gebelikte son hafta ve belirsizlik

mortal09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
21
0
86
Çorum
Merhaba herkese. aslında upuzun yazmıştım ama tecrübesizliğimle göndermedn silmişim:) kısaca tekrar yazayım

40.haftaya girdik bugün .Ancak bebeğin başı dönmüş olmasına rağmen aşagı inmemiş.gecen haftada öyleydi hiçbir değişiklik yok.ne acılma var ne aşağı inme durumu var.sadece nst de sancı cıkıyor.epidural normal dogum istiyorum ama açıklık 4 cm olmadan yapılmıyomus .suni sancıyla başlatabiliriz ancak bu da uzun sürebileceği için bebek sıkıntıya girebilir diyor.bu da o kadar sancı cekip son anda sezeryan olmak demek.ayrıca bebiş 2 haftadır büyümuyor 3 kiloda kaldı.bazı ölçümleri 2 3 hafta geriden geliyor. Detaylı ultrasonu yurtdısında yaptırmıstım. Burdaki doktorum detaylıı normal dediğin için bu geriliği önemsemıyorum ddedi ama insanın içine bekleDikçe kurt düşüyor.bu sartlarda Normal dogum nasıl olur sizce ne yapmalıyım

detayli ultrason yaptirsan olurmu su an
yurt disinda yasadiysan biliyorsundur 41. haftanin sonuna kadar ebkliyolar burada
ben kizimi 40+0 da oglumuda 40+3 de dogurdum, dr un sancin gelmezse hastaneye gel dedigi tarihden onceydi bu dogumlar

DOktorum 2 3 günden fazla beklemek istemiyor günü dolduktan sonra.ben de biliyorum 42 ye kdr yolu var ancak bebeğin artık büyümüyor olması ve Boşuna sancı cekip sezeryan olma fikri de beni tedirgin ediyor

DOktorum 2 3 günden fazla beklemek istemiyor günü dolduktan sonra.ben de biliyorum 42 ye kdr yolu var ancak bebeğin artık büyümüyor olması ve Boşuna sancı cekip sezeryan olma fikri de beni tedirgin ediyor

Canım benim sıkıntını anlayabiliyorum ama kendini şartlama illa normal doğum yapacağım diye, sonuç olarak önemli olan bebeğin ve senin sağlıklı olmanız, eğer sezeryan gerekirse çekinme.. Ayrıca evet 42. haftaya kadar bekleyen doktorlar var ama bana kalırsa kesinlikle çok riskli, bir kere suyun azalıyor, bebeği kapayan verniks sıvısı iyice yok oluyor, bebeğin cildi kuruyor ayrıca bağırsaklarında biriken ilk kakayı yapma ihtimali her geçen gün artıyor günü geçen bebeğin.. Sence tüm bu riskleri almaya değer mi? Bu arada bebeğin son haftalarda büyümemesi çok ta sıra dışı bir durum değil zaten son bir kaç hafta bebeğin kilo alımında ciddi azalma olduğunu doktorum bana da söylemişti, detaylında da sorun çıkmamış, eminim bebeğim çok ta sağlıklı ve iyi doğacak, içini ferah tut ama illa normal doğum diye de riske girme, dediğim gibi doğumun nasıl olduğu önemli değil önemli olan o doğumdan hem bebeğin sen senin sağlık içinde çıkmanız :) Hayırlı doğumlar şimdiden, her şey iyi olacak, merak etme ;) :16: :16: :16:

Ne de güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Aslında En başından beri eşit yaklaşıyorum sezeryan ve normal doğuma.hiçbir sıkıntı yokken de sezeryan olsun demek istemedim ama son haftada bu belirsizlikler aşagı inmiş olmaması vs sezeryan ıhtımal ini öne cıkarıyor gibi zaten. Eşim de 3 gün sonra gelecek yanımıza yurtdısında belki onu bekliyoruzdur yetişemeyck diye cok korkuyordm:) gerçi hala öyle bi ihtimal var sanırım; )

İlk gebeligimde 40. Haftaya kadar hep normal diye devam etmisti takibimiz, son hafta bende de senin gibi bbegin asagi inmeme durumu vardi. Ve rahim duvarim cok sertti max 2 cm acilmam oldu. 40+1 de kontole gittigimde bebek hala kanala girememisti ve kakasini yapma tehlikesi vardi. Doktorumun bana dedigi istersen 2 gun daha bekleyebiliriz ama kakasini yaparsa yutup zehirlenebilir, 2 gunden fazla bekleyemeyiz. Bende hemen simdi alalm dedim ve sezeryan oldum. O kadar beklediken sonra normal dogum diye diretemezdim ki iyikide diretmemisim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İlk gebeligimde 40. Haftaya kadar hep normal diye devam etmisti takibimiz, son hafta bende de senin gibi bbegin asagi inmeme durumu vardi. Ve rahim duvarim cok sertti max 2 cm acilmam oldu. 40+1 de kontole gittigimde bebek hala kanala girememisti ve kakasini yapma tehlikesi vardi. Doktorumun bana dedigi istersen 2 gun daha bekleyebiliriz ama kakasini yaparsa yutup zehirlenebilir, 2 gunden fazla bekleyemeyiz. Bende hemen simdi alalm dedim ve sezeryan oldum. O kadar beklediken sonra normal dogum diye diretemezdim ki iyikide diretmemisim

Evet bizim de sonunu böyle olacak sanırım. Diretmiyorum normal doğum diye çünkü bebiş in sıkıntıya girme ihtimalini görmezden gelmek mantıklı değil .3 gün daha geçti değişiklik yok sanırım hissizleştim artık:)

Back
X