gebelikte otobüs yolculuğu

minebahadir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
23
0
36
Sivas
selam 30 haftalık hamileyim istanbula gitmek istiyorum 12 saat sürüyor doktorlarıma danıştım ikiside gidebilirsin dedi ama birde sizin görüşlewrinizi almak istedim 30 haftadan sonra uzun yolculuğa çıkan varmı otobüsle ???

12 saatlik yol seni gerçekten yorabilir.kaç saatte bi mola veriliyor çünkü ayakların şişecek yolda
ben 26 haftalıkken bi otobüs yolculuğu yapmıştım 5saatlik,onda bile perişan oldum ayaklarım şişti uyuştu
bebek için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum,doktorunda izin vermiş
ama senin için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim çünkü tecrübeyle sabit :)

merhaba minebahadır ben de 31 haftalık hamileyim ve 5 saatlik yolculuk yaptık korkarak tabi..kendi arabanzla gitcekseniz sorun yok bol bol mola verirsinz ama otobüsse zor olabilir...benım 5 saatlik yolculukta bile ayaklarım ilk defa davul gibi şişti...mola verip 10dak.yürürsen sorun olmaz kanımca.. iyi yolculuklar diliyorum şimdiden dua et yolda bir dee :)

evet benimde son otobüs yolculuğumdu 26. haftada
sonrasında hep kendi arabamızla gittik biraz sık seyahat ediyoruzda :)
5 saatlik yolda sürekli mola vermemize rağmen benimde ayaklarım hep şişiyor
o yüzden 12 saatlik yolculuğu hemde otobüsle bir kez daha düşün derim

cnm yeni otobüsler var "neoplan" diye artık firmalar genelde uzun yola o otobüsleri veriyorlar onların koltuk arası mesafelleri biraz daha geniş ve koltukları çok yüksek değil o yüzden bacaklar daha rahat ediyor. eğer mecbursan gitmeye ve firma o otobüslere sahipse bi sor derim en azından diğer otobüslere göre daha rahat yolculuk edersin

Merhaba canım ben 27 haftalık hamileyken kendi arabamızla birkez bodruma 25 haftalıkken marmarise gittik ayaklarım davul gibi oldu bileklerim acıdan mahfoldu ama bebişe bişi olmadı üstelik doktorum kesinlikle gidemezsin derken ki benim doktoruma göre hiçbişey yapmamak hatta yaşamamak lazım yürümek ayakta kalmak cinsel ilişki(ilk muayeneden beri) bir bardak su bile almak sakıncalıymış bende isyan ettim ve gittim sonuçta kendi aramızla gidiyorduk istediğimiz an duruyo ve hastaneye gidebiliyorduk anlamıyoruym bazen doktorları gerçi seninki izin vermiş ama benimki bi garip anlamadım gitti hamileliğimi zehir etti yatalak geçireceksin dedi ama gezincede bişi olmuyormuş

ben27 haftalıkken 4 saatlık yola gıttım ama ne korku ne korku.oysa rahat bi hamılelıgım vardı cok ta pınpırıklı degılıdır ama yok kasıyo insanı.bıde senınkı cok uzun canım ya.hem hamılelıkte bılırsın durmadan tuvalet ıhtıyacı hıssedıyosun.buda var yanı.bas edebıleceknısın.mecbur degılsen gıtme bence...

Ben de 30. haftamda sakaryanın ilçesinden istanbula gittim. Bir de aynı gün geri döndüm. Mola vermedik kısa mesafe diye. Bir de ilk başlarda sorunluda olsa rahat geçiyordu artık hamileliğim. Ama 1 gün sonra fazla fazla kanamam oldu. bebek bezi koydum o kadar yani. Doktor 1 hafta sürebilir dedi, 1 gün sürdü ama bir haftaya bedeldi. erken doğum belirtisiymiş. Böyle yolculuklar tetikleyebiliyor dedi. 30- 35 te bebek çok hızlı büyüyor dikkat edilmesi gereken haftalar demişti.
Şu an 35. haftamdayım , Allaha şükür sağlıklıyız şimdilik..
Ben yolculuğun hangi haftada olursa olsun anneyi yorduğuna inanıyorum, ama tabii bünye meselesi.

hepinizin cevapları için çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan aslında zorunlu bişey yok ama çok sıkıldım pskolojik olarak ihtiyacım var gitmeye boshayallersmile çalışıyorum doğuma kadarda çalışacam iki haftalık bi iznim var bi haftasını doğumda kullanıcam bi hafta işte istanbula gitmek istiyorum seneye kadar hiç bi yere çıkamam bilmiyorum gitmeyi çok istiyorum zaten 3 satte bir mola varmış inşallah sorunsuz giderim a.s

ne zormuş karar vermek bir yanım git diyor bi yanım gitme. kuzenimin düğünü var haftaya 7 haftalık olucam ve 12 saat Bursa ya gitmem gerekiyor. ama doktorum çok ılımlı bakmadı, gitmemen de yarar var dedi. ama gitmezsem de olmaz,eşim de gitmem taraftarı değil. göze alırım gibi geliyo ama bir yandan da düşünüyorum yalnız başıma,otobuste bir şeye ihtiyacım olsa, kötü olsam napıcam.çocuğumdan önemli değil sonuçta ama :S çokkk kararsızım...

7 haftalık mı aylık mı?7 haftalıksa çok küçük değil mi.bilmiyorum ben de yeniyim henüz bu konularda.ama düşük riskinin olduğu bi dönem sonuçta.bence kendinizi hiç riske atmayın.eminim kuzeniniz ve yakınlarınız "doktor izin vermedi" dediğinizde anlayışla karşılayacaklardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…