Gebelikte öksürüğe ne iyi gelir?

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Dünden beri öksür öksür mahvoldum. Balgamlı öksürüğüm var, hamile olduğum için doktora gitsem de ilaç veremeyecek. Ne yapabilirim, evde doğal çözüm var mı bildiğiniz

Aylardır geçmeyen öksürüğüm yanlış hatırlamıyorsam zencefili bala karıştırarak yemiştim öyle geçmişti. Ya da zencefilin çayını da içebilirsiniz ama balla daha etkili. Hamile olduğunuz için zencefil zarar verir mi
onu bi araştırın öncelikle

yattığınız odaya yarım soğan koyun uyurken
yani gebelerde kullanılır mı bilemedim ama ben oğlumun öksürüğünü öyle geçiriyorum
bir doktorunuza danışın isterseniz

*Bir elmaya 7-8 zencefil saplayın kaynatın suyunu için sonra da elmayı yiyin.
* Akşamdan bir siyah turpu oyun içine bal doldurun bir bardağın üzerine sıkıştırın sabah oluşan suyu için.
* Bir bardak kaynar suya bal, limon, karabiber ve zencefil koyup karıştırın ılıyınca için.
* Tuzlu gargara yapın.

Umarım faydalı olur. Çeken bilir çok zor

*Bir elmaya 7-8 zencefil saplayın kaynatın suyunu için sonra da elmayı yiyin.
* Akşamdan bir siyah turpu oyun içine bal doldurun bir bardağın üzerine sıkıştırın sabah oluşan suyu için.
* Bir bardak kaynar suya bal, limon, karabiber ve zencefil koyup karıştırın ılıyınca için.
* Tuzlu gargara yapın.

Umarım faydalı olur. Çeken bilir çok zor
Sağoljn deneyeceğim

Ihlamur bal vs iyi geliyor ama geçmezse gidin doktora mutlaka bitkisel şuruplar kullandırıyorlar

İki kaşık Tereyağını Eritin içine iki kaşık pekmez ve bi kaşık su ilave edin Kapatın dayanabileceğiniz sıcaklıkta olunca bi iki tatlı kaşığı için.. Ben bununla alıyorum önünü inşAllah şifa olur zararlı bişey yok içinde denemenizi tavsiye ederim

Bende hamileyken cok oksurmustum ilac vs kullanmadim asm de ebe ihlamurla bali tavsiye etti hemen gecirmesede hafifletiyor en azindan. Cok gecmis olsun. Zencefille bal da iyi ama gebelerdr kullanilir mi onu bilemem

turp alin 2 ye bolun icini oyup altina catal yada kurdanla delik acip geceden bu turpun icine bal koyup o balin suzulmesini bekleyin bir tabaga
sonra baldan 1 2 kasik yiyin oksuruk tuttukca
birde mutlaka dr a gorunun malum hastalik var

İki kaşık Tereyağını Eritin içine iki kaşık pekmez ve bi kaşık su ilave edin Kapatın dayanabileceğiniz sıcaklıkta olunca bi iki tatlı kaşığı için.. Ben bununla alıyorum önünü inşAllah şifa olur zararlı bişey yok içinde denemenizi tavsiye ederim
Bu tavsiyenin üstüne tanımıyorum. Doğum sonrası 15 gün öksürük çekmiş biri olarak tavsiye ediyorum 👏

Tek öksürüğüm var. Başka belirtileirm yok çok şükür. Öksürük dönem dönem olan bir şey bende

Ama Coronanin belirtileri daima ayni degil. Bazeleri hafifte geçiriyor. Yani sadece öksürük ilede Corona olabilirsin. Hani korkutmak istemem. Bu senin normal dönem dönem öksürük geçirdigin gibimi? Öyle mi his ediyorsun yani?

Yine bir doktora danismani öneririm ama. Geçmis olsun.

Back
X