gebelikte miyomu olanlar hanımlar yardım.......

selene34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
339
4
66
Diğer
gebeliğimin 22 haftasındayım. ara kanamalarım oluyordu 3 gündür tekrar basladı asırı kramplar oluyordu. doktora gittim miyomum büyümüş agrının sebebi o dedi. ama kanamalara sebep olmadıgını söyledi.ağrı kesici verdi.evde 3 gündür sancılar içinde kıvranıyorum.bir ara erken doğumdan süphelendim.internetten arastırdım miyom dejenerasyonu diye bişey varmış. galiba onu yasıyorum.
durumu benim gbi olan varmı lütfen yardım edin...

benim ilk gebeliğimde çıkmıştı ama sonradan eridi galiba böyle problemlerle hiç karşılaşmadım çünkü

Canım annemde son kardeşimde miyom ile hamileliğini geçirmişti,kanama olarak yoktu bildiğim sıkıntısı,arkadaşın dediği gibi dogumdan sonra anneminkide kaybolmuş,yani dogumdan sonra gitmişti..
Seninkide gider inşallah dogumda,sıkıntı yapma bu şekil hamile olan çok insan var...

benim gebelikten önce 1 cm di. simdi 3 cm olmus doğumdan sonra küçülür dedi dr. benim korktugum konu neden bu kadar agrıya sebep oldugu arastırdım düşük riski yaratıyormus ben bundan korkuyorum

benim gebelikten önce 1 cm di. simdi 3 cm olmus doğumdan sonra küçülür dedi dr. benim korktugum konu neden bu kadar agrıya sebep oldugu arastırdım düşük riski yaratıyormus ben bundan korkuyorum

Canım belki duruma göre değişir ama anneme doktor gebe kalmasını tavsiye etmişti,miyomun yok olması için bir avantaj demişti..O hamileliğinde düşük tehlikesi yapar vs gibi şeyler hiç demedi...
Sadece bebeğin yeri dar oluyor miyomun büyüklüğüne göre,onun dışında tehlike çok fazla değil...
Sen sıkıntı yapma,herşey yoluna girer inşallah...
:34:

bende myomlu hamıle kaldım hamılelık oncesı ogrendım myomumun oldugunu once bana amelıyat demıslerdı yok bebek duser yok olu dogum olabılır kanamalı cok agrılı olur felan fılan.. daha sonra dr arastırmasına gırdım ve sımdıkı drumla karsılastım cok sukur o bana once gebelık onerdı gebelık oncesı myomum 4 cm dı ılk ogrenndıgımde hamılelıkle beraber bıraz buyudu sanırım 5-6 cm bısey oldu cok korkulu gecırdım gebelıgımın baslarını kendı drumdan baskasına daha gorunmustum hamılelıgımde o da cok moralımı bozmustu bu myomla senın hamıle kalmana kım ızın verdı duser felan dedıler her an kanamayla dusuk yapacagımı sanıordum bekledım bekledım ama sukurler olsun bu gune kadar geldık ınsallah bundan sonrasınıda geldıgımız gıbı gıderız canım sende aklına kotu seyler getırme ınsallah saglıcakla kucagımıza alırız kuzucuklarımızı

benim ilk gebeliğimde çıkmıştı ama sonradan eridi galiba böyle problemlerle hiç karşılaşmadım çünkü

pekı dogumun nasıl oldu normalmı sezaryanmı normal doguma engel mı kı myom??

Canım belki duruma göre değişir ama anneme doktor gebe kalmasını tavsiye etmişti,miyomun yok olması için bir avantaj demişti..O hamileliğinde düşük tehlikesi yapar vs gibi şeyler hiç demedi...
Sadece bebeğin yeri dar oluyor miyomun büyüklüğüne göre,onun dışında tehlike çok fazla değil...
Sen sıkıntı yapma,herşey yoluna girer inşallah...
:34:

annen hamıle kalmısmı pekı canım myomuyla nasıl olmus dogumu?

