gebelikte tansiyon ilacı kullan ve bebegin cigerleri gelişsin diye iğne olanlar varmı

sultang

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
310
11
118
28 haftalık hamıleyım ve ıkı haftadır tansıyonum yukselıyordu sag gügsümün altında agrı oluyodu doktora gıttım once doppler cihazıyla falan ciğerlerime böbreklerime falan baktırdı temız cıktı bebeğe giden kan damarına yanı kordana baktırdı oda normal cıktı en son kan ve ıdrar tahlılı verdım ordada ıdrarde ıltıhap ve proteın biraz yukselmıs dedı kandada ıltıhapmı mıkropmu ne tam anlıyamadım bır suru tahlının ıcınde.... bıde tansıyonum ıcın holter cıhazı takıldı onun sonucudada bazen her zaman değil ama yukselmıs bıde cihaz gece pili bitmiş o yüzden 12 saat ölçüm yaptı işin sonu doktor ALFAMET diye tansiyon ilacı,antibiyotik bide erken doğum tehlıkem olduğu için 4 tane iğne 2 şer 2şer vurulacak bebeğin ciğeri gelişsin diye ....bide pazartesi 24 saat idrarilimi biriktirip tahlıline bakacaklarmış işte bu kadar şimdilik eşimde bu kadar ılaç falan nolacak diyo çocuğa zarar verır yutma dıyo bende doktor verdıyse onu dusunmustur dıyorum

Canım ben preeklemsi geçirdim yüksek tansiyon ve idrarda protein belirtisidir ... dediğin iğnedende yaptırdım korkma... ilaçlarınıda aksatma sakın... hamilelikte tansiyon çok önemli.. sürekli ölç ve en ufak bi artışta tekrar doktorla iletişime geçmeni tavsiye ederim.. Ben çok zor bi doğum süreci geçirdim...

biraz anlatabılırmısın nasıl gecırdın bu surecı ve erken doğum falanmı yaptın biraz bilgi verebilirsen cok sevinirim teşekürlerr

canım sakın ihmal etme ilacını tansiyon yüksekliği idrarda protein preeklemsi belirtisidir ve kesinlikle ihmale gelmez ciğer geliştiricilerdende korkma erken doğum falan olursa çok etkisini görüyorsun bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah

biraz anlatabılırmısın nasıl gecırdın bu surecı ve erken doğum falanmı yaptın biraz bilgi verebilirsen cok sevinirim teşekürlerr

