gebelikte tsh yüksekliği

gulfemhatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2017
1.064
2.773
48
34
merhaba kızlar ben 6 haftalık hamileyim size bi sorum olucak. Hamileliğimi ilk öğrendiğimde yapılan kan testinde tsh yani tiroid hormonum 2.8 çıkmıştı. dün tekrar yapılan tahlilde de 3.27 çıktı. doktorum beni endokrinoloğa gönderdi yarın gidicem inşallah. içinizde böyle bi durum yaşayan var mı? doktorum gebelikte biraz daha düşük olmasını istiyoruz seninki yükseliyor bir endokrinologla görüşmeni tavsiye ederim dedi. internetten aratınca da kötü şeyler gördüm ve korktum acıkcası zaten insan hep bi endise duyuyor . merak ettim bu durumu yaşayan biri varsa devamında neler oldu hepinize iyi günler

hiç endişe etmeyin pek çok hamilenin başına gelen bir durum bu. bende yaşadım. hamilelikte yükselebiliyormuş. küçük bir ilaç veriyor dahiliye doktoru, kahvaltıdan önce alıyorsunuz. kullandıktan bir süre sonra yeniden test yaptırıp değerin düşüp düşmediğine bakılması gerekiyor, ona göre ilaç dozu ayarlanıyor. ve hamilelik boyunca rutin olarak takip edilmesi gerekiyor. endişe etmeyin. geçmiş olsun..

çok teşekkür ederim cevabınız için çok mutlu oldum .

Ben değerinizin panikletecek bir değer olduğunu sanmıyorum. Gebelikte kendiliğinden yükseldiği gibi kendiliğinden düşebiliyor. Yeğenimin gebelikte yükseldiği için ama burda kastım 5in üzerinde bir değer, acilen endokrine görünmesi gerektiği söylenmişti. Ama o dönem endokrine gitmesi 1 ayı geçmişti ve gitmeden önce bir test daha yaptırıp öyle gideyim dedi. Değeri normale dönmüştü. Gebelikte bazen olabiliyormuş. Takip etmekte fayda olabilir tabi tedbirli olmak iyidir ama bana ilk testten sonra tekrar tekrar tsh falan bakılmadı doktorunuz neden ihtiyaç duydu bir sıkıntı falan mı oldu merak ettim?

benim ilk testimde 2.8 çıktı doktorum da dedi ki normal bi insan için normal ama gebelikte daha düşük olmasını istiyoruz dedi bi daha test istedi yoksa değişik bi durum olmadı onda da 3.30 çıkınca endokrine gitmeniz lazım dedi. eşim dün bir endokriniologla telefonda görüşmüş endişe etcek bi durum yok ama takip etmemiz lazım demiş ancak doktor şimdi izindeymiş salı günü beni görücek teşekkür ederim cevabınız için içim rahatladı

Rica ederim. Tabiki doktor değilim ama şahsi fikrim doktorunuzun gereksiz bir panik içinde olması. Zira benim de ilk değerim 2-3 civarıydı ama doktorum hiç ciddiye almadı normal dedi geçti. Aradaki 0.5 lik bir sapma ciddi bir artış değil. İçinizi ferah tutun. İnşallah ilaca bile gerek kalmadan sağlıklı bir gebelik geçireceksiniz.

Merhaba benim de ilk tahlilimde 4.07 çıkmıştı. O zaman birkaç dr a gitmiştim bir tanesi ilaç kullanma önemsiz derken endokrinoloji uzmanı durumu çok önemseyerek acil ilaca başlattı şimdi her ay kan veriyorum ve değer normal sınırlarda. İhmal etmeyin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…