- 24 Ekim 2024
- 35
- 11
- 3
- 36
- Konu Sahibi Muallime06
Merhaba, 25 haftalık hamileyim. Doktorum şeker yüklemesi yapmak istedi, ben de ilk hamileliğimde mide bulantısı baş dönmesinden kötü olduğum için istemediğimi söyledim. Aç gelmene gerek yok 50 Gr yaparız dedi. Hâlâ yaptırmak istemeyip bir gece önceden yatmadan ballı süt, gece dörtte gece erik ve kayısı yedim. Sabah da bir dilim gözleme yiyip ballı süt içip doktora gittim. Doktor ısrarla yapalım dedi. ,50 Gr yaptılar. Sonuç 145 çıktı. Doktor bir hafta sonra 100 grblik yükleme yapmamız gerekiyor dedi. Şeker yüklemesini yaptırdığımdan beri iki gündür ağzımda bir kuruluk var ve on dakikada bir tuvalete gidiyorum. Son bir haftadir alerjik rinite iyi geldiği için bal zencefili biraz fazla tükettim. Onun dışında normalde de abur cubur, paketli gıda yiyen bir insan değilim. Sağlıklı beslenmeye çalışıyor; yürüyüş, pilates yapıyorum. Beyaz ekmek yerine tam buğday tüketiyorum. Ben zaten yenmesi gereken ne varsa onları tüketen biriyim. 100 Luk testi yaptırıp yaptirmamakta çok kararsızım. Aile hekimliğinde açlık şekerim 79, üç aylık gizli şekerim 5.1 çıkmıştı. Doktor değerlerimin çok iyi olduğunu söylemişti. Kafam çok karışık.