• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte toksoplazma

zzbusezz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2013
328
191
303
Tokat
Kızlar 20 haftalık gebeyim. Mecburi bir sebepten dolayı ablamda kalıyorum ve ben yediklerime çok çok dikkat ediyorum çiğ et tavuk asla dokunmuyorum bile ve gerçekten çok iyi pişmemişse yemiyorum tüketmiyorum dün akşam fırında köfte pişirmişti ben yedim ama fark etmedim o anda bugün de tekrar kalmıştı yedik baktım bi an içi pembe kalmış. Ama dışı neredeyse yanacak kadar pişmiş içinde pembelik vardı toksoplazma gibi bir şeyden bahsediliyor internette çok korktum endişelendim normal hayatımda da çiğ kalmış et asla tüketen biri değilim öyle görünce bugün daha yemedim. Bir şey olur mu ya ☹️☹️☹️

Dışı yanacak kıvama gelmişse içi de yeterli dereceye ulaşmıştır. Bir şey olmaz korkmayın. 🌸

Dışı yanacak kıvama gelmişse içi de yeterli dereceye ulaşmıştır. Bir şey olmaz korkmayın. 🌸
Dışında yanıklar var 200 derece fırında pişti ama içi pembe kalmış endişelendim çok yine de 😣😣

Eklentiler

• IMG_9191.webp
    IMG_9191.webp
    57 KB · Görüntüleme: 11
200 derecede pişmiş dışı da yanık. İçinin soğuk kalma ihtimali yok, hiçbir sorun yoktur. İçiniz rahat olsun gerçekten.

200 derecede pişmiş dışı da yanık. İçinin soğuk kalma ihtimali yok, hiçbir sorun yoktur. İçiniz rahat olsun gerçekten.
Evet uzun süre pişti hemde fırında 200 derecede bildiğim kadarıyla 60 derecenin üstünde toksoplazma ölür diyor Chatgbt içim rahatladı biraz fark ettiğim anda bıraktım yemeyi zaten inşallah sorun yaşamam ☹️

Back
X