Gebelikte Troidi olanlar?

huzurlu28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2025
17
5
1
32
Kızlar günaydın,
ben 6 haftalık gebeyken kan tahlili vermiştim doktorum sonuçların temiz dedi. dün 9+2 olmuştum tekrar doktora gittim bu sefer başka bir doktora gittim. Sonuçlarıma baktı TSH (troid) 2,83 çıkmış ilk trimeste 2,5 altında olması lazım ilaç başlayalım sana dedi. Sizde yüksek olan var mı? Çok mu yüksek ne gibi sorunlar olur, ilaç kullanmaya geç kalmış olabilir miyim hiçbir bilgim yok yorumlarınızı bekliyorum?

2.83te korkacağın bir sıkıntın yok tedbir amaçlı ilaç kullanacaksın doktorunu dinle ama sakın korkma

Merhaba bende 8 haftalık hamileyim. Benimde 4 haftalıkken 2.67 çıkmıştı doktorum 25 mglık ilaç başladı hemen. Önümüzdeki hafta yine kan vereceğim. Daha öncede bir gebeliğim olmuştu onda da 2.97 olmuştu ama yine ilaçla 1.80lete kadar düşmüştü. Korkmayın sınıra çok yakınsınız zagen. Benim doktorun dengede tutalım diye başladı. Ayrıca senide rahatlatır zaten kullanmaktan zarar gelmez dedi.

Çok yüksek değil hamile kalınca benim de 4 buçuğa çıktı doktor aynı size dediğini dedi 25 mg eutroxh başladı hemen düşürdü zaten 2 bucuga korkmayın yani sizinki sınıra yakın zaten olabilir

Bende hipotiroidi hep vardı. Gebelik öncesi 75 mg kullanıyordum ilk 3 ay 100e çıktık ama değerim 4 civarlarındaydı daha sonra 125 yaptık ve 4 haftada bir tsh baktırarak doz ayarlaması yaptık. İlacını mutlaka düzenli olarak kullan ve tsh takibini bırakma. Zaten fazla yüksek çıkmamış ilaçla hemen düşer. Sabahları kahvaltıdan 1 saat önce içmen lazım

Tmam canım, ilgine mesajına çok teşekkür ederim

çok teşekkür ederim. İnsan bilmeyince tedirgin oluyor her bilgi insanı rahatlatıyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…