gebelikte tansiyon yükselmesi

nigar50

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
1.705
10
158
Diğer
merhaba arkadaşlar ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık 780 gr ağırlığında doğum yaptım.5 yıl sonra eşimi ikna ettim 2. gebelik için araştırmalar yapıldı.Genetik sonuçlara göre kanda pıhtılaşma çıktı.Hamile kaldım bu sefer 8 haftalıkken kalbi durmuştu.Kürtaj oldum.Doktorum hamile kalmamı yasakladı.Sağlıklı doğum yapamazsın diye.Ne yapacağımı bilemiyorum benim gibi olan var mı?

ilk gebeliğim 8 haftalıkken sonlandı
ikinc gebeliğim 30 haftalıkken şiddetli preeklempsi ile sonucu erken doğum.şükür kzıım hayatta.
1 tane daha istiyorum ama korkuyorum.

ilk gebeliğim 8 haftalıkken sonlandı
ikinc gebeliğim 30 haftalıkken şiddetli preeklempsi ile sonucu erken doğum.şükür kzıım hayatta.
1 tane daha istiyorum ama korkuyorum.

seninle durumlarımız aynı sayılır ben ilk gebeliğmde preeklemsi yaşamıştım ikincisinde 8 haftalık kürtaj oldum.Genetik araştırmaların yapıldı mı?Bende kan pıhtılaşması çıktı iğnede olmuştum ama olmadı hakkımızda hayırlısı olsun ne yapacağımı bilemiyorum.

başıma böyle bişey gelmedi benim o yüzden bişey diyemicem..Allah yardımcınız olsun ya çok zor olmalı:59:

acaba tansiyon yüksekliği ilk nezaman başlıyor hamileiğin başlarında böyle bir sorun olurmu

acaba tansiyon yüksekliği ilk nezaman başlıyor hamileiğin başlarında böyle bir sorun olurmu

benim ilk gebeliğimde 20. haftada çıkmıştı.Daha sonra ise preeklemsiye çevirdi.2. gebeliğmde ise daha 6. haftada bile yüksek çıkıyordu.Tabi ikinci bebeğimin kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım

canım sana birşey danışmak istiyorum sen kürtajdan sonra doktorun sana kaç ay korunma süresi verdi kürtajdan hemen sonra gebe kalmak sence tehlikelimi? bende 1 hafta önce ilk gebeliğimde doktor bebek ölü deyip kürtajla aldılar:50::50::50::50::50:

canım sana birşey danışmak istiyorum sen kürtajdan sonra doktorun sana kaç ay korunma süresi verdi kürtajdan hemen sonra gebe kalmak sence tehlikelimi? bende 1 hafta önce ilk gebeliğimde doktor bebek ölü deyip kürtajla aldılar:50::50::50::50::50:

canım öncelikle kaybın için çok üzüldüm bence en az 3 ay korunmalısın 3 aydan sonra rahim kendini hazır hissediyor canım hayırlı gebelikler diliyorum

canım öncelikle kaybın için çok üzüldüm bence en az 3 ay korunmalısın 3 aydan sonra rahim kendini hazır hissediyor canım hayırlı gebelikler diliyorum

peki canım kürtajdan hemen sonra gebe kalan arkadaşlar varmı? öyle birşey olsa bi zararı sence olurmu? şimdiden tşk ederim canımm :46::46::46::46:

peki canım kürtajdan hemen sonra gebe kalan arkadaşlar varmı? öyle birşey olsa bi zararı sence olurmu? şimdiden tşk ederim canımm :46::46::46::46:

birşey diyemeyeceğim bu konuda bilgim yok kusura bakma canım keşke 3 ay beklesen ondan sonra düşünsen

Konu hakkında bilgim yok ama gebelik tansiyonu ile birlikte bebek sahibi olanlar duydum. Ama tabi derecesi veya türü vardır, bilemiyorum. Ben sadece bir doktordan daha görüş almanızı öneririm naçizane.

EDAN arkdaşım siz de başka bir konu açsanız keşke. Arkadaşın konusu karışmasın. Hem belliki doktor size bekleme süresi vermiş. Burada sorup doktorun verdiği süreye uymamak içindestek aramak yerine doktorunuzun önerisini dinleyin, güvenmiyorsanız başka bir doktora görünün.

Konu hakkında bilgim yok ama gebelik tansiyonu ile birlikte bebek sahibi olanlar duydum. Ama tabi derecesi veya türü vardır, bilemiyorum. Ben sadece bir doktordan daha görüş almanızı öneririm naçizane.

canım kaç doktordan fikir aldım sayısını hatırlamıyorum bile ama hamileliklerimde tansiyonum sürekli yükseliyor bu da anne için çok riskli bir durum olarak kabul ediliyor yani tedavisi yok gibi birşey yinede bilgin için çok sağol.

Back
X