gebelikte seyahat

mysever

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
541
7
643
38
İstanbul
arkadaşlar ben 15 haftalık hamileyim ve tatile gitmeyi düşünüyoruz fakat yolculuk 12 saat sürücek.sizce bunun bebeğe ve bana bir sakıncası varmıdır? doktorumla gitmeden önce konusucam tabi ama önce sizinde fikirlerinizi almak istedim daha önce böyle uzun bi seyahat yapan varmı nasıl gecti yolculuk???

2 buçuk aylık hamileyim.
2 hafta önce 3-4 günlük arayla 11 saatlik yolculuk yaptım. İşim icabı. Ayrıca iki haftaya kadar eşimin rutin sağlık kontrolleri için bir 11 saatlik yolculuğa daha çıkacağım kısmetse inşallah.
Sevgili mysever olacak olduktan sonra şehiriçi otobüslerde dolmuşlarda taksilerde dahi olur.
Aklına kötü bir şey getirme. Ne güzel tatile gidecekmişsin. Tadını çıkara çıkara yap yolculuğunu. Tedbiren söylüyorum. Alacağın koltuk numarası tekerleklere yakın olmasın. İçini rahatlatacaksa eğer.
Ama dediğim gibi olacak olduktan sonra 10 15 dakikalık yolculuklarda dahi olur. Benim sadece biraz kasıklarım ağrıdı. Ayrıca doktora söyledim böyle böyle gitmem lazım diye. Ne git dedi ne gitme dedi.
İyi eğlenceler. İyi tatiller.
a.s.:nazar:a.s.:nazar:a.s.:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Slm Canim Ben 9 Haftalik Hamileyken 13 Saatlik Bi Yolculuğa Gitmiştim Tabi Biraz Zorluklari Oldu Yani Belim Falan Ağridi.sana Ve Bebeğine Sakincasi Olurmu Bilmiyorum Ama Düşük Tehlikesi Yoksa Ilk Aylarda çok Sorun Olmuyor Bildiğim Kadaryla Yinede Doktoruna Danişmadan Gitme Canim .

bende sımdı 4 haftalk hamıleyım 3 hafta sonrada 6 saatlık ı ucak yolculugu yapıcam dr um sımdılk bı sorun yok dedı ama 2 hafta sonra ne der bılmem.sız ne dersınız bu duruma

ya otobüsle çok zor olur eminim araba olsa neyse durursun inersin yürürsün
ama otobüste bilmiyorum

merhaba canım
bende 17 haftalıkken 12 saatlik yolculuk yapmıştım.bi sorun yaşamamıştım allaha şükür.ama tuvalet molası çok vermiştik :)eğer bi tehliken yoksa ve kendi arabnızla gidecekseniz dinlene dinlene gidersiniz.

canım arabayla yolculuk yapıcaz zaten fakat kendime hiç güvenemiyorum 1 saat sandalyede otursam belim ağrıyo 13 saat naparım oturur vaziyette ucakla gitsem tek gitmem gerekicek eşim yazlık arabasız cekilmez dio o arabayla ben uçakla gitmem lazım tek basıma korkuyorum ama doktoruma danışıcam azda olsa bi risk görürse ucakla gidicem:(

canım arabayla yolculuk yapıcaz zaten fakat kendime hiç güvenemiyorum 1 saat sandalyede otursam belim ağrıyo 13 saat naparım oturur vaziyette ucakla gitsem tek gitmem gerekicek eşim yazlık arabasız cekilmez dio o arabayla ben uçakla gitmem lazım tek basıma korkuyorum ama doktoruma danışıcam azda olsa bi risk görürse ucakla gidicem:(

belinin ağrıması yolculuğu zorlaştırabilir canım.işte herkes farklı yaşıyor hamileliği.sen en iyisi dr.unla konuş bir an önce.ona göre karar verirsin.ayrıca size iyi tatiller dilerim.

