Gebelikte tetanoz aşısı hakkında

kelebek1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
133
46
Merhaba kızlar,
Gebelikte tetanoz aşısı vuruluyormu acaba ? Dojtorum hiç bahsetmedi ama internete baktım 2 kere yaptırılır diyor bazı yerlerde.
Siz nasıl yapıyorsunuz ? Yaptırdıysanız kaçıncı haftalarda ?

Bazı arkadaşlar 2 bazıları 1 kere yaptırmış. Doktor şehir hastane farkediyor mu bilmiyorum. 17. Haftada başlayan arkadaşlar var. Benim doktorum da 20. Haftada çağırdı ve bir kere olacağım

Takip doktorunuz özeldemi ? O zaman özel hastanede yapılmıyor, saglık ocagında oluyor ?

Birde amacı ne acaba tetanoz ignesi vurulmanın ?
Doğuma girdiğinde nekadar temiz koşullar dense de doktorlar önlem amacıyla aşı istiyor. En ufak mikrobun bulunduğu bir ortamda doğum ameliyat kürtaj vs olduğunda Allah korusun enfeksiyon seni de çocuğu da riske sokuyor. 10 yıl içinde tetanoz olmamışsa 2 doz olmuşsan tek dozmuş bu arada

Takip doktorunuz özeldemi ? O zaman özel hastanede yapılmıyor, saglık ocagında oluyor ?
Ben özele ikili 3lü test ve detaylı için gidiyorum sadece. Çünkü devlet hastanelerinde çıkan sonuçlar tüm hamileliği zehir ediyor. Bazen yokken var çıkıyor bir hastalık sen üzüldüğünle kalıyorsun. O yüzden genel tarama testlerini özelde rutin kontrollerimi devlette yaptırıyorum. Tetanoz falan aşısını da sağlık ocağına gideceğim sonuçta bebek doğduğunda da aşıları için takip yapıyorlar

Hamile kaldığımda ebe hemşire sağlık ocağından arayıp kaydımı yapmıştı birde aşı kartı vermişti. martın ortasına aşı için randevu verdi. 18 hastalıkken filan oluyor sanırım.

Doktoruma sordum , bence vurulmaya gerek yok dedi, kafamı karıştırdı
Tetanoz aşısını herkes yaptırıyorsa, eksik kalmayım isterim :) ama doktorumda bence gerek yok diyor.

Tetanoz aşısını Yaptırmayan varmı acaba aranızda ? Yaptırmayı düşünüyordum, ama doktorum bence gerek yok deyince kafam karıştı

Sağlık ocağı arıyor. Haftalarını hatırlamıyorum ama 2doz oldum. Doğumdan sonra da bir doz aşı oldum. 2 doz daha vurulacak 1sene aralıklarla. Sonra, diğer gebeliklerde vurulmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…