Kızlar, açlık ve tokluk şeker ölçümü nasıl yapılır bilmiyorum.
Dün doktor randevum 13.00'teydi. Bende hafif birşeyler yiyip gittim. doktor şeker yüklemesi istedi. 50 grlık şeker yüklemesi ve 1 saatlik beklemeden sonra ölçüm yapıldı. Sonuçlarda açlık kan şekeri yazıyor ve 124 çıktı. Normal değerler 70-110 yazıyor. Doktorum yüksek çıkmış, bir hafta kadar diyet yapıp tekrar gel 100 gr yükleme yapalım dedi. Ama araştırınca gördümki açlık ve tokluk kan şekeri değerleri farklı aralıklarda değerlendiriliyormuş. Ben tok karnına ölçüm yaptırdım bu durumda tokluk şekerim mi ölçülmüş oluyor?
kızlar hani demiştim ya şeker ölçümünde değerim 234 çıktı bi yanlışlık olmuş.. ertesi gün tekrar gittim ve tekrar yükleme yapıldı ve değerim 162 çıktı. 234 e göre çok çok iyi. meğer laboratoardaki çalışan 50 gr yükliceğine 100 grm yüklemiş bu sebepten çok çok yüksek çıkmış. ertesi gün tekrar 50 grm yükleme yapıldı ve değerim 162 çıktı. geröi bu da şekerin göstergesi. diyet yapmam gerektiği için özel bi diyetisyene yönlendirdi doktorum ama ben bu diyetle çok aç kalıyorumgerçi gebelik ve şeker e göre yapılan bi diyet 2,30 saatte yiyorum aç kalmama gerekiyo ama ben doymuyorum ki zaten şeker tatlı gibi hamur işi yağlı kızartma hepsinden uzak durmam gerektiğini söyledi doktor. ama ben hep tatlı aşeriyorum. baklavanın şerbetini bile içesim geliyo. neyse artık bi süre daha dikkat edicez artık bebeğin 1 hafta 10 gün önden gidiyormuş 991 grm olmuş mahşallah ama sanki ben aç kalınca oda doymazmış gibi geliyor rabbim hayırlısıyla bebeiklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin inş .
slm kızlar bende şekerden yana dertliyim
bende gebelik şekeri çıktı
3 hafta diyetle bile şekerim düşmedi
hatta ben hergün kendim ölçümlerimi yaptım
sabah akşam
ve 1 haftadır insülin kullanııyorum
biraz düştü şekerim
ama hep içimde korku var zararı olurmu bebeğime diye
gerçi 3 haftadan az kaldı doğumuma ama yinede tedirginim
halada diyete devam ediyorum
tatlı namına hiç bişey yemiyorum
meyveleri bile sayarak yiyorum(((((((((((((((((((
ALLAH şeker hastalığıyla yaşayanlara sabır ve sağlık versin
ben 1 ayda pes ettimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kızlar 26 haftalık hamileyim ve bu gün yapılan şeker yüklemesi sonucu 234 çıktıve çok üzügünüm şuan. hemen diyetisyene başlamam gerektiğini ve sıklıkla ölçümler yapılması gerektiğini söyledi doktorujm. çünkü gebelikte görülen şeker heran bi tehlikenin gelmesine sebep olabilirmiş benim gibi gebelikte şeker çıkan başka bi arkadaş varmı aranızda.. bişeler duymaya çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?