Hayır hayır korkma gebeliğimin ilk haftalarında bende de çıkmıştı 3,5cm Druna güven Ben 3 dr değiştirdim bu yüzden En son buldum drumu ve 'Hiç korkma 9cm e kadar miyomla doğum yapılabiliyor Seninki kaybolacak belli zaman sonra' demişti ve 20. haftalar da gittiğimde Havada bulut sen onu unut Hiç bişey kalmamış dedi DRa sor ve seni aydınlatsın iyice ... Sen ısrarla sor ve içini rahatlat... :13:

pekı dogumun nasıl oldu normalmı sezaryanmı normal doguma engel mı kı myom??

normal doğum yaptım hemde kısa sürdü..dr lohusalık bitsin kontrole gel bakalım erimişmi dedi yoktu gittiğimde..
bende dr değiştirdim..ilk gittiğim işte miyom var 5 cm,sakın ağır kaldırma iş yapma,sezeryan olacaksın gibi şeyler dedi..araştırdım netten öyle bişey olmadığını gördüm..zaten kadın sezeryncıydı,ondanda değiştidim belkide bunu bahane ederek baştan sezeryan diyordu.
başka dr a gittim 6 aylıkken falan başladım ona.şua bebek büyüdüğü için görünmüyor dedi varsada..ama ben hiç kafaya takmadım inanın..unuttum bile miyom olduğunu..bir sıkıntıda çekmedim Allaha şükür.

peki miyomunu dısardan hisseden varmı ben ağrıyla birlikte dısardan cıktıgını görebiliyorum ben önceden bebeğin başı sanıyordum dr baktı miyom bu dedi

peki miyomunu dısardan hisseden varmı ben ağrıyla birlikte dısardan cıktıgını görebiliyorum ben önceden bebeğin başı sanıyordum dr baktı miyom bu dedi

canım benim de 8-9 cm lik bir myomum var.aynı senin çektiğin sıkıntıları çekiyorum.benim doğumuma 2 hafta kaldı gerçi.bu zamana kadar dayandım.ben de ilk başlarda myomu bebeğin başı sanıyordum.kocaman farkediliyordu.hala da öyle.myom dejenerasyonu hakkında bildiğim myom büyüdükçe damarlanıyormuş.yapısında kalsiyum birikiyormuş.damarlandıkça ya da yeteri kadar beslenemedikçe ağrı sancı yapıyorlarmış.drumun söylediği bu.ama gönlünü ferah tut.beni de çok korkutmuşlardı.bebek olmaz düşük olr erken doğum olur diye ama çok şükür hiç bişey olmadı..

canım benim de 8-9 cm lik bir myomum var.aynı senin çektiğin sıkıntıları çekiyorum.benim doğumuma 2 hafta kaldı gerçi.bu zamana kadar dayandım.ben de ilk başlarda myomu bebeğin başı sanıyordum.kocaman farkediliyordu.hala da öyle.myom dejenerasyonu hakkında bildiğim myom büyüdükçe damarlanıyormuş.yapısında kalsiyum birikiyormuş.damarlandıkça ya da yeteri kadar beslenemedikçe ağrı sancı yapıyorlarmış.drumun söylediği bu.ama gönlünü ferah tut.beni de çok korkutmuşlardı.bebek olmaz düşük olr erken doğum olur diye ama çok şükür hiç bişey olmadı..

bana da düşük riski var dediler dua ediyorum hayırlısıyla dogum yapayım diye. 2 gün önce dr gittim 2 tane daha cıkmış 3 tane olmus.

merhabalar,bende de 3 tane miyom var 11 haftalık hamişim,ilk gittiğim dr.çok olumsuz konuştu
düşük olur kanama olabilir falan çok fena moralimi bozdu,gebelikte artan hormonlarla miyom da büyüyormuş,daha sonra dr.değiştirdim,son doktorum miyomlar gebelikte hoş karşılamadığımız bi durum
fakat bu illede düşük kanama olur demek değildir dedi.Şu ana kadar kanama olmadı bebişim de gayet
sağlıklı.aklına kötü şeyler getirme pozitif düşün bence.Sağlıkla kal..

mrb. 38 haftalık hamileyim benide ilk başlarda çok korkuttu doktor aynı yok düşer kendine buyk bir hastane ayarla şimdiden ne olur ne olmaz die ole panik olmustum ki ama çok şükür bşi olmadı ilk aylarda biraz buyudu 4cm 6cm cıktı sona her muaynede takıp edılıyo kuçulmüş sende kafana takma rahat ol bişi olmaz..benımde bazen agrım oluyodu halen oluyo ama korkulcak bışı degıl takıp edılırsen bişi olmaz...

