Gebelikte mide yanması

danmii

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2018
31
20
88
Merhaba şuan ultrasona göre 8+5 sat’e göre 9 haftalık hamileyim. 2gündür aşırı mide yanması yaşıyorum benimle aynı durumda olanlar var mı? Nasıl çözümler bulabilirim bununla ilgili?

Merhaba şuan ultrasona göre 8+5 sat’e göre 9 haftalık hamileyim. 2gündür aşırı mide yanması yaşıyorum benimle aynı durumda olanlar var mı? Nasıl çözümler bulabilirim bununla ilgili?
Ben rennie şurup kullanıyorum. Soda ya da süt de iyi geliyor. Şurubu doktoruna sorarak kullanabilirsin

ben doktorumdan defalarca bunun için ilaç istememe rağmen vermedi kahvaltı hariç hamur işi yeme, sık sık ve az az ye demişti. gece yatmadan 2-3 saat önce de yemeği kes demişti.

hiçbirini yapamadım doğurana kadar çektim mide yanmasını.

Ben rennie şurup kullanıyorum. Soda ya da süt de iyi geliyor. Şurubu doktoruna sorarak kullanabilirsin
Yurtdışında yaşıyorum doktor öyle herşeye ilaç vermiyor açıkçası bide şuan tiroid içinde ilaç kullanıyorum tekrar gittiğimde sorarım olmazsa. Süt anlık rahatlatıyor ama ishal yaptığı için çok tüketemiyorum

Bende sadece yanma değil reflü de var ve boğazımın durumunu tahmin edersiniz. Bogazimdaki yumru hissi için KBBye gittim reflü yüzünden olduğunu öğrendim. Arastirmalarima göre gaviscon gibi ilaçlar gebelikte güvenli kabul ediyor ama kbb uzmani vermek istemedi ne olur ne olmaz diye, ben de risk almak istemedim. Sütle,tahinle falan idare etmeye çalışıyorum. Gece çift yastıkla ve sol tarafa doğru yatıyorum. Başka da bir çözümü yok sanırım dogurana kadar cekicez bu problemi.

1 tatli kasigi tahin iyi geliyor. Deneyin
Normalde tahini hiç sevmezdim şimdi korede yaşıyorum bazen o kadar arıyorum ki bulunmuyor. Burdaki en büyük sıkıntım budur türkiyedeyken bitkisel şeyler falan denerdim hep böyle durumlarda. Tahin dışında alternatif varsa değerlendirebilirim.

Çift yastık çok rahatsız ediyor açıkçası onu da denedim geneliğimin başlangıcından bu yana istemsizce sol yanıma yatıyorum. Farklı bir çözüm bulursam yazarım bende

Hamur işi istesemse çok tüketemiyorum bütün ekmek türleri tatlı olduğu için çok nasir kendim yapar yerim ki evde türk yemeği çok az tüketiyoruz. Ama işten geç geldiğim için aç geliyorum ( gece 11de falan) açken yatamadığım için atıştırıyorum malesef bişeyler ilaç konusu burda da aynı doktor herşeye ilaç yazmıyor herşeye kan tahlili bile yapmıyorlar hastaneye evde test yaptım hamileyim diye gidiyorum hastaneye doktor diyor kese görünene kadar bekleyelim 1hafta 10gün sonra gel o kadar uzaklar kan tahliline ilaç vermeye

Sut bir de iyi geliyor. Bir de mide yanmasi a sebep olan yiyecekleri,diyet yapacaksınız.
Yemek yedikten sonra min 1 saat yatmamsya ozen gosterin. Esimin cok yanardi, paketli gidayi da cok azalti. Mide yanmalari da azaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…