Evet canım erken doğum yaptım. 34. haftada.. kızım şu anda 11 aylık.. Herşey normaldi hiçbir sıkıntı yoktu başlarda ... 5. aydan sonra çok fazla eklem ağrılarım olmaya başladı kollarım bacaklarım boynum her tarafım ağrıyodu tutulmuş gibi.. ben normal zannettim bu durumu ama preeklemsi vücutta ödem yapan bi hastalıkmış ayaklarım falan şişiyodu tabi abartılcak gibi değil her hamilelikteki gibi.. Neyse doğumdan önceki 2 gün tansiyonum yükseldi.. 13 14 falan oldu aldırış etmedim çünkü böyle bi hastalığın varlığından bile haberim yoktu.. Sürekli uyumak istiyordum acayip bir halsizlik.. Neyse 2 gün geçti ve bir gece dehset bir kanama oldu birden bire.. (her zaman kanamayla göstermiyor kendini mide ağrısı sanıyolarmış ama karaciğer ağrısından gidiyolarmış hastaneye) hemen hastaneye gittik kontrol falan oldu tansiyon yüksek kanama var yoğun bakıma aldılar 3 gece orda kaldım söylediğin iğneyi o zaman yaptılar bebeğin kalp atışlarına bakıyolar kıpırdamadan yatıyosun idrar kan testi tansiyon açılma varmı diye gelip bakıyolar.. bende makinaya göre çok sancı vardı doktorlar nasıl dayanıyorsun diye soruyodu ama hiç hissetmedim bile.. sadece tansiyondan dolayı acayip başım ağrıyordu. 3. günün sonunda normal odaya cıktım ordada bir gece kaldım tansiyon hala yüksek düşmüyor ve kan değerlerimde iyice düşmeye başlamıştı . ben çıkabileceğimi düşünürken aniden beni sezeryana aldılar.. 34 hafta 5 günlük doğdu bebeğim tabi o kuveze gitti.. bende 3 gün daha yattım . doğumdan sonra benim gözlerimde ödemden dolayı geçiçi bir süre (1 buçuk ay kadar) görme kaybı oldu.. (kalıcıda olabilir) düşün ki yanımda oturanın yüzündeki mimikleri seçemiyordum.. Beyin mr çekildi beynidede oluşmuş olabilirmi ödem diye allahtan oluşmamış.. iç organalrda çok zarar görüyor bende olmadığını düşünüyoum.. doğumdan sonra 1 buçuk ay günde 6 parol 3 tansiyon hapı ve 2 tane antibiyotik kullandım.. hastanede 9 gün kaldım ama çıktıktan sonrada her gece acillerdeydik çünkü ateşim 39 40 buluyordu ilaç fayda etmiyordu... tansiyonda hemen düzene girmiyor.. benim açımdan çok zor bi süreçti bu hastalık için doğumdan sonra hızlı bi şekilde iyileşme olur diyorlar ama ben öyle olduğunu hiç düşünmüyorum evet fiziksel olarak öyle görünüyo olabilir ama inanki beynin kolay kolay toparlanmıyor 1 seneye yakın ben neredeyse hafıza güçlüğü çektim dikkat dağınıklığı gibi oluyordu anlıyormuşum gibi ama hemen unutuveriyordum.. İlaçlarını lütfen ihmal etme.. ve eğer doktorun özelse bir üniversite hastanesiyle beraber kontrollerine devam et.. Çünkü beni özel hastaneler kabul etmedi riske girmediler... akdeniz ünide yaptım doğumu. Seni korkutmak istemem kontrol altında olduğun sürece korkacağın bi durumda yok ama ciddi bi hastalık ve benim en kötü tecrübem olsa gerek..Bide doğumdan sonra 48 saat magnezyum verdiler..Aklıma gelenler bunlar canım sormak istediğin birşey varsa yardımcı olmak isterim. Umarım sorunsuz bi şekilde bebeğine kavuşursun.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim anlattıkların için gerçekten cok zor bır sureç geçirmişsin geçmiş olsun birsey daha soracaktım fazla oldum ama bebeğinde bir sorun çıktımı ne kadar kuvezde kaldı ...ben şimdi özele gidiyorum doktorum cok ılgılı sagolsun buradaki üniversite hastanesinede gittim hiç ilgilenmediler o yüzden bıdaha gitmedim bilmiyorum allah yardımcımız olsun doktorum 34.haftadan önce doğum yaparsan unıversıte hastanesine gitmek zorundasın dedı 34.haftadan sonra yaparsan burda doğum yaptırabiliriz dedi bende unıversıteye gitmek ıstemedıgım ıcın 35.haftaya kadar gıtsem bıle yeter dıye düşünüyorum zaten kızımıda 36.haftalık doğurdum onda hıcbır sorun yoktu su azalması ve kalp atışı hızlandığı ıcın erken aldılar 3 kılo dogdu kuvezdede hıc kalmadı yanı

Son düzenleme:
10 gün kaldı canım kuvezde bi problemi yoktu doğum ağırlığı düşük diye kaldı zaten. hamileliğimdede son zamanlarda haftasına göre 1-2 hafta küçük çıkıyordu başka hiç bi problemimiz olmadı. oksijende almadı kuvezde ciğerleri gelişmişti çünkü gerek duymadılar. zaten erken doğunca çocuk onunda bir sürü kontrolü oluyor ilk aylarında rop muaynesi falan normal doğan çocuğa 1 kez işitme testi yapıyolar erken doğmuşsa sonuç normal bile olsa 4 5 defa gidiliyor... kuvezde alınan oksijen retinaya zarar veriyormuş bebekte. kızımda olmadı hiç biri çok şükür. Çokta sıkıntı yapma kendine ablamında hamileliğinde proteini yüksek çıkmıştı biraz ama o bi sorun yaşamadan zamanında doğum yaptı..

bende şu an 29 haftalık hamileyim.ikinci gebeliğim bu.ilk gebeliğimde benimde tansiyon problemim olmuştu 16/11 filan oluyordu.ama benim idrarda protein çıkmıyordu.yani benimki gestasyonel hipertansiyondu.sizinki preeklempsi ve gerçekten çok önemli.mesajı yazış nedenim alfametten hiç korkmadan iç.ben günde iki kere içiyordum. doktora bebeğe zarar verir diye arada bir tane içtiğimi söylediğimde bana hiç korkma günde sekiz tane içen hastam var.bebeğe asla zarar vermediği gibi hayatınızı kurtarıyo demişti.

sağ salim ve vaktinde sorunsuz doğurman dileğiyle...

Alfamedi birakma sureciniz nasil olmustu? Birden mi kestiniz yoksa yavas yavas mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…