Gebelikte şekeri yüksek çıkanlar bakar mısınız?

ESMERALDE_83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2010
1.013
40
118
Selam şuan 24 haftalık hamileyim.malesef 50gr. Yüklemede 170
100gr. Yüklemede 195 lerde çıktı şekerim. Doktorum diyet yapman gerek dedi.
Yarın diyetisyene gidiyorum:50:
Hamileliğinde şekeri yüksek çıkan arkadaşlar,siz nasıl dengelediniz?
Bebeğe zararı var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim
benim ki tüp bebek biraz da ondan bu kadar tedirginim
kilom 60 öyle şekere düşkünlüğümde yok neden oldu anlamadım:5:

benimde gebelik şekerim vardı ilk yüklemede 205 çıkmıştı dr hiç ikinci yükleme istemeden direk endokrine gönderdi o da diyetisyene çok şükür kontrol altına alındı diyetle hatta bikaç kez kalori artırması yapıldı.her 15 günde bir endokrin dr u kontrol ediyordu şeker ölçümlerimi..bebeğim gayet sağlıklı doğdu ama şekeri düşktü hemen mama vermişlerdi..

Öncelikle geçmiş olsun,diyetisyenle çok ta güzel kontrol altında tutuluyor,hemde sağlıklı beslenerek bebeğine daha ii kilo aldırıyorsun..benim ilk hamileliğimde de ikincisinde de çıktı..şimdikince sıkı bir diyet yapamayıyorum oğlumdan dolayı,Allah yardımcımız olsun..

bu sonuclar ikinci saatin sonunda ölcülenlermi?? benim actigim konularima bakarsan gebelik sekeri hakkinda bilgi alabilrisin..sormak istedigini sor.

100 gr da sınır 60. dak. 190, benim 195 120. dak. 165 benim 163 180. dakikada 145 benim 152 çıktı
diyetisyene gittim 120 nin altına düşüreceksin dedi
bebeiğime olan zararını merak ediyorum sadece

seker gebelikte kontrol edilebilen bir durum, o yuzden telaslanma. gebelik sonu bitiyor. sen ne kadar ince zayif olsan da cikacagi varsa cikiyor cunku durum cogunlukla kalitsal. anne, baba, yakin akraba da birinde seker varsa senin vucudun da bu duruma yatkin olabiliyormus. bu durumda gebelikte ortaya cikiyor.
ama diyetine uydugun surece problem yok, seker duzeyin diyetle kontrol edilirse (ki cok yuksek olmadigindan edilebilir sanirim, sekeri 400 cikani da duydum) doktor insulin takviyesine de gitmeyecektir muhtemelen. diyetle birlikte hafif ve kisa aralikli yuruyusler yaparsan onun da cok faydasini gorursun.
sekerin bebege etkileri ise arastirdigim kadariyla: 1- bebis kilolu dogabilir (4 kilonun ustunde). sekere dikkat edilmedigi durumlarda onun da bedeni insulin urettigi icin ekstra yag depoluyormus vucuduna. bu kilo da normal dogum olma olasiligini dusurup sezeryan olmasini yukseltiyormus. 2- dogdugunda hipoglisemi dedikleri seker dusuklugu yasayabilirmis, bu durumda hemsireler hemen bebise mama veriyorlarmis, durum kontrol altina alinabiliyormus

Son düzenleme:
100 gr da sınır 60. dak. 190, benim 195 120. dak. 165 benim 163 180. dakikada 145 benim 152 çıktı
diyetisyene gittim 120 nin altına düşüreceksin dedi
bebeiğime olan zararını merak ediyorum sadece

bebegine zarari boyle devam edersen bebk kilolu dogar buda senin normal dogum yapmani imkansiz kilar ve sonra bebekte seker hastaligi cikma olasiligi olur ..yoksa bu degerler senin icin normal canim..canini sikma ..stres yapma.. doktorun dedigi sekilde yemene icmene kontrol altina al. cokta zorlanmassin ben alistim ..aslinda benim acidan cok iyide oldu cayimi sekersiz iciyorum, hazir meyve suyu icmiyorum. pilav falan yemiyorum , pirinc makarna hepsini kepekli aldik..sana tavsiyem porsiyonalrini düsür..ben daha az yiyerek sekerden uzak durarak ve hergün yürüyüs yaparak herseyi kontrol altina aldim. sende alirsin merak etme. haaa bide beyaz ekmek yeme. ben zaten normal hayatta ekmek sadece kahvaltida tüketirdim iki dilim oda yani fazla degil .. tam tahil ekmek aliyoruz. walla cok guzel.. arada kendini simart tabi.. benim diyetisyenimin dedigi meyveyi bütün güne bol ara ögünlerde kücük porsiyon olarak ye. ama muz, ananas beyaz üzüm yeme dedi bana doktor. hazir meyve suyu asla kola falan asla. zaten disini doguma kadar sikacaksin ..o kadar... üzme kendini ,,hersey bunun kadar olsa keske.:)

Benim 100 gr normal çıktı. Ama ben yinede dikkat ediyorum. Granür şeker (çay vs için) kullanmıyorum. Dışarıdan pasta kek bisküvi dondurma hiçbirşey yemiyorum. Kavun karpuz yarım dilim ancak. Meyvede sayılı.
Ödemler için zaten 1 aydır tuzsuz yemek pişiyor evde ve tuzsuz ekmek kullanıyorum. Şükür hiçbiryerimde şişlik oluşmuyor.
:6:

