• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte tuz kullanımı

kelebek1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
133
45
Merhaba kızlar, gebelikte tuz kullanımını nasıl yaptınız ? Kimisi diyorki tuzu kesin. Kimisi diyorki hamilelerde iyot gerekli ve iyotlu tuz kullanın.
Tecrübeleriniz neler ???

Iyotlu tuz kullanmak iyidir tiroide iyi geldigide soylenir dogrulugunu bilmiyorum
Tamamen niye kesilmesi gerekiyomuski tuzsuz hicbiseyin tadi olmuyo
Fazlasi odem yapar. Az kullanmakda sakinca yok

Dünya Sağlık Örgütü diyor ki sağlıklı bir insan günde Maximum 1çay kaşığı kadar tuz tüketmeli. Biz bunu kat kat aşıyor olmalıyız🙈

Merhaba kızlar, gebelikte tuz kullanımını nasıl yaptınız ? Kimisi diyorki tuzu kesin. Kimisi diyorki hamilelerde iyot gerekli ve iyotlu tuz kullanın.
Tecrübeleriniz neler ???

benim tansiyonum basindan beri baya dusuk ben tuketiyorum hatta tuzlu ayran iciyorum ama kendinizi kontrol edin yani tansiyonunuzun yukselmesi ve odem tutmaniza sebep olabilir o nedenle genel degil kisisel bir durumdur. Insan kendini en iiyi bilir.

Aynı şekilde devam ediyorum ki zaten cok tuzlu yemek yapmam

Tecrübeleriniz neler ???

Ikisi cok farkli seyler. Hic tuz yemeyin denmiyor. Cok fazla tuzlu yemeyin deniliyor. Yemekleriniz pişerken tuz atıyorsunuz o iyotlu olsun deniliyor. Ama normal tuzlu bir yemeğe tabakta bi de siz tuz atmayin ekstra tuz kullanmayin deniliyor

Tecrübeleriniz neler ???
MERHABA, 25 HAFTALIK HAMİLEYİM. DOKTORUM BANA TUZU YASAKLADI ANCAK BEN AZ MİKTARDA DA OLSA KULLANIYORUM. ZATEN NORMALDE DE ÇOK TUZ TÜKETMİYORUM ANCAK ÖDEM YAPAR DİYEREK TUZU BIRAKMAMI ÖNERDİ. BİR HAFTA KADAR ZORLANDIM. ŞİMDİLERDE ALIŞTIM. TUZU BIRAKTIKTAN SONRA PARMAKLARIMDAKİ ŞİŞLİK BİRAZ DAHA AZALDI. HATTA BEN 3.AYDAN İTİBAREN ŞİŞMEYE BAŞLAMIŞTIM Kİ NORMAL DEĞİL, DAHA YENİ YENİ AZALTTIKTAN SONRA AYAKKABILARIMI DAHA RAHAT GİYEBİLİYORUM

canan Karatay tuzu çok kesmeye gerek olmadığını söylüyor. kendi de tuzu fazla kesmediğini anlattı bir keresinde. ama ne tuzu kullandığına vurgu yaptı. siz de kaya tuzu kullanabilirsiniz bence. öyle abartı bir şekilde katmayın tabii ki.

MERHABA, 25 HAFTALIK HAMİLEYİM. DOKTORUM BANA TUZU YASAKLADI ANCAK BEN AZ MİKTARDA DA OLSA KULLANIYORUM. ZATEN NORMALDE DE ÇOK TUZ TÜKETMİYORUM ANCAK ÖDEM YAPAR DİYEREK TUZU BIRAKMAMI ÖNERDİ. BİR HAFTA KADAR ZORLANDIM. ŞİMDİLERDE ALIŞTIM. TUZU BIRAKTIKTAN SONRA PARMAKLARIMDAKİ ŞİŞLİK BİRAZ DAHA AZALDI. HATTA BEN 3.AYDAN İTİBAREN ŞİŞMEYE BAŞLAMIŞTIM Kİ NORMAL DEĞİL, DAHA YENİ YENİ AZALTTIKTAN SONRA AYAKKABILARIMI DAHA RAHAT GİYEBİLİYORUM

merhaba,
Mahsuru yoksa sormak isterim, tuzu neden yasakladı doktorunuz ? Sadece ödem yapmasın diye mi ? Ödem başlangıcımı tespit etti ? Benim her kontrolümde bileklerime bakıyor, ödemin yok deyip geçiyor. Tuz almayınca iyot eksikliği ile ilğili ne yapıyorsunuz ?

merhaba,
Mahsuru yoksa sormak isterim, tuzu neden yasakladı doktorunuz ? Sadece ödem yapmasın diye mi ? Ödem başlangıcımı tespit etti ? Benim her kontrolümde bileklerime bakıyor, ödemin yok deyip geçiyor. Tuz almayınca iyot eksikliği ile ilğili ne yapıyorsunuz ?
iyot eksigi gibi bir problemle karsilasmadim. tansiyon ve odemden dolayi dr kullanmamami onerdi.

Back
X