Arkadaslar tsh 2.5 in uzerinde olup saglikli bebek dunyaya getiren var mi bnde hasimato cikti ilk gebe kaldgmda degerm 3 79 du ilaca basladm bu zamana kadar 2.5 altindaydi ama dun yaptirdm 3.28 olmus oda demir ilacina basladm emilimini azaltiomus ondan oldu sanirm daha doktora gtmedm zaten ilk 5 hafta 3 un ustunde oldugu icin korkuodm simdi iyice tribe girdm ne derece ne kadar onemli sonuclarini yasiyan var mii
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bende de hipotiroidi var yani hiç çalışmıyo tiroit bezim ömür boyu ilaç kullanıcam. Bende doğumdan birkaç ay sonra çıktı tsh 97.4 idi düşün.
Demir eksikliği de had safhada. Demir ilacı da kullanıyorum yani. Tiroid ilacın ile demir ilacını almanda en az 6 saat olacak arada buna çok dikkat et.
Bebeğinle ilgili de en doğru bilgiyi doktorumdan alabilirsin bence. Ama uzun süreli çok yüksek seyretmediği için bi problem oluşturmamıştır diye düşünüyorum lakin kesinlikle ihmal etmeden en kısa zamanda dr a gitmelisin çünkü ciddi sonuçlar doğurabilir allah korusun. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini iniallah üzme kendini.
Canım endişelenmeye bende hipotrioid hastasıyım ve hamileyim hamile olduğumu öğrendiğim gün 6.75 di tshm hemen endokrin uzmanına gittik doçentti zaten ilaç kullanıyorum ana yetersiz kalmış hemen ilaç dozajını yükseltti.Bende tedirginim senin gibi bir sorun olmayacağını söyledi eğer farkında olmadan yüksek seyretteysi oda baya yüksek olursa 10 dan yukarı ozaman sorun olabilir denmişti aynısını dahiliye uzmanıda söyledi.Genel olarak hamilelikte 2.5 olsun isteriz dedi ama çok yüksek değilse sorun değilmiş.zaten 3aydan sonra bebeğin kendi troidi gelişince seni rahat bırakıyor sunan benim tshm baya düşmüş.Zaten bu dönemden sonra bebeği etkilemiyormus bizm tshmiz onun kendi troidi olduğu için.İçini ferah tut iyi olsun herşey.Tabi sen yine ilacını düzenli kullan ve kontrolünu aksatma her ay tshina baktır.