gebelikte soğuk algınlığı :(

hacercokkucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2012
26
0
36
İstanbul
merhaba anneler anne adayları 25+2 hamileyim şu anda.boğazım batıyo kulaklarıma vuruyo nerdeyse öksürükte cabası dr minoset ten başka bişi öneremiyo ıhlamurda midemi çok bulandırıyo önerebileceğiniz birşeyler varmı?
Allah herkesin bebeşini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

Allah kolaylık versin ben de hamleyken fena üşütmüştüm inan bana bir kilo limonla iyileştim nane limon yaparak hiç ilaç kullanmadım sen de ne kadar miden bulansa da ıhlamur içmey çalış sıcak tükt terle bol bol sıcak tut kendini Allah şifa versin moral bozma

geçmiş olsun pastil içebilirsin bende üşütmüştüm pastil strepsils naneli çok iyi gargara çok faydalı tuzlu gargara varsa karbonatta at içine gece gündüz her banyoya gıttığınde yap ıhlamur içemıyorsan nane limon iç ben evde ne meyve varsa atıyorum suyun içine birer dilim normaldede yapıyorum mesela dün elma + mandalin + üzüm + ayva + 1 tarçın azda ıhlamur attım içiyorum bal atıp ballı süt iç taze portakal sık iç mandalin çıktı şimdi onu yee pastil mesela portakallı aldım boğazımı kötü hissedersem hemen atıyorum ağzıma doktor sakıncası yok dedi normal gargara aldım eczaneden çok etkılı ama dokundu çünkü c grubu ilaçmış bunları yaparak fayda görürsünçok geçmiş olsun

ben hamılelıkte zencefılden korkarım kuşburnuda hamılelıkte serbest

Son düzenleme:
gecmıs olsun..bende bu hafta cok fenaydım ama gectı sayılır cok şükür..aile hekımıne gıttım antıbıyotıklik bı durum olmadıgını söyledı hatta bogaz batmasından sıkayetım oldugunu söledıgımde pastillerin hamıleler ıcın risk grubunda oldugunu söylemıstı pastil almamı önermedi..bol bol dinlendım portakal,nar,limon karısımı ıhlamur,elma,nane,lımon,bal karısımı ıctım ki bende senın gbı ıhlamuru agzıma sürmem normalde ama gunde 3-4 bardak bu dedıklerımden ıctım hep yattım terlemeye calıstım felan..tavsıye ederım bunları dene ınsallah 2 güne duzelırsın..

geçmiş olsun arkadaşım bnm sana önereceğim öksürüğün için.. bomba bişey şak diye kesiyo öksürük felan kalmıyo sıvı pekmezi bi kaba koy ya da cezveye .. içine bol miktarda karabiber at bi güzel ısıt bunu yutabileceğin sıcaklıkta olduğunda 3-4 yemek kaşığı yut yatmadan önce yap bunu boğazını yumuşatıyor öksürüğü de mucize gibi kesiyo.. 40 derece ateşle yanarken (hamile değildim o zaman) öksürmekten kan geliodu artık ve Allah razı olsun bi arkadaşım yaptı bunu bana gözümü açtım..

Benimde nacizane bir onerim var arkadasim.
Bir cezvenin icine 1 bardak su, karabiber, aci toz biber, tarcin, yarim limonun suyu, bir tatli kasigi nane ve bir yemek kasigi bal ya da pekmezi koyup, kisik ateste hepsi ozdesene kadar kaynatiyorsun.
Sonrada suzgecten 1-2 kez suzup , icebilecegin sicaklikta iciyorsun.
Hem oksuruk,hem bogaz agrisi hemde soguk alginligi icin her zaman cok faydasini goruyorum bu karisimin.
Ins en yakin zamanda iyilesirsin, cok gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…