gebelikte rutin kan ve idrar tahlilleri

kezzo

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
341
2
296
Bilecik
kızlar ya 15 haftalık hamileyim.ilk öğrendiğimde 5 haftalıkken doktor bana gebelik rutini adı altında kan ve idrar tahlili yaptı.3 tüp kan ve idrar alınmıştı.bunları her ay tekrarlıycaz demişti.hepsi gayet güzeldi.doktorumun tayini cıkınca başka doktora başladım özelde.o bana hiç tahlil filan yapmıyor yaklaşık 2 buçuk ay oldu.kendisine hiç sormadım ama kafama takılıyor.siz kaç haftalıksınız ve ne tahlileri yapyırdınız.rutin yaptırdığınız testler varmı.ben yalnızca 2li tarama ve bu testleri yaptırdım .arkadaşta rutin tahlilerde demir eksikliği çıkmış bu doktor bbenim hiç demirimi ölçmedi mesela.bahsettiğim tahlilerde de yok.nedir gebelik rutinleri.lütfen yardımcı olun sizle neler yaptırdınız

aynen ya ben 33 haftamdayım bikere başta tahlil yaptılar bide ikili üçlü teste şeker yüklemede kan tahlili yapıldı dahada hiç tahlil yok benimde bazen aklıma takılıo memlekettteki doktor yengemi her ay yapıodu burdaa hiiç bu arada benimde küçükköy bilge hastanesinde doktorum.

36+3 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başından beri ( özel bir hastaneye gidiyorum ben de) 4 defa hemogram( kan sayımı), 7 defa idrar tahlili( bazılarını idrarda protein var mı diye doktorumdan zorla ben istedim, biraz korkak ve takıntılıyımdır :)), 1 defa idrar kültürü, 2 defa açlık kan şekeri, 1 defa şeker yükleme, 2 defa troid fonksiyonu testleri( ilkinde sınırda çıkmıştı, sonra normal çıktı), 1 defa sarılık, aids gibi hastalıkları tarama testleri, bir kaç defa karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını ölçen testler( bu da benim evhamımdan oldu aslında) bunların dışında tabi 2 li 3 lü test ayrıntılı ultrason vb. yapıldı.

Bu arada kanda demir eksikliğini genelde kan sayımında hemoglobin diye bir değer var bazı laboratuvarlarda HGB diye de geçiyor. O değere bakarak anlıyorlar. Sınır değerleri laboratuvara göre değişse de bayanlarda 11 den yüksek olunca çok problem çıkmıyor sanırım. En iyisi 12 ve üzeri tabi

doktordan doktora değişiyor mu böyle şeyler acaba...
bana 3-4 kez tam hatırlamıyorum yapıldır tahliller...2li 3 lü idrar kültürü felan ayrıca sağlık ocağınada hayır yaptırdım ve orda da bakıyorlar sen istemeden aklında soru kalıyor ve doktorun bunları yaptırtmıyorsa sağlık ocağına git orda yaptır sende.....

demek doktor umursamıo okadarda idrarım sarı renk falan dedim kadına bak yaa bide testleri parasını basıp yaptırıoz yanii sanki bunun cebinden çıkıo doktorumdan işgillendim:47: zaten dogumu orda yapmak istemiyorum ben nerde doguracam yaa:59:

36+3 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başından beri ( özel bir hastaneye gidiyorum ben de) 4 defa hemogram( kan sayımı), 7 defa idrar tahlili( bazılarını idrarda protein var mı diye doktorumdan zorla ben istedim, biraz korkak ve takıntılıyımdır :)), 1 defa idrar kültürü, 2 defa açlık kan şekeri, 1 defa şeker yükleme, 2 defa troid fonksiyonu testleri( ilkinde sınırda çıkmıştı, sonra normal çıktı), 1 defa sarılık, aids gibi hastalıkları tarama testleri, bir kaç defa karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını ölçen testler( bu da benim evhamımdan oldu aslında) bunların dışında tabi 2 li 3 lü test ayrıntılı ultrason vb. yapıldı.

Bu arada kanda demir eksikliğini genelde kan sayımında hemoglobin diye bir değer var bazı laboratuvarlarda HGB diye de geçiyor. O değere bakarak anlıyorlar. Sınır değerleri laboratuvara göre değişse de bayanlarda 11 den yüksek olunca çok problem çıkmıyor sanırım. En iyisi 12 ve üzeri tabi
Merhaba konunun üzerinden çok geçmiş bu mesajı görürmüsüniz bilmiyorum ama ben de çok evhamlı olduğum için sürekli tahlil yapıldı. Bu ay toplamda 12 tüp kan alındığını farkettim. Çok fazla kan alınması zarar verir mi diye korktum açıkçası. Sanırım siz de çok sık kan vermişsiniz bir sıkıntı çıkmadı dğeil mi?

Back
X