Benimde 2 tane buyuk miyomlarim var .. 36 haftalik hamileyim , agri sizi olmadi ... Dr korkulacak bisey yok demisti zaten, onun icin hic kafama takmadim.. Canim senin agrilarin baska bir sebep den olabilir . Dr sor kesin ...

benim de miyomum varmış,farkeden doktor çok canımı sıkmıştı,4aylık hamileydim,günlerce ağladım,korktum.bir de üstüne internetten araştırdım,hep felaket senaryoları,feci ihtimaller okudum daha beter oldum.bebeğimi kaybetmekten çok korktum.bebeğim büyüdükçe miyomum da büyüdü,10santim olmuştu.ama korktuğum hiçbirşey başıma gelmedi,normal doğum yapamadım ama miyomla ilgisi yoktu,başka sorunlar oldu.yine çok çok kocaman miyomu olan bir arkadaşım benden sonra doğum yaptı,o miyom yüzünden sezaryen oldu,bebeği de kendisi de çok iyi.biraz rahat olun,iyi şeyler düşünün.benim miyomumda dikkat ettiğimde dışardan belli oluyordu,ayrıca bazen ağrı da yapıyordu

arkadaşlar 5 aylık hamileyim 2 tane miyomum var banada düşük yaparsın erken doğum olur kanama yapar rahmini alırız diye sıraladı doktor 1 haftadır kabus dolu günler geçiriyorum plesenta miyoma yapışmış çok korkuyorum. ümraniyede bildiğiniz iyi bi doktor varsa bilgi verirmisiniz.

benim de miyomum varmış,farkeden doktor çok canımı sıkmıştı,4aylık hamileydim,günlerce ağladım,korktum.bir de üstüne internetten araştırdım,hep felaket senaryoları,feci ihtimaller okudum daha beter oldum.bebeğimi kaybetmekten çok korktum.bebeğim büyüdükçe miyomum da büyüdü,10santim olmuştu.ama korktuğum hiçbirşey başıma gelmedi,normal doğum yapamadım ama miyomla ilgisi yoktu,başka sorunlar oldu.yine çok çok kocaman miyomu olan bir arkadaşım benden sonra doğum yaptı,o miyom yüzünden sezaryen oldu,bebeği de kendisi de çok iyi.biraz rahat olun,iyi şeyler düşünün.benim miyomumda dikkat ettiğimde dışardan belli oluyordu,ayrıca bazen ağrı da yapıyordu

cnm bnm mıyom rahmın ıcıne buyuyo o yuzden bana da amelıyat dedıler senınkı dısında mıydı rahmın

Yıllar geçmiş ama miyomdan doğumla kurtuldunuz mu ben şuan 8+2 hamileyim miyomum 7 cm korkuyorum melegkme zarar vericek diye

gebeliğimin 22 haftasındayım. ara kanamalarım oluyordu 3 gündür tekrar basladı asırı kramplar oluyordu. doktora gittim miyomum büyümüş agrının sebebi o dedi. ama kanamalara sebep olmadıgını söyledi.ağrı kesici verdi.evde 3 gündür sancılar içinde kıvranıyorum.bir ara erken doğumdan süphelendim.internetten arastırdım miyom dejenerasyonu diye bişey varmış. galiba onu yasıyorum.
durumu benim gbi olan varmı lütfen yardım edin...
Ben de hamileyim ve miyomum var durumunuz ne oldu acaba bilgi verir misiniz

Back
X