu.sadece sağlıklı çıksın diye dua ediyordum.şükür temiz çıktı,rahatladım.
ama ondan sonra herşeyden korkar oldum otururken hızlımı oturdum,kalkarken animi kalktım diye huzursuz oluyorum.:oklava: bu basit düşünceler kafamı olduğu kadar kalbimide yoruyor,:1no2: bazen sıkıntıdan nefes almada bile zorluk çekiyorum.laelaelaelaelae
sadece ALLAHA sığınıyorum elimden başka birşey gelmiyor.:1rolleyes:nasipse pzt günü işede başlyacağım belki dahada rahatlarım.:CüvCüv:ALLAHIM hepimizi korusun

bebegime tedavi sonucu kavustum ve inanilmaz takintilarim var..

bebek cok haraket etse bi türlü uyusa bi türlü.abarttigimi biliyorum ama

hakim olamiyorum bazen düsüncelerime..

herşey çok güzel gelişecek hiç merak etme.
bende 2 hatta 3 aşılama denemesi yaptırdım.bi tanesini sildim hayatımdan.
sonrasında bebeğime kavuşunca bende bazen dediklerini yaşadım ama kendimizi kontrol altına alıp hep güzel şeyleri düşünmemiz gerektiğine inandım.
ve öyle yapıyorum

takıntı olmaz olur mu ? hemde nasıl?acaba erken doğum olursa yaşarmı? kımıldamazsa acaba bir şey mi oldu deyip karnımı sallamalar... kel kör hastalıklı çirkin hiçkimseye bakmamaya çalışıyorum....

Back
X