Gebelikte tiroid yüksekliği

Rosebelle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
393
573
103
Selam arkadaşlar 8+2 haftalık hamileyim bugün troidimin çok yüksek olduğunu öğrendim çok korkuyorum bebeğime zararı olmuşmudur ? Ne gibi zararları oluyor lütfen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz çok korkuyorum çok ağlıyorum 😢

Hemen bir endokrin uzmanı ile görüşün. İlaçla düzelebilen bir durum ama ihmal ederseniz gelişim geriliğine yol açabilir.

Tiroidden kastiniz nedir TSH mi? Kaç çıktı?

Cevabınız için teşekkür ederim inşallah bir şey olmaz düşürmek için elimden geleni yapacağım
Canım benimde yüksek ti bir aydır ilaç kullanıyorum kan verdim dün düşmüş normale dönmüş ama gebelik boyunca kullanılacakmış.o kadar da korkulacak bir şey yok bence Allahın izniyle düşer hemen , gebeliğe bağlı yükseliyormuş bana öyle söylediler.

Evet TSH çok yüksek çıkmış kaç çıktığını bilmiyorum çünkü telefonla haber verdiler sonucumu görüp
TSH çok yüksek olsa gebe kalmanız da çok zor. Daha 8 hafta önce gebe kaldıysanız, çok yükselmiş olamaz. Kendinize evham yapmayın, ilaçlarla çabuk dengelenen bir şeydir TSH. Yeter ki kontrol altında tutulsun.
Bir iki ayda dengelenir en fazla.
Yine de sonuçlarınızı bir endokrinoloji doktoruna gösterin, içiniz rahat etsin.

Kaç çıktığını bilmiyorum çünkü kan verdikten sonra beni arayıp haber verdiler sonuçları gidip alamadım henüz. Çok korkuyorum
Bende de hipotroidi var gebe kalmadan önce de biliyordum ilaç kullanıyordum zaten. Sürekli takip altında tutuyoruz ilaç dozunu artırıyoruz gerekirse. 16 haftalık gebeyim. Korkmayın doktorunuz gerekeni yapar.

Canım benimde yüksek ti bir aydır ilaç kullanıyorum kan verdim dün düşmüş normale dönmüş ama gebelik boyunca kullanılacakmış.o kadar da korkulacak bir şey yok bence Allahın izniyle düşer hemen , gebeliğe bağlı yükseliyormuş bana öyle söylediler.
Ben zaten troid hastasıyım hep dengede tutuyordum ilaçla. Gebelikle birlikte yükseldi demekki bu dönemde çok yükselmesi beni korkuttu ya bişey olduysa bebeğe diye içim içimi yiyor

E nabız dan baksanıza.
Korkmayın ilaçlara başlayınca düşer. En kısa zamanda bir dahiliye ye görünün. Sizinle sürekli ilgilenir zaten
Yurtdışındayim canım sonuçlarım labaratuvarda şu anda kapalı sabah ilk işim almak olacak buraya yazarım çok endişeleniyorum

Ben zaten troid hastasıyım hep dengede tutuyordum ilaçla. Gebelikle birlikte yükseldi demekki bu dönemde çok yükselmesi beni korkuttu ya bişey olduysa bebeğe diye içim içimi yiyor
bebekte gelişim geriliğine sebep oluyor diyolar ama çok çok yüksek olursa dedi benim dr um o zaman ama ilaçla düzeliyor merak etmeyin

TSH çok yüksek olsa gebe kalmanız da çok zor. Daha 8 hafta önce gebe kaldıysanız, çok yükselmiş olamaz. Kendinize evham yapmayın, ilaçlarla çabuk dengelenen bir şeydir TSH. Yeter ki kontrol altında tutulsun.
Bir iki ayda dengelenir en fazla.
Yine de sonuçlarınızı bir endokrinoloji doktoruna gösterin, içiniz rahat etsin.
Ben yıllardır tiroid hastasıyım her gün ilaç kullanıyorum ilaç dengede tutuyor çok dengeli olduğu için gebe kalmamda bı engel olmadı ama gebelik yükseltmiş anladığım kadarıyla. Şimdi kullandığım ilacın dozunu ayarlarlar tahminen ama ben çok korkuyorum ya bebeğe bir şey olduysa diye

Allah korusun. Sanmıyorum , sonuçta farketmişsiniz. Hemen düşer umarım 🙏

Bende de hipotroidi var gebe kalmadan önce de biliyordum ilaç kullanıyordum zaten. Sürekli takip altında tutuyoruz ilaç dozunu artırıyoruz gerekirse. 16 haftalık gebeyim. Korkmayın doktorunuz gerekeni yapar.
Arkadaşım ben de yıllardır tiroid hastasıyım her gün ilaçla dengede tutuyordum demekki gebelikle yükselmiş. İlacimin dozunu ayarlarlar tahminen daha düşük doz verirler ve ben 75 ml kullanıyorum her gün

Arkadaşım ben de yıllardır tiroid hastasıyım her gün ilaçla dengede tutuyordum demekki gebelikle yükselmiş. İlacimin dozunu ayarlarlar tahminen daha düşük doz verirler ve ben 75 ml kullanıyorum her gün
Aynen ben de 75 kullanıyordum önce 100 şimdi de 150ye çıktı. Gebelik ilerledikçe yükselecek normal gayet içinizi rahat tutun.

Back
X