Gebelikte Tiroid sorunu yaşayanlar?

durumLeyla25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
121
33
98
Merhabalar
Hamilelikte tiroid 2.5 gecmemesi lazimkn benim değer 4.4dü.dahiliye Dr u Euthyrox verdi 75mcg aç karnına iç dedi heray kontrol istedi sonraki aylarda 1.9 değerim ama Dr 23haftalik gebe olduğum için değeri artırdı beş gün 75mcg 2gun 100mcg icmemi söyledi benim kafama takıldı değerim düşmesine rağmen neden daha fazla ilaç içiyorum hamileligin ilerleyen zamanlarında riske atamazmis kafam çok karıştı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Tsh 3,6 çıktı benimde ve endokrin doktoru bana da aynı ilacı verdi ve yarım tablet sabah aç karnına iç dedi doğuma kadar böyle içip doğumda bırakıcakmışım. Ultrasound ile baktı ve haşimato dedi. Tiroit rahatsızlığı bebeklerde zeka geriliğine neden olabiliyormuş o nedenle doktor ne diyorsa uygula bence

Hipotiroid hastasıyım iki hamilelik geçirdim. Kadın doğum ayrıca endokrin bölümünde takipe alındim.

Bebeğe ilaç yetsin diye değerini yükselttiler. Aman dikkat et yoksa zeka geriliği oluyor bebekte.

Bende yeni öğrendm benmde 9 cıktı ilaçları içiyrmkorkuyrm inş birşey olmaz bebegme

Bende yeni öğrendm benmde 9 cıktı ilaçları içiyrmkorkuyrm inş birşey olmaz bebegme
Aynı korku bende de var nette okuduklarım falan iyice korkuttu beni doktorum çok yüksek degil bebeğin iyidir dedi ama insanın içi rahat etmiyor. Rabbim sağ salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Ya ben ilaç içmeyecegim demiyorum sadece kafama takılan şey şu değerim 4.4den 1.9a düşmüşken ilacı artirmasi o benim kafamı karıştırdi acikcasi... İlk bebegimde mesela 2.5du Dr doğuma kadar önlem amaçlı 25mcg en düşük dozda vermişti ama şimdi başka bir yerdeyiz dolayısıyla başka Dr a gidiyoeum değer düşük olmasına rağmen dozu artirmasi ilginç geldi ama tabiki dediği gibi ilacimi doguma kadar düzenli icicem sadece kafama takıldığı için sormak istedim..

Aynı korku bende de var nette okuduklarım falan iyice korkuttu beni doktorum çok yüksek degil bebeğin iyidir dedi ama insanın içi rahat etmiyor. Rabbim sağ salim yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Bende korkuyrm ve benm değerm yüksek 9 kmsede duymadm rabbim korusun onları inş sağlıklılardır bebeklermz

İlaç içmek yetmiyor. Hipotroidsen eğer yenmemesi gereken şeylere dikkat et. Annemin komşusu hamileyim ama tiroid olduğu bilinmemis ilk kızı maalesef özel bir çocuk oldu.
Canm iyice korktm ben ya benm yüzümden cocugma birşey olsn istemyrm 10. Haftadym dikkatetsm yemeklere düzelir mi cnm

Canm iyice korktm ben ya benm yüzümden cocugma birşey olsn istemyrm 10. Haftadym dikkatetsm yemeklere düzelir mi cnm
Korkma daha basindasin hamileliğin. İlacını zamanın da iç. 40_45 dk sonrasında kahvaltını yap. Ben 2 saat evvelden içerim daha garanti olsun ;)

Bol bol su iç. Hamilelikte çok ödemin olur yoksa. Ara ara yürüyüş yap.

Beyaz lahana, kara lahana, kırmızı lahana, brokoli, karnabahar vs. Bunları asla yeme. Bunlar tiroidin düşmanı. İçtiğin ilacın etkisini yok ediyor. Netten bak sanırım 15 kadar ürün vardı tüketilmemesi gereken.

Korkma daha basindasin hamileliğin. İlacını zamanın da iç. 40_45 dk sonrasında kahvaltını yap. Ben 2 saat evvelden içerim daha garanti olsun :KK66:

Bol bol su iç. Hamilelikte çok ödemin olur yoksa. Ara ara yürüyüş yap.

Beyaz lahana, kara lahana, kırmızı lahana, brokoli, karnabahar vs. Bunları asla yeme. Bunlar tiroidin düşmanı. İçtiğin ilacın etkisini yok ediyor. Netten bak sanırım 15 kadar ürün vardı tüketilmemesi gereken.
Tamm cnm çok sağol cok yardmcı oldun yemem onları daha iyi araştrma yapcm zaten internette

Back
X