canlarım, ben hamileliğimin hem 12.haftasında hemde 36. haftasında 2 kere 4er saatlik uçak yolculuğu yaptım. hiçbişey olmaz siz kendinize sıkıntı yapmayın yeterki,bu bebeğinize yansır sonra. stres hamilelikte hiç iyi değildir. tatilinizin keyfini çıkartın seneye bebek doğunca tatil yapmak zor olacak tecrübeli bir anne olarak sizi uyarayım=))

Canım ben geçn ay 4 saatlik yolculuğa çıkmıştım otobüsle ama otobüs hem çok sarsıcı hemde tuvalet molası sık vermiyo heryeri tutuluyo insanın ben dr.a sordum bi engelin yok demişti önce dr.a danış eğer kendi aracınızla çıkacaksanız sıksık mola verin ama otobüsle çıkacaksan biraz daha zor olduğunu bilmeni isterim

hayatım ben ayvalıkta oturuyorum her ay bazen 15 te bir istanbula 8 satte gidiyoruzz.doktorum istanbulda çünkü..eğer azkişi seyahet edeceksen arka koltuğu işgal et beline yastık koy ve mümkünse 3-4 saat ara vererek 10-15 dk yürüü..mutlaka eniyisini doktorun söyler..

Canım Doktorun risk varsa bilir ona göre bişey söyler tabii.
Ben ilk hamileliğimde 8. ayda bile şehirlerarası yolculuk yapmıştım ama şimdi 14. haftada olduğum halde evden işe gidene kadar zor oturuyorum arabada. Hemen karnım ağrıyor, zaten düşük riski falanda yaşadım daha önceki haftalarda, hiç halim yok bu sefer. Sen de kendini bilirsin, iyi hissediyorsan bişey olmaz.
Kendine iyi bak, iyi tatiller.

hamileden hamileye degisir canim..olunca 1 saatlik yolculuk bile tehlikeli olabiliyor..
ben 16 haftalikti sanirim 8 saat kagni gibi bir otobüsle yolculuk yapmak zorunda kaldim,üstelik birde ambulansla kaza tehlikesi atlattik dag tepe asarken ..doktor arkadaslarim bu kiz sana iyi tutunmus birakmaz diye dalga gectiler..

slm bayanlar ben 6 haftalık hamileyim ve bi kaç gün sonra otobüsle yolculuk yapmayı düsünüyorum bi sakıncası yoktur dimi yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karıstı :uhm::kahve:

ben de yarın 2 saatlik bir yolvuluğa çıkacağım.doktora falan sormadım.kendi arabamızla gideceğiz.inşallah işey olmaz.arkadaşımın bebeğini görmeye gideceğiz .6.ay olmadan gideyim dedim .bişey olmaz de mi kızlar?

4 haftalık hamileyim 12 saatlik yolculuk yapmak istiyorum ama düşük yapabilir korkusu var içimde yardımcı olursanız sevinirim

canım istersen doktorun danış ama ben hamile olduğumu bilmiyordum ve 8_9 saatlik yolculuk yaptım hemde otobüsle gittim Allaha şükür birşey olmadı

bende doktoruma sordum geçenler şuanda 19 haftalıgım bana otobüs ve uçak yolculuguna pek sıcak bakmadı uçakla çok sıkıntı olmayabilir ama bazı gebeliklerde belirtmek üsterim büyük gebeliklerde bebgin eşinden ayrılmasına neden olabiliyormuş o yüzden mümkün oldugunca her döneminde hamileligin pek binmesini istemiyor bende uöak yada araba diyordum zaten otobüse vermez diye tahmin etmiştim..benim gidecegim yerler 9 saatlik farklı 2 yere gidecem aralıklarla gitmemi istedi özel arabayla gidersiniz arada durup yürü mola ver dedi..sürekli oturmak yorabilir diye..zaten arkaya yastık falan atarım ben ara ara geçer uzanırım..özel arabayla gidebilirsin bu şekilde hem istedigin zman durup yürüme sansın olur...

Ben 4 ay önce, 7 haftalıkken 12 saatlik yolculuk yapmıştım ve yolculuktan geldikten sonraki gün düşük oldu..Şİmdi yine hamileyim çok şükür; ama tam 7 haftalıkken yine 15 tatil var.Gitsek bir sorun olur mu bilemiyorum???:uhm:

Back
X