Benim 100 gr normal çıktı. Ama ben yinede dikkat ediyorum. Granür şeker (çay vs için) kullanmıyorum. Dışarıdan pasta kek bisküvi dondurma hiçbirşey yemiyorum. Kavun karpuz yarım dilim ancak. Meyvede sayılı.
Ödemler için zaten 1 aydır tuzsuz yemek pişiyor evde ve tuzsuz ekmek kullanıyorum. Şükür hiçbiryerimde şişlik oluşmuyor.

kızlar buda benim diyet listem
sabah uyanınca :
1 bardak süt

1 saat sonra kahvaltı :
3 dilim esmer ekmek
1 yumurta
5 zeytin
2 dilim peynir
domates salatalık maydanoz
1 çay bardağı portakal suyu

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,6 tane fındık

2 saat sonra öğle yemeği:
1 tabak sebze yemeği
1kase yoğurt/salata
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 porsiyon meyve,fındık yada badem

2 saat sonra ara öğün:
1 dilim ekmek yada 2 adet grisini
1 dilim peynir

2 saat sonra akşam yemeği
1 porsiyon et yada balık
salata/yoğurt
2 dilim ekmek yada bulgur pilavı
1 kase çorba

2 saat sonra ara öğün:
1 bardak süt yada 1 kase yoğurt

şimdi 110 a kadar düştü şekerim belki uygulamak isteyenler olur

bella ben kopya cektim listenden.. peki bir şey soracağım bi bir günlük ya diğer günler hep böyle dvm mı yani bulgur pilavı başka bir şeyle yer değiştiremiyor mu

kızlar bişi sormak istiyorum ben de.

şimdi benim şekerim 50 gr da 148 çıktıç doktor çok yüksek deil 100 grlık test yapmayalım ama sen yediğine mutlaka dikkat et dedi. işte tatlı hamurişi aşırı şekerli meyveleri patatesi pilav makarnayı yeme dedi. şimdi ben bunlardan uzak durmaya çalışıyorum.

ama mesela misafirliğe gidiyoruz ya da dışarda yediğimiz oluyor. mesela geçen akşam döner dürüm yedim. dün iftara davetliydik esmer ekmek bulamadım mecbur pideden yedim biraz.ufak dilim börek yedim, ufacık dilim de sütlü bisküvili pasta yedim. et yemeği ağırdı mesela çok yağlı yapmıştı. böyle şeyleri de yememem mi gerekiyr? yemekleri de mi hafif yicez tatlılar falan dışında. yani yağlı et yemeği şekeri yükseltir mi mesela? ufacık dilim sütlü tatlı ya da?

bella ben kopya cektim listenden.. peki bir şey soracağım bi bir günlük ya diğer günler hep böyle dvm mı yani bulgur pilavı başka bir şeyle yer değiştiremiyor mu

hergün canım et yada sebze yemeklerini farklılaştırabiliyorsun
et yerine balık yada tavuk olabilir
sebzede ne istersen havuç bezelye ve patates dışında tabi
bulgur pilavını ekmeğin yada çorbanın yerine yiyorsun
pirinç pilavı yasak malesef:50:

kızlar bişi sormak istiyorum ben de.

şimdi benim şekerim 50 gr da 148 çıktıç doktor çok yüksek deil 100 grlık test yapmayalım ama sen yediğine mutlaka dikkat et dedi. işte tatlı hamurişi aşırı şekerli meyveleri patatesi pilav makarnayı yeme dedi. şimdi ben bunlardan uzak durmaya çalışıyorum.

ama mesela misafirliğe gidiyoruz ya da dışarda yediğimiz oluyor. mesela geçen akşam döner dürüm yedim. dün iftara davetliydik esmer ekmek bulamadım mecbur pideden yedim biraz.ufak dilim börek yedim, ufacık dilim de sütlü bisküvili pasta yedim. et yemeği ağırdı mesela çok yağlı yapmıştı. böyle şeyleri de yememem mi gerekiyr? yemekleri de mi hafif yicez tatlılar falan dışında. yani yağlı et yemeği şekeri yükseltir mi mesela? ufacık dilim sütlü tatlı ya da?

canım benim diyetisyen saatini bile atlama diyor
aç kalmak yada gereksiz üst üste yemek şekeri direk yükseltiyormuş
sütlü tatlıda yiyeceksen hafta bir tok karnına ye ve mutlaka yürüyüş yap
saydığın şeylerin hepsi yasak malesef :50:

canım benim diyetisyen saatini bile atlama diyor
aç kalmak yada gereksiz üst üste yemek şekeri direk yükseltiyormuş
sütlü tatlıda yiyeceksen hafta bir tok karnına ye ve mutlaka yürüyüş yap
saydığın şeylerin hepsi yasak malesef :50:

merhaba, benim 50 gr da 155 çıkmıştı.100gr da da yine yüksekti ama çok değil die diyet verdiler.diyetlede 55 lere düştü.neyse biraz diyetimi yumuşattılar.şeker ölçüm cihazı verdiler ve devam dediler.bi akşam şekerimi ölçtüm 218 çıktı.ertesi gün dr. söledim.beni dahiliyeye oda diyetisyene gönderdi.sonuç 1 hafta sonra 32+ 5 te bebeğimi kaybettim.eğer sonuçlarınızda bi dengesizlik varsa bence bi farklı dr. görüşü daha alın.her beyaz önlük giyene dr. gözü ile bakmayın

Back
X