Gebelikte troid !!!

ismira_1923

Rüyamda Buluttum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
1.095
1.873
133
Kizlar selam,

Sizin hamilelikte troid degerleriniz kacti? TSH degerin yani. Bende 4.21di. 20 gun sonra 3.34e dustu. Doktor ilac vermedi. Aslinda 2.5 - 3 civari olmasi lazimmis. Sinirin ustunde benimki. Sizce ilac kullanmak gerekmiyor mu. Doktor ilacsiz takip edelim dedi. Tanidik baska bi doktora sonuc gosterdim. Dusuk dozda ilaca baslamami önerdi. Troid az calisinca yani degeri yukselince dusuk riski, cocukta zeka geriligi, boy kisaligi vs yapabiliyormus. Sizin troid degerleriniz nedir, nasil durumlar

Son düzenleme:
Benimde 4 e yakındı ilk değerlerim 3. Ayından beri ilaç kullanıyorum çok önemli gerçekten troid doktorum çok önemsedi dozunu ayarlayarak geldik bu güne kadar en son 2 idi benimki doğuma doğumdan sonra birakicam.

Bu durumda benim 3.34 olduguna gore aslinda ilac mi kullanmam gerekiyor ? Ama doktorum ilac vermedi. Ilacsiz takip edelim, 1 ay sonra yine gel dedi. 1 ay icinde degerim 4e cikarsa ya da 4u gecerse ne olacak. Offff. Icime sinmiyor hic benim ya

Bu durumda benim 3.34 olduguna gore aslinda ilac mi kullanmam gerekiyor ? Ama doktorum ilac vermedi. Ilacsiz takip edelim, 1 ay sonra yine gel dedi. 1 ay icinde degerim 4e cikarsa ya da 4u gecerse ne olacak. Offff. Icime sinmiyor hic benim ya
Kullansanzda çok düşük dozda kullandrir zaten ben En düşük doz kullanıyorm gerek görse mukakkak verirdi.

Hamilelik Öncesi ilac kullanan birine hamile kaldiginda dozu yükseltiyor doktorlar size nasil vermedi ki..?
Bende kullaniyordum ve hamilelikle dozu yükselmişti doktor bebek icin... Baska doktora da gidin bence...

Ben hamilelikten önce kullanıyordum Çarpıntım vardı kesin düştü diye düşünürken 5.35 çıktı TSH ilacın dozajını hemen artırdım doktora gideceğim en kısa sürede Bu zeka geriliği düşük riski hangi değerin üstünde oluyor acaba bilen var mı?

Benim 3,20 idi 2,5 altinda olmasi gerekli diyip ilac baslamislardi 2 hamileligimde de

Bendede oldu 3 civari diye hatirliyom sonrada kayboldu düşe duse deger ilaclan ama.

kızlar merhaba bende baktırmıstım 3 ay önce 4,12 idi acaba yüksek mi? doktorumda bişey demedi herşey normal dedi ama burda okuyunca korktum. 3 aydır bebek istiyoruz ama hala olmadı etkisi varmıdır? nasıl düşürücez bunu doğal yoldan düşer mi? yada her zaman farklılık gösterir mi bu değerler

Hamilelik yokken bu deger normaldir. Hamile kalinca ilk tramesterde yani ilk 3 ayda 2,5 ve sonrakinaylarda 3,0 üstüne cikmamali. Altinda kalmali. Suan normal ama.

Bu arada 10 gun sonra tekrar test yaptirmistim. 3.59 cikti. Doktorum hap verdi. Troid hapina 25 mg olarak en alttan basladim. Konuyu takip edenler varsa diye bilgi vermek istedim.

Benim de değerim 4,60 falandı ..
Doktor sınıra yakın olduğundan dolayı ilaca başlattı. sabahları aç karnına 1 tane içiyorum.. şuan ki doktorumdan önce 2 doktora gitmiştim 2 si de önemsememişti.
ama bu doktorum sakıncalı olabileceğini önüne geçmemiz gerektiğini söyledi. henüz yeni başladım 3-4 . gün felan.. bakalım düşer inşallah

endokrin uzmanına gidin tiroid düşürmek çok basit bir ilaca bakar sadece düzenli kullanın korkmayın yıllardır kullanıyorum, gebelikte bu değerler biraz arttığı için ilaç mg değiştiriyorlar mesela benim gibilerde...

Gebelik planlıyor olmasaydınız ilaç gerekmezdi ama gebelik planladiginiz için ilaç kullanmanız gerekir (gebelik planlayan kadınlarda da tsh değerinin 2.5un altında tutulması istenir cunku) Gebelik oluştuğunda ise ilk 3 ayında 2.5un sonraki 6 ayında ise 3ün altında tutulması gerekir. Bir dahiliye yada endokrinoloji hekimi ile görüşün kesinlikle. Ve gebelik planladiginizi da özelikle belirtin. Bir sağlıkçı olarak tavsiyemdir size

Benim 3. Haftada 16 bucuk çıkmıştı şimdi 15 haftalık gebeyim 1.36 çıktı. İstediğimiz 2 altı dedi doktor çok güzel devam dedi. 2 bucuksa bile ilac kullanmak gerekiyor dedi yoksa sorun olur dedi dikkat edelim heray kontroldedi bence ilaca başlamalısın geçmiş olsun canım

Çok güzel yazmışsınız emeğinize sağlık. Geçen ay kimyasal gebelik geçirdim. Tsh konusunda doktorum bişey demedi. Demekki gebelik oluşumuna engel olacak değerde değil benimki. Zaten her ay değişiyormuş bu değerler. Bakalım bu ay inş yeniden bebeğim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…